Redaktionens pryltips - Klassiskt och stilrent i vinter

Redaktionens pryltips

SEP
11
2014

Klassiskt och stilrent i vinter

I vår genomgång av årets höst- och vinterkollektioner har turen nu kommit till HV Polo. Liksom i tidigare kollektioner bjuder man även denna gång på klassiska modeller med broderad logga. Kläderna går i lättmatchade färger som marinblå, grått och brun/beige, med inslag av lite mer färgstarka toner. 

Snygg, något tunnare jacka i kviltat tyg. Modellen heter Serena och finns i flera olika färger. Broderad logga på ryggen och läderdetaljer gör den helt rätt i höst! Rekommenderat pris i butik är 1179 kr. 

Denna lite tjockare jacka heter Ariel och har glansigare yttermaterial. En röd tråd genom kollektionen är (fusk-)pälsklädda luvor – de återkommer både på jackor, tröjor och västar. Rekommenderat pris i butik är 1799 kr. 


En något längre jacka är den som heter Argenta. Ger en mer figursydd silluett tack vare midjebältet. Rekommenderat pris i butik är 1399 kr. 

Självklart finns det riktigt långa jackmodeller också. Den här heter Jacy och ser ut att värma gott under kalla vinterdagar. Rekommenderat pris i butik är 2375 kr. 

Västen Renelle är figursydd och lite sportig i sin look. Rekommenderat pris i butik är 899 kr. 

Och som alltid bjuder HV Polo på riktigt snygga kavajer, som passar utmärkt både för en runda på stan och i sadeln. Denna modell heter Lian, visst har den snygga detaljer på ficklocken? Rekommenderat pris i butik är 1549 kr. 

Modellen som heter Estela har ett mer "militäriskt" utseende och ger ett modernare intryck. Även här finns snygga detaljer, dock i form av bett, på ficklocken. Rekommenderat pris i butik är 1799 kr

Denna kavaj är nog ändå min favorit i kollektionen. Riktigt snygga detaljer – och ett stort plus för det kviltade tyget. Modellen heter Candice, och det rekommenderade priset på 1069 kr känns helt okej. 

En trend som fortfarande är aktuell är ridbyxor i jeans. Här är modellen Kate Denim i ett mörktblått jeanstyg. Det är en helskydd ridbyxa med pärlad "patch" baktill, samt logga på ena bakfickan. Det rekommenderade priset på den helskodda ridbyxan ligger på 1099 kr. 

En annan ridbyxa i kollektionen är den som kallas för Cher. Det är en helskodd byxa i softshellmaterial, vilket gör den extra tålig för vatten och vind. Rekommenderade priset i butik ligger på 1489 kr. 

Det kviltade materialet återkommer i kollektionen. Här är det tröjan i modellen Ireen – som går i samma tema som kavajen Candice. Rekommenderat pris i butik är 949 kr. 

Och vad är en ny kollektion utan en snygg pullover? Modellen heter Cilia och känns ganska tidlös. Rekommenderat pris i butik är 799 kr. 

En varm och skön stövel, till stallet eller jobbet. Modellen heter Febero och har detaljer som dubbla remmar, broderad logga och kviltat tyg. Rekommenderat pris i butik är 1299 kr. 

En lägre modell av vinterstövel i kviltat material, där det rekommenderade priset ligger på 799 kr. 

Till hästen finns det en hel del gobitar. Bland annat schabrak med HV Polos karaktäristiska stripe och stora emblem. Som detta i modellen Claudio GP med rekommenderat pris på 599 kr. 

Finns även schabrak i sammet med två loggor på vänstra sidan. Modellen heter Gonzalo och priset ligger på 599 kr.   

Inka-mönstret på läderprodukter återkommer även under 2015. Som denna lädergrimma med pärlor. Rekommenderat pris i butik är 849 kr. 

Detta stalltäcke heter Favouritas och finns i fler färger än vad som visas här. Täcket finns med 100 eller 300 grams fyllning. Det med tunnare fyllning har ett pris på 1259 kr medan det lite tjockare kostar 1369 kr.   

Ridtäcket Mercado finns i både fleece och med regntätt yttermaterial. Priset ligger på 599 kr respektive 699 kr.  

Tävlingstäcket i ull finns också att hitta i olika färger i kollektionen. Modellen heter Sweatblanket Wool Mercado och priset i butik kommer att vara 799 kr. 

Efter att ha gått igenom delar av kollektionen vet jag flera plagg som gärna skulle få flytta in i min garderob. Vad tycker du, har du någon favorit? För den intresserade är plaggen och prylarna på väg ut i butikerna precis nu. 

/Cajsa 

Katalog med HV Polos höst/vinter kollektion 2015 


taggar

HV Polo  


Läst 42944 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8156257 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8215150 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8234080 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.