Redaktionens pryltips - Täcken som "byggs på"

Redaktionens pryltips

JAN
03
2015

Täcken som "byggs på"

Inför vintern lanserade irländska Bucas ett nytt täcke, som ger dig som hästägare ett antal valmöjligheter. Täcket heter Bucas Select och du kan helt enkelt välja vilka delar du vill ha, utifrån hästens behov.  

Täcket består av tre olika delar; ytterskal, innertäcke samt halsdel. Ytterskalet är vattentätt med andasfunktion och går även att använda separat – då som regntäcke. Priset på ytterskalet ligger runt 1039 kronor. 

Innertäcket är ett stalltäcke med 150- eller 300-gramsfyllning. Även detta kan användas separat som innertäcke eller tillsammans med de andra delarna. Utöver de olika fyllningarna kan man välja att ha olika innerfoder på detta täcke. Antingen ett silkesaktigt foder som minskar risken för skav, eller en variant av foder som kallas "stay dry". Här varierar priset mellan 899 och 1199 kronor, beroende på fyllning och material på insidan. 

När det kommer till halstäcket så finns det två olika alternativ. Det ena är endast ett skal som fästs direkt på utetäcket, det andra är ett innertäcke man fäster på stalltäcket. Priset på halsdelen ligger mellan 399 och 529 kronor. 

Irländska föregångare
Bucas är dock inte först med att ha olika valmöjligheter på sina täcken. Det lika irländska märket Horseware har också – under en längre tid – sålt kombinerbara delar, så att man slipper ha så många olika täcken till hästen.
Där går det att kombinera med innerfoder på mellan 100 och 400 gram i olika modeller, med eller utan hals, samt tillsammans med olika typer av ytterskal. Ytterskalen går självklart också att använda separat, som rena regntäcken. Ni hittar alla innertäcken här och skaltäckerna här.  

Exempelvis kan man kombinera Rambo Optimo Lite (2299 kronor) + Optimo liner 200 gram (639 kronor), så har man ett riktigt slitstakt och varmt täcke. 

Är kombinationstäcken något ni gillar – eller föredrar ni flera olika typer av täcken och märken, för olika behov? Läst 36994 ggr


Mer från prylbloggen

Jag hittade riktigt fina smycken från Ashley's Fine Equestrian Jewelry, ett smyckesföretag som har specialiserat sig på att göra smycken inspirerade av ridsporten. Men smakar det så kostar det, drömma kan man dock alltid!
   

Vackert hängsmycke i form av en ridstövel och stigbygel. Ridstöveln är i 14 karats gult guld och stigbygeln samt sporren är i 14 karats vitt guld. Priset ligger på höga 1.538 dollar, cirka 13.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Ridstöveln finns även i en billigare variant, där stöveln är i silver och stigbygeln samt sporren i 14 karats gult guld. Priset hamnar då på 550 dollar, cirka 4.650 svenska kronor.
Till produkten
 

Hängsmycke i form av en sadel i 14 karats guld. Prislappen ligger på 895 dollar, cirka 7.600 svenska kronor.
Till produkten


Dressyrsadeln i 14 karats guld går på 1.420 dollar, cirka 12.000 svenska kronor.
Till produkten
 

Halsband i 14 karats guld, där bettet är prytt av diamanter. Dock en saftig prislapp på 2.399 dollar, cirka 20.300 svenska kronor. 
Till produkten
 

Stelt armband i form av hästben i 18 karats guld. Priset ligger på 1.960 dollar, cirka 16.600 svenska kronor.
Till produkten 
 

Vi hittar även olika små berlocker som ska fästas på ett armband. Här ett hästtäcke i 14 karats guld för 495 dollar, cirka 4.200 svenska kronor.
Till produkten
 

Eller varför inte en höbal i 14 karats guld för 460 dollar? Alltså cirka 3.900 svenska kronor...
Till produkten


Det finns även en transport i 14 karats guld för 654 dollar, cirka 5.500 svenska kronor.
Till produkten

Lyxigt, eller hur?


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8236821 ggr Kommentarer Kommentera

Vi snubblade över dessa riktigt somriga toppar från det brittiska märket Caracal Equestrian. Det är ett relativt nystartat märke, med idén att ge traditionella ridkläder extra lyx och flärd.
  
Än så länge finns det endast olika toppar i deras kollektion, men planen är att i framtiden utöka sortimentet.

Kläderna är designade av ryttaren Ailsa Reeve, som ansåg att utbudet av tävlingskläder för ryttare var ganska tråkigt. När hon examinerats från Manchester School of Art började hon skissa på en ny, "roligare" kollektion till ryttarna på tävlingsbanan. Och resultatet är knappast tråkigt! Eller vad tycker ni? 
  

Alla toppar är tillverkade i 100 procent bomull och priset på de ärmlösa topparna ligger mellan 45 och 50 pund.
  


De kortärmade topparna kostar mellan 35 och 50 pund. 
  


 
Caracal Equestrian


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8295716 ggr Kommentarer Kommentera

I vår- och sommarkollektionen från danska märket Montar hittar vi klassiska ridbyxor – men även modeller för ryttare som vill synas och sticka ut från mängden. Vad säger ni, någon av modellerna som tilltalar er?

Själv tycker jag att det är roligt att tillverkarna vågar satsa på lite annorlunda mönster på ridbyxorna. Även om det klassiska kanske faller mig allra bäst i smaken... (För pris och mer information kontakta din närmaste återförsäljare.)

/Produkt-Cajsa


Cajsa Ekström

Cajsa EkströmLäst 8314647 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionens pryltips »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.