Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Charlotte Dujardin på ridtur bland giraffer i Kenya

Under de senaste dagarna har dressyrstjärnan Charlotte Dujardin, flitigt, delat med sig av filmer och bilder från en resa till Afrika. Där har hon och vänner ridit bland de vilda djuren. Det har blivit närgångna möten med giraffer och hopp över naturliga vattenhinder. Se några av klippen här nedan.


Sett 2073 ggr

När man råkar somna i boxen med sin fyrbenta bästis

Uppfödaren Tracy Vigors på brittiska Hillwood Stud har publicerat ett hjärtevärmande Twitterklipp, som visar hur hennes son Harry råkat somna inne i boxen hos sin fölkompis. Detta med kommentaren ”Quickie checking her boys are ok”.
  
Tracy betonar att stoet Quickie (det här är hennes tredje föl) är exceptionellt snällt, givetvis ska man vara extremt noga med säkerheten när barn interagerar med hästar.


Sett 17349 ggr

Hästkrafter + elvaåring på vattenskidor = sant

När Fraser, elva år, hade arbetat hårt på på familjens gård under torkan i Australien fick han en belöning av sin pappa. Belöningen var inte vilken som helst – utan att få åka vattenskidor och wakeboard bakom äkta hästkrafter. Imponerande åkning, eller hur?


Sett 3480 ggr

Ta del av Peder Fredricsons nyttiga markarbetsövning

I ett träningsklipp med stipendiaten Ingemar Hammarström delar Peder Fredricson med sig av en favorit. "Swedish castle" är en markarbetsövning som rids i en kringla, alltså som vägskylten för sevärdheter.
– Det är en bra övning för den innehåller i princip allt man behöver träna på och hålla koll på när man hoppar bana, säger Peder i H&M We Love Horses klipp.


Sett 8979 ggr

Smarta hjälpredan är en riktig stjärna på det mesta: ”Den är med överallt”

Hos Anna Freskgård och William Nilson Fryer har en segway kommit att bli oumbärlig. Den hjälper till med det mesta, från att hämta hästar i hagen till att kånka hinder – och sladda banan.


Sett 4114 ggr

När "lösmanen" täcker sikten för en

Den här hästen har skaffat sig en snygg löslejonman i form av hösilage. Tyvärr täcker den sikten, men genom att fly i cirklar släpper manen till slut greppet. Äntligen fri!


Sett 7570 ggr

CP-skadade Charlie, fem år, älskar hästar: ”De är hans största intresse”

Charlie Lundstedt har en CP-skada och utreds för autism. Han älskar att titta på videor med hästar, ett klipp från Carl Hedin har han sett minst 100 gånger. Hopp och galopp är det bästa, berättar mamma Ida.


Sett 4199 ggr

"Hästmänniskor säger att det heter snopp"

I senaste omgången av SVT:s långkörare På spåret fick lagen frågan om tecken på hästens huvud. Lag Hanna Dorsin och Emma Molin svarar rätt, bläs. Men Hanna är också inne på ett annat svar, något som får Emma att nästan bli generad.


Sett 10206 ggr

Nervösa ponnymamman Malin väcker uppmärksamhet med sin ”hoppning” – vid sidan av banan

Ponnymamman Malin Olsson har följt sin dotter från sidan av tävlingsbanan under lång tid. Genom åren har hennes inlevelse i ritterna filmats och Malins ”hoppning” uppmärksammas av andra åskådare.


Sett 8186 ggr

Efter tragiska dödsolyckan på Bollerup: ”Hon ställde upp i alla lägen”

Söndag kväll avled en 17-årig tjej när hon skulle ta in en häst från en hage på Bollerups naturbruksgymnasium. TV4 har varit på skolan och pratat med vänner till flickan plus skolans vd. Säkerhetsutinerna i privatstallen kommer nu att ses över.
 
Utanför skoltid finns än så länge inga hjälmkrav eller krav på säkerhetsväst, Arbetsmiljöverket kommer att utreda händelsen, rapporterar TV4.


Sett 18885 ggr

Sida: första  föregående 1 2 3 4 5 ... 370 nästa  sista  
Prenumerera på Hippson-TV

Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.