Hippson-tv

Hippson-TV

Här samlas hästiga videoklipp, både från Hippson-redaktionen och som har laddats upp på andra sajter. Tipsa gärna redaktion@hippson.se om du hittar en rolig eller intressant nätfilm.


Tro inte att du kan tjuväta ett äpple från hästryggen

Polishästen Kakan låter sig inte luras i första taget. Att ryttaren tar en äppeltugga går honom inte alls obemärkt förbi – utan det knastrande ljudet får honom omedelbart att göra en tvärnit. Så klart han också måste få smaka!

Länk till klippet


Sett 14537 ggr

Startar veckan med full fart framåt

Måndag morgon och dags att ta tag i vardagen igen. Vi gör det med hjälp av det här energiska och fartfyllda fölet – nu öser vi på helt enkelt! Fölet heter Funny Frank BOZ (SWB e. Franklin – Carlton Hill, uppfödare BOZ Dressage, äg. Betty Jones).


Sett 1629 ggr

Det blir inte mycket sötare än så här

Redan sedan den här bedårande hunden var liten valp har den fått hänga med stallets små ponnier. Och visst är det sockersött så det förslår att se de små kompisarna ge varandra ömhetsbetygelser.

Till klippet på Instagram


Sett 1224 ggr

Äntligen helg – och dags för sovmorgon

Nu är helgen här och ett härligt sätt att tillbringa den på är så klart med familj och vänner. Det här gänget på R&R Ranch Minis vet precis hur man ska göra för att ladda batterierna.


Sett 2729 ggr

När kavalettiträningen känns för simpel

När den rutinerade hopphästen Legato skulle trava över kavalettibommar bestämde han sig för att övningen var lite för enkel. Istället blev det galopp och studs i övningen, något som läromästaren kände passade honom bättre! Här berättar ryttaren Anna Olsson mer.

Klippet publicerades ursprungligen i april 2021, men delas på nytt som läsarfavorit.


Sett 38292 ggr

Prinz Highland, 4 år, tar miljöträningen med ro: "Han är så cool"

Paraplyn och presseningar är inga problem för fyraårige Prinz Highland (e. Harlem D u. Dancing Queen e. Warsteiner). Sedan valacken köptes för ett och ett halvt år sedan har han miljötränats från marken för att bli en lugn och trygg framtida dressyrhäst. Nu har nästa steget till uppsutten miljöträning tagits.
– Det är Jonnas första unghäst. Han är så cool, älskar sin matte och hennes upptåg, säger mamma Susanne Schagerström till Hippson.


Sett 958 ggr

Det härliga och roliga livet som stallhund

I stallet behöver hunden aldrig ha tråkigt. Det finns det mängder av vardagssysslor där det går att vara både hjälp- och stjälpreda – som att sopa golv, leda hästar, rida och förbereda foder. Bus med stallkatten är heller inte att förglömma!

Länk till klippet


Sett 2171 ggr

Här svänger det en helt vanlig måndag

Den här hästen har verkligen fått till såväl rätta knycken som rätta farten. Snurrigt värre kan man säga.

Till klippet


Sett 2204 ggr

"Spegel, spegel på väggen där... vänta, vem är du?"

Den här snyggingen har hittat en kompis på ridbanan. Frågan är vem det är som tittar tillbaka, och hästen verkar inte helt övertygad om ifall det är en rakt igenom positiv upplevelse.
Se klippet på Instagram


Sett 1610 ggr

"Vattenträning? Nej, tack!"

Att röra sig i vatten är nyttigt för hästar men det är tydligen inte alltid så populärt. Den här hästen tar sig an dagens träningspass på ett lite annorlunda sätt. 


Sett 20312 ggr

Prenumerera på Hippson-TV

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Ryttarfys
– Porträtt: Ingrid Klimke
– Travhoppa för styrka

– Lär hästen piaff
– Köp och import av iberiska hästar
– Bli en mästare på vattenhinder
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.