Nyheter

senaste nytt

Här hittar du de senaste, hästrelaterade nyhetsnotiserna från både ridsportsmedier och andra nättidningar.


2021-02-17

Planerar att ha kvarkavaccin redo i höst

Det svenska företaget Intervaccs förhoppning är att lansera ett kvarkavaccin under hösten 2021. 
– Det finns ca 60 miljoner hästar i världen och vårt mål är att kvarkavaccin ska bli lika stort som influensavaccin för häst, säger vd Andreas Andersson.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-17

Grimmenhag pensionerar sin mästerskapshäst

Paradressyrryttaren Felicia Grimmenhag har beslutat att pensionera sin mästerskapshäst Tarot E. Det innebär att hon inte längre är aktuell att bli uttagen till Paralympics, men hon satsar vidare mot andra mästerskap längre fram i tiden, skriver Svenska ridsportförbundet.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-17

Tyresö ryttarförening föder upp egna ponnyer

Att ridskolor har svårt att hitta hästar, särskilt svenskfödda, till verksamheten är det flera som vittnat om under det senaste året. På Tyresö ryttarförening har man valt att satsa på ett eget avelsprojekt.
– Tanken är att ponnyerna ska in i verksamheten som sexåringar och fram tills dess har hästarna burit sina egna kostnader, säger Nina Ström.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-16

Komplett hästgård med tre stall och två bostadshus

I Bredared, cirka 50 minuter från Göteborg, ligger en perfekt gård med allt man kan tänkas behöva. Här finns två bostadshus, tre stall, rundkorall, lösdrift med ligghall, stora beteshagar och ridhus. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-16

Video: Jo, gräset ÄR grönare på andra sidan

I vintertider kan det vara extra klurigt att hitta något att tugga på i hagen. Då gäller det att vara påhittig så att man kan lyckas få en smakbit av gräset på andra sidan staketet. Men det är ingen konst för Wish Princess Victoria, ett treårigt welsh cob-sto från Kil, Värmland, hälsar hennes ägare Lina Thor.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-16

Isfritt vatten med hjälp av hemmabygge

Att hålla vattnet i hagen isfritt vintertid är ofta problematiskt men det finns fiffiga, och billiga, hemmasnickrade lösningar. Här kommer ännu ett tips.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-16

Hästkunnig personal sökes till Hästak

Kan du köra traktor, hjälpa till med hingstar och utbilda unghästar? Då kanske ett jobb på Hästak i Småland är något för dig. De söker nu personal.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-16

Digital clinic lockade tittare runtom i Europa

Hur anordnar man en clinic med publiksuccé under en pandemi? När Kungälvs hästsportklubb livesände sin clinic i tömkörning med Anders Eriksson var 2500 personer anmälda från olika länder i Europa. Klubbens ordförande Jenny Norén berättar mer om initiativet.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Klipp: När samspelet fungerar perfekt

Man kan inte annat än imponeras av den franska mounted gamesryttaren Violaine Ferrandez och hennes ponny Licorne du Mas. I full fart tar de sig an alla hinder hur smidigt och samspelt som helst.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Tips vid köp av begagnad hästtransport

Denna vecka är det transportvecka på Hippson Market. Många väljer att köpa en begagnad hästtransport men vad ska man kontrollera innan köpet genomförs? Nisse på JJ´s Släpservice ger värdefulla tips och råd.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Programmet till Hästföretagarforum klart

Den 1 april i år är det dags för Hästföretagarforum på Svenska mässan i Göteborg. I år sänds forumet digitalt, så att du kan följa föredragen hemifrån.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Greve Goliat hänger gärna med på snöpromenad

Shetlandshingsten Goliat, 74 centimeter hög, bor i Växjö tillsammans med familjen Sandberg-Lindsten och deras andra djur. I söndags var det dags för en ridtur i det fina vintervädret och då följde Goliat med lös vid sidan av, som många gånger förut. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Jeanna Högberg visade storform på Flyinge

Fyra pallplatser av fyra möjliga blev det för Jeanna Högberg som dansade fram med sina hästar på Flyinge i helgen. Ena dagen blev det seger med Astoria och en andraplats med Fiorucci HT, andra dagen var det tvärtom.

Läs mer hos Tidningen Ridsport
2021-02-15

Ride against cancer samlade in 300 000 kronor

För femte året i rad har Ride against cancer delat ut insamlade pengar under Alla hjärtans dag, med syfte att stötta cancerforskning. Pandemiåret till trots har de fått ihop hela 300 000 kronor.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Hingsten Clip återvänder till Lojsta hed i sommar

Det blir Clip 712 som är hingst på Lojsta hed på Gotland i sommar, tredje gången gillt.
– Han är en vacker, trevlig hingst med mycket gott temperament och annorlunda stam, säger tillsyningsman Ingvar Andersson i ett pressmeddelande.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Transportvecka på Hippson

Nu är det dags för en ny temavecka här på Hippson och denna gång är det transporter som står på programmet. I de flesta artiklar här på Hippson.se kommer det därför, under hela vecka 7, att finnas tips om hästtransporter som är till salu i sidfoten.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

När hopplandslaget gick in i musikstudion

1984 gick svenska hopplandslaget in i skivstudion för att spela in en singel. Shoot man Shoot, en låt som inte många minns.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-15

Klipp: Reaktionen när vi får träffa kollegor igen

När pandemin äntligen är över och vi får lov att träffa kollegorna igen efter omkring ett år med hemarbete … Tror att det är många som längtar efter när allt blir som vanligt igen och vi kan ses på riktigt.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-14

Video: När det kommit väldigt mycket snö...

Malva Hallbäck bor i Åre och är van med mycket snö. Men när hon var tvungen att köra snöslungan i hästarnas hage för att göra gångar åt hästarna och den nästan kör fast på grund av all snö. Ja då tycker till och med hon att det är på gränsen till mycket snö. Men vad gör man inte för sina älskade hästar? 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-14

Mikael Nolin om hopphästens exteriör: "Allt handlar om helheten"

Mikael Nolin är A-domare i hoppning och syns ofta i manegen vid olika unghästtest och hingstbedömningar, både i Sverige och utomlands. Men vad vill han se för exteriöra egenskaper hos en hopphäst? Hippson har pratat med proffset.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-14

Webb-radio: Fyra hästar döda i ladugårdsbrand

Fyra hästar och ett trettiotal får dog när en ladugård totalförstördes i en brand under söndagsmorgonen.  Ett 20-tal brandmän jobbade med släckningsarbetet och P4 Jönköping har pratat med insatsledaren vid branden.  

Läs mer på Hippson.se
2021-02-14

Ridning för äldre en del av hälsosatsning i Hofors

I Gävleborg har man ett pilotprojekt för föreningar där de ska ges möjlighet att utveckla verksamheten för äldre. På Hofors Ridsällskap kan personer över 65 år lära sig att rida. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-13

Hippson-TV: När man liksom inte kan låta bli..

Många passar på att njuta av snön genom att åka pulka bakom hästen. Här dras en tjej i sin pulka av en snäll shetlandsponny. När en busig en smyger upp bakom henne och knycker mössan. Och visst ser han ganska nöjd ut över sitt fynd!

Läs mer på Hippson.se
2021-02-13

Hur får jag ordning på hästens mage?

Jag har ett sto som är väldigt lös i magen. Det går lite till och från men ibland när hon är stressad rinner det ur henne. Har provat lite allt möjligt men ingenting fungerar. Hon får 14 kilo hö och cirka 1,5 kilo pellets. Vad ska jag göra åt hennes mage?

Läs mer på Hippson.se
2021-02-13

"Hästen ska ha en positiv grundinställning"

Det är dressyrvecka på Hippson Market vilket betyder att vi lägger lite extra uppmärksamhet på just dressyrhästen. Men vad söker man efter för egenskaper hos en riktigt bra dressyrhäst? Ryttaren Yvonne Österholm syns ofta på unga lovande dressyrtalanger och högt upp i resultatlistorna på olika tävlingar och bedömningar. För Hippson berättar hon om vilka kvalitéer hon vill se och känna hos en dressyrhäst.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-13

Övergångar på raka linjer innanför spåret

Visst är det lätt hänt att fastna ute på fyrkantsspåret och ta hjälp av väggen för att hålla hästen rak? Lina Dolk påminner oss om en nyttig övning där vi istället rider innanför spåret för att träna på rakriktningen.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-13

Statsveterinär Gittan Gröndahl om corona hos häst

Den senaste tiden har flera anläggningar drabbats och hästar har blivit sjuka i ekvint coronavirus. Detta ska dock inte förväxlas med Covid-19. Tillförordnad statsveterinär Gittan Gröndahl reder, i detta radioinslag, ut de två olika virussjukdomarna. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-13

Ewa bröt nacken – lärde sig gå och rida igen

När Ewa Wallin var med om en trafikolycka bröt hon nacken och blev förlamad, men med träning och envishet lyckades hon lära sig att både gå och rida på nytt. Här berättar hon om livet tillsammans med sin 26åriga häst Paradis och om hur hästarna lärde henne att gå igen.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-12

Klipp: ”Se upp Zlatan – här kommer Ulf!”

Shetlandsponnyn Ulf är tre år och har gott om självförtroende.
Han är en tuff kille som har en del rävar bakom öronen. Samtidigt vill han gärna krypa upp i famnen och mysa emellanåt, säger matte Lotta Werme Markberg.
Hans stora passion i livet är en blå gymnastikboll.
Den spelar han fotboll med och han kan hålla på hur länge som helst. Han älskar även att galoppera i hagen med sin bästa vän, fullblodet Bamse, säger Lotta.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-12

Little Magic såld till ryttare i USA

Janika Sprungers tioårige Little Magic d'Asschaut har sålts till USA. Valacken har den senaste tiden tävlats framgångsrikt av Henrik von Eckermann.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-12

Kyra Kyrklund ny tränare för Portugals landslag

Portugals ridsportförbund satsar vidare på dressyren med tre nya landslagstränare. En av dem är Kyra Kyrklund.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-12

Tre män åtalas för sadelstölder: "Vi har sprängt en sadelstöldsliga"

Tre män åtalas misstänkta för att under förra året ha stulit sadlar till ett värde av över en miljon kronor. Männen ska ha utfört stölderna på flera platser runt om i landet.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-11

Nya krav på registrering för hästhållare

Från och med den 21 april 2021 ska alla som har en anläggning med djur, som transporterar djur eller som hanterar avelsmaterial ha registrerat sin verksamhet hos Jordbruksverket. Syftet är att enklare kunna spåra smittor.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-11

Ryttare kan göra stor skillnad för att minska hältorna

Att hältor är hästarnas folksjukdom vet de flesta redan vid det här laget. När Agria djurförsäkring bryter ned de vanligaste diagnoserna kopplat till vad hästen används till bekräftas det ännu en gång. Inom hoppning, dressyr, fälttävlan och westernridning utgör hältor från leder och senor de vanligaste skadorna. Brukshästarna å andra sidan klarar sig något bättre.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-11

I stället för en häst i hagen: "Har fått en hoppälg"

På söndagsmorgonen fick Ann-Catrin Lofvars i Dalarna besök. Hennes hästar stod ju inne i stallet, men visst var det ett fyrbent djur i hästhagen? Jodå, fast det var inte en häst.
– Vi har fått en nytt hästdjur, en hoppälg. Nu på morgonen hade vi fyra fjolåringar som tuktade äppelträd och bärbuskar och inspekterade hästhagarna. Oj vilka fina djur, skriver Ann-Catrin till Hippson.
Förra året var det Ann Catrins häst Kokkoro som hoppade över hagstaketen, när längtan efter kvällsmaten blev för stor. Se det klippet igen här.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-11

Så hanterar du en akut halt häst

Att hästen blir akut halt händer de flesta hästägare förr eller senare. Det finns några olika anledningar till akut hälta och veterinär Jacob Herslow ger tips gällande möjliga orsaker och behandling.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-11

Nu är Hippson nummer 1 2021 här

I det första numret av Hippson för år 2021 besöker vi dressyrryttaren Tinne Vilhelmson Silfvén som efter 30 år i sporten har inga planer på att sakna ner. Vi går också på djupet gällande hållbarhet i stallet och åker bland annat på en inspirationsresa till en ridklubb som satsat på just hållbarhet. I vanlig ordning är utgåvan så klart full av ridövningar, experttips och inspiration för ryttare och hästägare. 

Läs mer på Hippson.se
2021-02-11

Fortsätter handla med hästar trots djurförbud

En man som 2019 belades med djurförbud fortsätter sin hästverksamhet med en kompanjon, och tidigare sambo, som frontfigur. En kvinna Hippson varit i kontakt med berättar att hon köpt en häst av paret och när hon reklamerade den var det mannen som kom och hämtade och körde tillbaka den.

Läs mer på Hippson.se
2021-02-10

Klipp: Örestads RS fyrbenta Zlatan släpper loss

Nioåriga Mario är en av ridskolehästarna hos Örestads ryttaresällskap. När han släpps lös i ridhuset tillsammans med en stor boll visar han upp sina dolda fotbollstalanger – en fyrbent Zlatan – eller vad tycker ni?

Läs mer på Hippson.se
2021-02-10

Häst dog efter att ha blivit påkörd av tåget

Det var på onsdagsmorgonen som en häst blev påkörd av ett tåg i Nässjö kommun. Hästen dog och tågtrafiken påverkades under en tid på morgonen. Lyssna på P4 Jönköpings inslag nedan:

Läs mer på Hippson.se
Sida: « första « föregående 1 ... 5 6 7 8 9 ... 1890 nästa » sista » 


Sök efter artikel




Senaste numret



Läs mer om nummer 2 2024

– Tema: Hullbedömning
– Porträtt: Annelie Lundkvist 
– Den svåra skritten

– Konditionsträna i backe 
– Om hästens flyktbeteende
– Fixa tappskon
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajten

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.