Foto: Linnea Lindahl
Det blev ytterligare en EM-medalj för Louise Etzner Jakobsson med Zernard i Rotterdam. I söndagens parakür följde hon upp bronset från tidigare i veckan med ett silver.
– Det känns jättebra, säger den nyblivna medaljören.
Text: Jennie Börs
Louise Etzner Jacobsson åkte till paradressyrens EM i Rotterdam med siktet inställt på två medaljer. I torsdags knep hon ett brons – och i den avslutande küren för grad 4 säkrade hon den andra medaljen som blev ett silver.
– Det känns väldigt bra att åka hem med två medaljer härifrån, eftersom jag fick ta mig hem från USA och VM förra året med en sjuk häst, säger Louise.
I küren belönades hon och Zernard med 74,500 procent.
– Känslan var jättebra i galoppdelen och i skritten likaså, sedan är det lite svårare i traven. Jag tycker att han gjorde allting bra i trav, men han gör allt ännu bättre i galoppen, säger Louise och fortsätter:
– Det kan ha lite med mig att göra också, då traven är svårare för min hjärna. Men Zernard var jätteduktig och ställde upp trots värmen.
Slog VM-trean
Sanne Voets med Demantur Rs2 belönades med 78,250 procent och tog hand om guldmedaljen i klassen. Bronset gick till Manon Claeys med San Dior på 71,857 procent.
– Hon som fick brons på VM tog bronset även i dag. Så att veta att jag i dag har slagit VM-bronsmedaljören känns väldigt bra, säger Louise.
Vad som väntar henne och Zernard framåt tävlingsmässigt är i dagsläget inte helt bestämt. Nu följer en lugn och välförtjänt semestervecka.
– Han får ta det lugnt i en vecka – skritta ut, jogga och ha lite semester. Zernard ska bara må bra och vara lycklig, han brukar bli jätteglad när han får komma ut i sin hage, säger Louise.
Foto: Linnea Lindahl
Felicia Grimmenhag sexa
Sverige representerades även i grad 3:s kürfinal under söndagen. Detta genom Felicia Grimmenhag med Tarot E som belönades med 69,667 procent. Vilket placerade ekipaget precis utanför placering som sexa.
Guldet i grad 3 gick till Tobias Thorning Jörgensen med Jolene Hill på 80,833 procent. Rixt van der Horst med Findslet red hem en silvermedalj, och följdes av bronsmedaljören Barbara Minneci med Stuart.
Tidigare på Hippson.se:
Paradressyrlaget nådde målet – slutade sjua
Lena Malmström – pararyttaren som föder upp sina egna mästerskapshästar
Louise långa väntan på en bronsmedalj
Felicia Grimmenhag nöjd med första starten
Anita Johnsson första svensk på banan
Det blir ingen fysisk publik på plats vid Gothenburg Horse Show i år, men däremot släpper arrangören nu biljetter till det nya digitala konceptet GHS-Live.
Följ allt hemifrån: ”Hoppas kunna dela evenemanget med en bredare publik”
Folkhälsomyndigheten har meddelat att tävlingsverksamhet inom idrotten behöver begränsas ytterligare för att minska smittspridningen av covid-19.
Endast elitidrott tillåten från 1 mars – SvRF inväntar konkreta svar
Flyinges utbildningar är vida kända. Nu har de utökats med en gymnasieutbildning med inriktning på drift av hästsportanläggningar.
Några hästar kom lösa och sprang ut på en väg under onsdagens kväll. En buss kolliderade med dem och två av hästarna behövde avlivas.
Flera dyra sadlar har stulits från ridskolan i Bräcke. Polisen uppmanar hästägare till försiktighet och tror att det rör sig om ett beställningsjobb.
När Susanna Rohm hamnade på sjukhus och dottern var fast i Norge på grund av restriktioner hjälpte kompisarna på Sörmons RK till.
"Jag har aldrig mött så många hjälpsamma människor i ett och samma stall"
De senaste åren har det dykt upp allt fler träns på marknaden som kallas för anatomiska. Men vad innebär det? Och vad är bäst för hästen?
Idag (25/2) kan du köpa bokserien Masterclass Hoppning med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad.
För ett år sedan belönades Björnbo Gård 4H med ATG Drömfond. I dag, och alla andra dagar, fortsätter arbetet att få unga att må bättre med hjälp av hästar.
"Ska lämna stallet med mer kraft och energi än de hade när de kom"
Visst är det härligt att sätta sig och vila en stund? Det tycker i alla fall Superman, som har gillat att sitta på halmbalen i lösdriften sedan han var föl.
Se klippet: "Han är otroligt social, trevlig och älskar att gosa"
Hästägaren anmälde veterinären gällande felbehandling i samband med en operation av en tandfraktur. Ansvarsnämnden ger veterinären en erinran.
Tävlingarna i spanska Valencia är fortsatt inställda på grund av smitta. Uppemot 50 hästar har eller har haft feber. Ytterligare provsvar inväntas.
Ridhus och ridbanor kan vara dammiga miljöer. I ett nytt forskningsprojekt har man undersökt om detta innebär en hälsofara för ridlärare.
Varför ser man samma stall/hästföretagare annonsera efter arbetskraft om och om igen. Vad är det som gör att de inte lyckas behålla sin personal?
Mias dotter jobbade som hästskötare med villkor som inte går att leva på
Victoria Almgren svarar på en läsarfråga om en häst som blir överladdad i hoppningen. Att trava över hindren i kontrollerad fart är att föredra.
"Hästen får inte accelerera utan bara bjuda jämnt fram till hindret"
Ston kan vara så givande att arbeta med, men också utmanande, särskilt när de behöver prestera. Varför är ston så knepiga och hur kan vi hjälpa dem?
Idag (24/2) kan du köpa bokserien Masterclass Dressyr med 25 % rabatt i vår bokrea. Dessutom helt utan extra fraktkostnad.
Beläget mellan Ängelholm och Båstad ligger en hästgård med tre boningshus, stall med sex boxar, ridbana och fina hagar med vindskydd.
En hovslagare fick ett vredesutbrott och sparkade en häst i samband med skoning. Ansvarsnämnden tilldelar nu hovslagaren en erinran.
Vissa hästar drabbas av fri fekal vätska, men varför? I en ny doktorsavhandling har man undersökt samband för att komma fram till en orsak.
– TEMA: Hållbarhet i stallet
– Porträtt: Tinne Vilhelmson Silfvén
– Öppna för fina slutor
– Balans och rymt mellan hindren
– Motivationen - vad är du?
– Bota vanliga hudproblem
...och mycket, mycket mer!