Sportkollen - Falsterbo Horse Show står värd för allsvenskans final

Sportkollen

FEB
04
2014

Falsterbo Horse Show står värd för allsvenskans final


Falsterbo Horse Show välkomnar finalen med öppna armar. FOTO: FHS
 
  
I år flyttar Agria Allsvenskans final utomhus igen och finalplats blir Falsterbo Horse Show. Nästa år utlovas ytterligare utveckling av tävlingen.
  

- Att bli värd för lag-SM, finalen i Agria Allsvenskan, är en naturlig utveckling för Falsterbo Horse Show, säger Jana Wannius, president för tävlingarna.
- Vi har en vecka med en trevlig mix av internationella och nationella klasser, och lag-SM blir en svensk pendang till den internationella laghoppningen, Furusiyya Nations Cup, fortsätter han.
  
Årets Agria Allsvenskan rids som vanligt i fem olika grupper från söder till norr, med åtta lag i varje grupp. Två lag per grupp går till finalen i Falsterbo.

Eftersom finalen ligger tidigare på säsongen än förra året blir det tre kvalomgångar i varje grupp, några inomhus och några utomhus. Säsongspremiär blir det den 29 och 30 mars hos Lidköpings Ridklubb (Västra gruppen) och Umeå Ryttarförening (Norra gruppen).

- Agria Allsvenskan är en av våra längst pågående serier och det känns fantastiskt roligt att den fortfarande kan utvecklas. Och på detta sätt dessutom, säger Annika Ersgård, sportchef för hoppningen på Svenska Ridsportförbundet.
- Det ska bli spännande att presentera mer av våra planer tillsammans med Agria och Falsterbo Horse Show när det gäller Agria Allsvenskan längre fram, säger hon.

  

Flytten till Falsterbo Horse Show är en utveckling och nästa år blir tävlingen ännu större. 

- Härligt att Agria Allsvenskan får växa och utvecklas tillsammans med Falsterbo Horse Show till en av ridsportens mest prestigefyllda tävlingar, säger Stefan Fur, AO chef Häst på Agria Djurförsäkring.
   


Fakta Agria Allsvenskan 2014 – tävlingsplatser, datum och lag

  
Södra gruppen 

19-20 april  Helsingborgs Fältrittklubb
10-11 maj  Stävie Ryttarförening
31 maj-1 juni  Åstorpsortens Ryttarförening
Kvalade lag: Flyinge HSK, Frosta RF, Helsingborgs FRK, Karlshamn RK, Malmö CR, Skyrup CCFR, Sölvesborgs RK, Österlens RK


Mellersta gruppen

3-4 maj  Västerviksortens Ryttarförening
10-11 maj  Norrahammar-Tabergs Ridklubb
24-25 maj  Åby Ridklubb/Norrköping HS
Kvalade lag: Loviseholms SHK Örebro, F Mantorps R, Kiladalens LRF, Norrahammar-Tabergs RK, Norsholms RF, Skogslottens RF, Västervikortens RF, Örebro FK


Västra gruppen

29-30 mars  Lidköpings Ridklubb
25 maj Varbergs Ridklubb
14-15 juni  Fjärås Hoppryttare (Åby travbana)
Kvalade lag: Billdals RK, F Fjärås HR, Kungälvs HSK, Lidköpings RK, Nääs RF, RK Varberg, Varbergs RK, Västkustens HRF


Östra gruppen

26-27 april  Eskilstunaortens Ryttarförening (Sundbyholms travbana)
3-4 maj Sundbyholm
7-8 juni  Strömsholms Ridsportförening
Kvalade lag: Lurbo RK, F Skästa RS, Heby RF, Jump Club RSF, Strömsholms RF, Södertälje RK, Västerås RS, Årsta Runstens SR


Norra gruppen

29-30 mars  Umeå Ryttarförening
19-20 april  Gävle Ryttarsällskap
31 maj-1 juni  Älvkarleby Ridklubb
Kvalade lag: F Storbyns R, Gestrike Sportryttare, Gävle RS, Högbo RK, Piteå RK, Tierps RF, Umeå RF, Älvkarleby RF

  
FINAL

5-6 juli Falsterbo Horse Show 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 15806 ggr


Mer från sportkollen

JUN
21
2016


Foto: Tomas Holcbecher
  
FEI har släppt den långa listan med namn på de som har kvalificerat sig till OS och Paralympics i Rio. Det återstår för varje land att plocka ut de slutgiltiga lagen bland de kvalificerade. Deadline för OS är den 18 juli och för Paralympics den 15 augusti.
  
Här följer de svenska ryttare och hästar som har klarat kvalgränsen.

Hoppning:
Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa, H&M Corporal
Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Clarimo Ask
Peder Fredricson/H&M All In, H&M Flip's Little Sparrow
Douglas Lindelöw/Udermus, Zacramento
Charlotte Mordasini/Romane du Thell, Miebello
Helena Persson/Bonzai H
Henrik von Eckermann/Yajamila, Gotha, Sansibar
Angelie von Essen/Newton Abbot

Lista samtliga länder hoppning

Dressyr:
Patrik Kittel/Déjà, Delaunay
Emilie Nyreröd/Miata
Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower
Juliette Ramel/Buriel K.H
Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ
Paulinda Friberg/Di Lapponia
Therese Nilshagen/Dante Weltino
Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello, Paridon Magi
Rose Mathisen/Zuidenwind

Lista samtliga länder dressyr

Fälttävlan:
Ludwig Svennerstål/King Bob, Aspe, Franzipan
Sara Algotsson Ostholt/Reality 39
Frida Andersén/Herta
Linda Algotsson/Fairnet, Fairnando
Niklas Lindbäck/Cendrillon, Focus Filiocus
Johan Lundh/Johnny Cash
Anna Nilsson/Luron

Lista samtliga länder fälttävlan

Paralympics:
Louise Etzner Jakobsson/Zernard

Lista samtliga länder Paralympics


Annika GrundbergLäst 3503715 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
En ponnyägare förfalskade ett veterinärintyg i samband med att ponnyn ströks från en tävling. Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömer ponnyägaren att betala 1 000 kronor i böter.
  
Det var i samband med Mantorpsryttarnas fälttävlan i april i år som ponnyn och dess ryttare inte kom till start. Ett par dagar senare fick arrangören ett veterinärintyg där det stod att ponnyn var konvalescent på grund av sjukdom. Personen som tog emot mejlet såg att intyget var skrivet med två olika pennor, och att det liknade ett intyg som samma ponnyägare hade lämnat in i samband med tävling ett år tidigare. Vid kontakt med den aktuella veterinären framgick det att intyget var förfalskat.
  
Har erkänt
Ponnyägaren har erkänt att intyget är förfalskat och har bett så mycket om ursäkt. Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att om förfalskningen inte uppdagats hade följden blivit att ponnyägaren sluppit betala anmälningsavgift, därmed ska bötesbeloppets storlek stå i relation till anmälningsavgiften och inte vara lägre än den dubbla anmälningsavgiften. Därför blev bötesbeloppet 1 000 kronor.

Länk till disciplinnämndens beslut


Annika GrundbergLäst 3504830 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016


Comfortuna VDL blev bästa sexåring i Falsterbo förra året.
Foto: Hippson
  
Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Det är också öppet att anmäla sig till tävlingarna.
  
– Det är så roligt att vi äntligen kan komma ut med vad som gäller för att rida. Det känns mycket bra att ordna tävlingar på Elmia som är en strålande ridsportanläggning, säger Anna Bråkenhielm, en av arrangörerna bakom det nya stora hästevenemanget på Elmia i Jönköping i ett pressmeddelande.
  
Så här ser kvalreglerna ut för hoppningen
4-åringar: De åtta bäst placerade från Falsterbo Horse Show och de åtta bäst placerade från Champion of the Youngsters bjuds in. Totalt 16 hästar.
5-åringar: De 23 bäst placerade 5-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 5-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
6-åringar: De 23 bäst placerade 6-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 6-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
7-åringar: De tio högst rankade 7-åriga hästarna i 1,40-hoppning den 1 september bjuds in. De tio högst rankade seniorerna får även ta med sig en 7-åring vardera. De tre högst rankade unga ryttarna får även ta med sig en 7-åring vardera. 2 wildcards. Totalt 25 hästar.
Inbjudna ryttare – seniorer: De 23 högst rankade seniorerna enligt Svenska Ridsportförbundets ranking i 1,45-hoppning och högre den 1 september, samt de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking den 1 september, bjuds in. 2 wildcards. Dessa 30 ryttare får ta med sig tre hästar vardera. Totalt 90 ekipage.
Inbjudna ryttare – unga ryttare 16 till 21år: De 18 högst rankade unga ryttarna enligt SvRF:s ranking i 1,40-hoppning och högre per den 1 september bjuds in. 2 wildcards. Dessa 20 ryttare får ta med sig två hästar vardera. Totalt 40 ekipage.
Volkswagen Grand Prix: Öppen för de 15 högst rankade ryttarna på SvRF:s ranking i 1,50-hoppning och högre per den 1 september. Öppen för de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking per den 1 september. Fylls på från SvRF:s ranking om det blir dubbletter. 10 wildcards. Totalt 30 ryttare.
Children och D-ponny – öppen för ryttare i åldern 12 till 14 år: Kval öppna för barn i åldern 12 till 14 år på både D-ponny och häst. Kvaltävling hos Jump Club vecka 35. Kvaltävling i Ljungby vecka 38. Från kvalen är de tre bästa D-ponnyekipagen och de tre bästa Children-ekipagen från respektive tävling välkomna att rida på Elmia. Ponny hoppar LA och Children hoppar 1,15 till 1,20. Kvalen genomförs med en omgång i inverkansridning och de 50 procent bästa (minst 10) rider en andra omgång, samma dag, i A1:a. På Elmia rider de 12 ekipagen en klass på lördagen och en klass på söndagen.

Så här ser kvalreglerna ut för dressyren
4-åringar: De 16 hästar med bäst resultat från de sex kvaltävlingar som anordnas av Swede Horse under augusti och september bjuds in. Alla 4-åriga hästar är välkomna att rida på dessa tävlingar, oavsett stambok. 4 wildcards. Totalt 20 hästar.
5-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
6-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
7-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 10 hästar.

Lövsta Future Challenge rids också under tävlingarna, liksom Grand Prix-dressyr samt Grand Prix kür.

Här anmäler du dig till tävlingarna
Arrangörens hemsida


Ida RöökLäst 3507874 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar
Avtalsfrihet råder gällande handpenning
Eva Johansson svarar
Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.