Sportkollen - Le Saut Hermès: Svenskarna femma och sexa

Sportkollen

APR
13
2013

Le Saut Hermès: Svenskarna femma och sexa

DIREKTRAPPORT


Resultat:

1. Lag Leprevost/Ehning vinner 25.000 € var
(OBS! Pénélope Leprevost häst är efter Cardento!)
2. Lag Michaels-Beerbaum/Schwizer vinner 10.000 € var
3. Lag Cordon/Delestre vinner 5.000 € var
4. Lag Offel/Houtzager vinner 3.000 € var
5. Lag Sprunger/Bengtsson vinner 2.000 € var
6. Lag Baryard-Johnsson/Guerdat vinner 1.250 € var

  
Lånar två bilder frå Eurosports fantastiska sändning, för titta vilka fina hästhuvuden de vinner!


 

Länk till resultatet

 


Uppdatering 17:25

Sista laget ut Cordon/Delestre hade med sig 0 fel in i denna runda. Pilar gjorde en snygg runda, men fick med sig ett hinder. Lagkamraten Simon Delestre kämpade för att ta hem segern åt dem, men trots en felfri och snabb ritt räckte det inte hela vägen fram. Laget slutar på 4 fel, tiden 82,56 - en tredje plats.

 

 

Uppdatering 17:22

Nu börjar det bli spännande! Meredith Michaels-Beerbaum och Pius Schwizer kom in med 0 fel i ryggen, men även de slutar på 4 fel, tid 78,16 efter att Meredith fick med sig ett hinder. Lag Leprevost/Ehnings tid går inte att slå verkar det som! Uppdatering 17:19

Lag Leprevost/Ehning visar hur man rider fort. Laget kom in med 0 fel i ryggen, Pénélope rev ett hinder, men laget går upp i ledning med slutsumman 4fel, tiden 75,33 (!!).


 

Uppdatering 17:15

Lag Kraut/Mohammed satsade även dem, Laura Kraut red snabbt, snyggt och felfritt! (Längtar till GHS för att se henne live!) Bassem Hassan Mohammed fick dock med sig två bommar, så laget slutar på 12 fel, tiden 81,74.

 


Uppdatering 17:10

Lag Kessler/ Yvest Bost satsade gärnet! De hade med sig 4 fel från första rundan, men här i andra rundan red båda i en hisklig fart och fick fantastiska tider! Dock rev Reed ett hinder och Roger rev två. Snabbt måste även vara felfritt :) Laget slutar på 16 fel med tiden 75,27.

  

Uppdatering 17:05

Lag Sprunger/Bengtsson hade med sig 4 fel i och med bommen Casall La Silla fick med sig i första rundan. Janika satte en snygg och snabb felfri runda - hittills snabbaste felfria ryttaren.
Rolf-Göran ville inte vara sämre och satte även han en felfri runda! Laget slutar på 4 fel, tiden 86.02.

 

Uppdatering 17:02

Baryard/Guerdat hade med sig 4 fel från första rundan, denna runda var Baltimore högt över alla hinder och satte en snygg, enkel runda dock inte jättesnabb. Men vilken debut!! Steve Guerdat kom in och satte även han en felfri ritt - laget slutar alltså på 4 fel, tiden 89,26.

 


Uppdatering 16:58

Lag Beezie Madden/Michel Robert kom inte till start i andra rundan eftersom Michel utgick från första rundan.

Istället började det med lag Tops-Alexander/Staut som låg på 8 fel inför andra rundan.
Edwina tog korta vägar, men chansade inte allt för mycket utan satsade troligtvis på en felfri ritt - vilket de levererade! Lagkamraten Kevin Staut hade dock hittat gasen och fick en snabb tid, men rev hinder nummer 7 som han knapp touchade! Otur, laget slutar på 12 fel totalt.

 

 

Uppdatering 16:53

Andra rundan startar strax! Håll tummarna för svenskarna. :)

 

Uppdatering 16:44

Sista laget ut: Katharina Offel med Charlie - ett ekipage som var femma i Göteborgs Grand Prix förra året kommer in och sätter en enkel nolla. Marc Houtzager med Sterrehof´s Opium fick fyra fel.

Första rundan är alltså klar, med 20 startande ryttare blev det 12 nollor, 7 ryttare med fyra fel och en ryttare utgick. Byggde Frank Rothenberger en för enkel bana? Eller ville han ha så många felfria ryttare som möjligt?

Det ska bli spännande att se vad han bjuder på i nästa runda.
  
Banskiss för andra rundan:

 

Uppdatering 16:38

Unga och fantastiskt duktiga Reed Kessler rider sin OS-häst Cylana och fick en rivning på hinder nummer två. Annars en stadig och fin runda. Lagkamraten och gårdagens vinnare Roger Yves Bost på Castle Forbes Vivaldo vh Costersveld var felfria efter lite kämpande på linjen mellan hinder 4 - 5. Laget har alltså 4 fel totalt.

 

Uppdatering 16:34

Pénélope Leprevost satte tillsammans med Nice Stephanie en felfri ritt och hemmapubliken visade sitt gillande! Hennes lagkamrat är ingen mindre än Marcus Ehning på Plot Blue som hunnit bli 16 år, men fortfarande så fin att man stirrar. Ekipaget satte (såklart) en snygg och felfri ritt. Laget ligger alltså på 0 fel.

Alltså Marcus händer, Plot Blue´s framben - snacka om ett ekipage som inspirerar!

 

Uppdatering 16:30

Laura Kraut på Jubilee d'Ouilly rev ett hinder i trekombinationen, 4fel. Lagkamraten är Bassem Hassan Mohammed som tillsammans med Cantinero satte en fin felfri runda. Visste ni förresten att hans hästar ägs av Qatars armé?Uppdatering 16:26

Baltimore 1178 debuterade bland "de stora" på ett riktigt bra sätt! Han är redo att vara där och hör hemma här som den stjärna han är! Dock var det något som störde honom vid ett räcke, 4 fel.
Steve Guerdat med Clari II satte en nolla trots stort avsprång på sista hindret. Laget just nu på 4 fel totalt.

 

Uppdatering 16:22

Janika Sprunger lotsade enkelt Palloubet d'Halong felfritt runt banan, men Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla fick med sig B-hinder i trekombinationen. Laget ligger trea just nu med 4 fel totalt.

 

Uppdatering 16:17

Amerikanska Beezie Madden på Simon kommer in och sätter en klockren nolla, men lagkamraten Michel Robert med Nenuphar´Jac valde att utgå på hinder nummer fem.

Nu Rolf-Görans Lag med Janika Sprunger! Håll tummarna!

 

Uppdatering 16:13

Edwina Tops-Alexander (rankad femma i världen) rider Ego van Orti som blev stark in i kombinationen och rev ut, 4 fel. Lagkamraten Kevin Staut (rankad sexa i världen) på Quismy des Vaux välkomnades av hemmapubliken med en lång applåd och slutade på 4 fel efter rivning på trippelbarren. Laget har då med sig 8 fel till andra rundan.

 


Uppdatering 16:09

Pilar Lucrecia Cordon med Nuage Bleu felfria, lagkamraten Simon Delestre på Whisper även de felfria. Deras lag just nu också på 0 fel!

 

Uppdatering 16:06

Meredith inleder med en felfri ritt på Unbelievable 5! Pius Schwizer tillsammans med Power Play (e. Casall La Silla) även han felfri. Det betyder att deras lag nu har 0 fel! Bra start!

 

Uppdatering 16:00

Ryttarna rider lag om två personer en kille och en tjej som lottades igår. Ryttarna kommer rida två gånger var innan vi får vinnarna!

Laguppställningen är följande:


Uppdatering 15:50

Tio minuter till första start och jag har satt mig ner vid datorn för att följa den spännande hoppningen från Paris. Först ut på banan är Meredith Michaels-Beerbaum på Unbelievable 5.

Strax kör vi!

/Annelie

 

Uppdatering 15:15 - Banskiss!Länk till banskissen

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _


FÖRHANDSINFORMATION

Med början klockan 16.00 rider Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson om sammanlagt 100.000 euro, motsvarande cirka 883.000 svenska kronor.

"Roffe" går ut först av de två svenskarna med startnummer 10 på Casall La Silla, direkt efter kommer Malin med starnummer 11 på Baltimore 1178.

 


Han är redo för större uppgifter!

 

Ja, ni läste rätt, det är Baltimore som axlar ansvaret för denna klass och går för första gången en av de större klasserna i stället för Tornesch. Riktigt kul att se denna häst utvecklas och vi håller en liten extra tumme för honom.

Liveuppdatering kommer ske i detta inlägg när det närmar sig, så håll er uppdaterade med Sportkollen!

 

Länk till startlistan

Länk till livesändning

 Läst 14781 ggr


Mer från sportkollen


Foto: Tomas Holcbecher
  
FEI har släppt den långa listan med namn på de som har kvalificerat sig till OS och Paralympics i Rio. Det återstår för varje land att plocka ut de slutgiltiga lagen bland de kvalificerade. Deadline för OS är den 18 juli och för Paralympics den 15 augusti.
  
Här följer de svenska ryttare och hästar som har klarat kvalgränsen.

Hoppning:
Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa, H&M Corporal
Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Clarimo Ask
Peder Fredricson/H&M All In, H&M Flip's Little Sparrow
Douglas Lindelöw/Udermus, Zacramento
Charlotte Mordasini/Romane du Thell, Miebello
Helena Persson/Bonzai H
Henrik von Eckermann/Yajamila, Gotha, Sansibar
Angelie von Essen/Newton Abbot

Lista samtliga länder hoppning

Dressyr:
Patrik Kittel/Déjà, Delaunay
Emilie Nyreröd/Miata
Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower
Juliette Ramel/Buriel K.H
Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ
Paulinda Friberg/Di Lapponia
Therese Nilshagen/Dante Weltino
Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello, Paridon Magi
Rose Mathisen/Zuidenwind

Lista samtliga länder dressyr

Fälttävlan:
Ludwig Svennerstål/King Bob, Aspe, Franzipan
Sara Algotsson Ostholt/Reality 39
Frida Andersén/Herta
Linda Algotsson/Fairnet, Fairnando
Niklas Lindbäck/Cendrillon, Focus Filiocus
Johan Lundh/Johnny Cash
Anna Nilsson/Luron

Lista samtliga länder fälttävlan

Paralympics:
Louise Etzner Jakobsson/Zernard

Lista samtliga länder Paralympics


Annika Grundberg

Annika GrundbergLäst 4231453 ggr Kommentarer Kommentera


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
En ponnyägare förfalskade ett veterinärintyg i samband med att ponnyn ströks från en tävling. Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömer ponnyägaren att betala 1 000 kronor i böter.
  
Det var i samband med Mantorpsryttarnas fälttävlan i april i år som ponnyn och dess ryttare inte kom till start. Ett par dagar senare fick arrangören ett veterinärintyg där det stod att ponnyn var konvalescent på grund av sjukdom. Personen som tog emot mejlet såg att intyget var skrivet med två olika pennor, och att det liknade ett intyg som samma ponnyägare hade lämnat in i samband med tävling ett år tidigare. Vid kontakt med den aktuella veterinären framgick det att intyget var förfalskat.
  
Har erkänt
Ponnyägaren har erkänt att intyget är förfalskat och har bett så mycket om ursäkt. Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att om förfalskningen inte uppdagats hade följden blivit att ponnyägaren sluppit betala anmälningsavgift, därmed ska bötesbeloppets storlek stå i relation till anmälningsavgiften och inte vara lägre än den dubbla anmälningsavgiften. Därför blev bötesbeloppet 1 000 kronor.

Länk till disciplinnämndens beslut


Annika Grundberg

Annika GrundbergLäst 4232575 ggr Kommentarer Kommentera


Comfortuna VDL blev bästa sexåring i Falsterbo förra året.
Foto: Hippson
  
Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Det är också öppet att anmäla sig till tävlingarna.
  
– Det är så roligt att vi äntligen kan komma ut med vad som gäller för att rida. Det känns mycket bra att ordna tävlingar på Elmia som är en strålande ridsportanläggning, säger Anna Bråkenhielm, en av arrangörerna bakom det nya stora hästevenemanget på Elmia i Jönköping i ett pressmeddelande.
  
Så här ser kvalreglerna ut för hoppningen
4-åringar: De åtta bäst placerade från Falsterbo Horse Show och de åtta bäst placerade från Champion of the Youngsters bjuds in. Totalt 16 hästar.
5-åringar: De 23 bäst placerade 5-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 5-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
6-åringar: De 23 bäst placerade 6-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 6-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
7-åringar: De tio högst rankade 7-åriga hästarna i 1,40-hoppning den 1 september bjuds in. De tio högst rankade seniorerna får även ta med sig en 7-åring vardera. De tre högst rankade unga ryttarna får även ta med sig en 7-åring vardera. 2 wildcards. Totalt 25 hästar.
Inbjudna ryttare – seniorer: De 23 högst rankade seniorerna enligt Svenska Ridsportförbundets ranking i 1,45-hoppning och högre den 1 september, samt de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking den 1 september, bjuds in. 2 wildcards. Dessa 30 ryttare får ta med sig tre hästar vardera. Totalt 90 ekipage.
Inbjudna ryttare – unga ryttare 16 till 21år: De 18 högst rankade unga ryttarna enligt SvRF:s ranking i 1,40-hoppning och högre per den 1 september bjuds in. 2 wildcards. Dessa 20 ryttare får ta med sig två hästar vardera. Totalt 40 ekipage.
Volkswagen Grand Prix: Öppen för de 15 högst rankade ryttarna på SvRF:s ranking i 1,50-hoppning och högre per den 1 september. Öppen för de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking per den 1 september. Fylls på från SvRF:s ranking om det blir dubbletter. 10 wildcards. Totalt 30 ryttare.
Children och D-ponny – öppen för ryttare i åldern 12 till 14 år: Kval öppna för barn i åldern 12 till 14 år på både D-ponny och häst. Kvaltävling hos Jump Club vecka 35. Kvaltävling i Ljungby vecka 38. Från kvalen är de tre bästa D-ponnyekipagen och de tre bästa Children-ekipagen från respektive tävling välkomna att rida på Elmia. Ponny hoppar LA och Children hoppar 1,15 till 1,20. Kvalen genomförs med en omgång i inverkansridning och de 50 procent bästa (minst 10) rider en andra omgång, samma dag, i A1:a. På Elmia rider de 12 ekipagen en klass på lördagen och en klass på söndagen.

Så här ser kvalreglerna ut för dressyren
4-åringar: De 16 hästar med bäst resultat från de sex kvaltävlingar som anordnas av Swede Horse under augusti och september bjuds in. Alla 4-åriga hästar är välkomna att rida på dessa tävlingar, oavsett stambok. 4 wildcards. Totalt 20 hästar.
5-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
6-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
7-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 10 hästar.

Lövsta Future Challenge rids också under tävlingarna, liksom Grand Prix-dressyr samt Grand Prix kür.

Här anmäler du dig till tävlingarna
Arrangörens hemsida


Ida Röök

Ida RöökLäst 4235624 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.