Sportkollen - Volkswagen GP: "Det håller internationell status"

Sportkollen

OKT
26
2013

Volkswagen GP: "Det håller internationell status"


Glad vinnartrio efter prisutdelningen!
FOTO: Haide Westring

  
Det var en fartfylld omhoppning som avgjordes med att den sista och enda ryttaren gick på fem galoppsprång till den höga muren, Viveca LundbäckCanthara.
   


God marginal har Canthara till bommarna.
FOTO: Haide Westring

   

Var det kanske beslutet att ta bort galoppsprånget som gjorde att hon knep segern, framför Jens Wikström och Twiggen? Det skilde 1,73 sekunder mellan Viveca och Jens, så snabbt gick det!

  
Jens är nu tillbaka på allvar efter sin trafikolycka i somras, som gjorde att han fick hålla sig ifrån ridandet ett tag. Twiggen skrittades under Jens konvalescens av ägaren och samarbetspartnern Ebba von Essen.
   

 
Jens Wikström är nu åter på banan efter trafikolyckan i somras.
FOTO: Haide Westring 
  

På tredjeplats hittar vi deltävlingarnas mest stabila ryttare Helena Persson och Bonzai H, som deltagit i samtliga kvaltävlingar och delfinaler. Placeringarna för ekipaget har varit 4, 3, 2, 3 - vilken rad!

- Han har varit helt fantastisk i alla deltävlingar, samtliga kval felfria och delfinalerna dubbelnolla, jag är så nöjd. Jag var tveksam till att starta i dag eftersom jag inte ville "slösa" denna deltävling om jag skulle vinna nu, jag vill ju vinna i Flyinge, säger Helena.
  

Helena och Bonzai H, stadigaste ekipaget i samtliga delfinaler.
FOTO: Haide Westring 

  
Samtliga tre ryttare påpekar att det är prispengarna som gör att toppryttarna stannar hemma och väljer att rida de fina deltävlingarna. Dels för prispengarna, men även för att arrangörerna håller en hög kvalitet på arrangemangen.

- De här tävlingarna går att jämföra med en trestjärnig Grand Prix ute i Europa, konstaterade ryttarna på pallplats.

  

Arrangören Volkswagen flikade in att ridsporten växer mer och mer, vilket gör att de är övertygade om att tävlingen återkommer nästa år. 

- Vi gör allt för att detta ska fortsätta vara en återkommande serie och lyfter på hatten för Varbergs Ridklubb och Grevagården som arrangörer, säger Gregor Tovek.

  

Resultat

Sändningen i efterhand
 
 

Följande ryttare är välkomna till finalen i Flyinge 13 november:

Rolf-Göran Bengtsson
Henrik von Eckermann
Angelica Augustsson
Jens Fredricson
Helena Persson
Viveca Lundbäck
Niklas Jonsson
Emma Emanuelsson
Niklas Arvidsson
Sandra Carlsson
Douglas Lindelöw
Jens Wickström
Malin Baryard-Johnsson
Irma Karlsson
Peder Fredricson
Johan Lundh
Anna Persson
Linn Widmark
Elin Sjögren
Henrik Lannér
Linda Heed
Linnea Ericsson
Mariano Maggi
Royne Zetterman
Jenny Johansson
Helena Lundbäck
Stephanie Holmén 


taggar


liknande webbartiklar


Läst 11028 ggrMer från sportkollen

JUN
21
2016

Här är FEI:s långa lista inför OS i Rio


Foto: Tomas Holcbecher
  
FEI har släppt den långa listan med namn på de som har kvalificerat sig till OS och Paralympics i Rio. Det återstår för varje land att plocka ut de slutgiltiga lagen bland de kvalificerade. Deadline för OS är den 18 juli och för Paralympics den 15 augusti.
  
Här följer de svenska ryttare och hästar som har klarat kvalgränsen.

Hoppning:
Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa, H&M Corporal
Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask, Clarimo Ask
Peder Fredricson/H&M All In, H&M Flip's Little Sparrow
Douglas Lindelöw/Udermus, Zacramento
Charlotte Mordasini/Romane du Thell, Miebello
Helena Persson/Bonzai H
Henrik von Eckermann/Yajamila, Gotha, Sansibar
Angelie von Essen/Newton Abbot

Lista samtliga länder hoppning

Dressyr:
Patrik Kittel/Déjà, Delaunay
Emilie Nyreröd/Miata
Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower
Juliette Ramel/Buriel K.H
Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ
Paulinda Friberg/Di Lapponia
Therese Nilshagen/Dante Weltino
Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello, Paridon Magi
Rose Mathisen/Zuidenwind

Lista samtliga länder dressyr

Fälttävlan:
Ludwig Svennerstål/King Bob, Aspe, Franzipan
Sara Algotsson Ostholt/Reality 39
Frida Andersén/Herta
Linda Algotsson/Fairnet, Fairnando
Niklas Lindbäck/Cendrillon, Focus Filiocus
Johan Lundh/Johnny Cash
Anna Nilsson/Luron

Lista samtliga länder fälttävlan

Paralympics:
Louise Etzner Jakobsson/Zernard

Lista samtliga länder Paralympics


Annika GrundbergLäst 2897039 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016

Böter för förfalskat veterinärintyg


Arkivfoto: Tomas Holcbecher
  
En ponnyägare förfalskade ett veterinärintyg i samband med att ponnyn ströks från en tävling. Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömer ponnyägaren att betala 1 000 kronor i böter.
  
Det var i samband med Mantorpsryttarnas fälttävlan i april i år som ponnyn och dess ryttare inte kom till start. Ett par dagar senare fick arrangören ett veterinärintyg där det stod att ponnyn var konvalescent på grund av sjukdom. Personen som tog emot mejlet såg att intyget var skrivet med två olika pennor, och att det liknade ett intyg som samma ponnyägare hade lämnat in i samband med tävling ett år tidigare. Vid kontakt med den aktuella veterinären framgick det att intyget var förfalskat.
  
Har erkänt
Ponnyägaren har erkänt att intyget är förfalskat och har bett så mycket om ursäkt. Disciplinnämnden skriver i sitt beslut att om förfalskningen inte uppdagats hade följden blivit att ponnyägaren sluppit betala anmälningsavgift, därmed ska bötesbeloppets storlek stå i relation till anmälningsavgiften och inte vara lägre än den dubbla anmälningsavgiften. Därför blev bötesbeloppet 1 000 kronor.

Länk till disciplinnämndens beslut


Annika GrundbergLäst 2898152 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2016

Så kvalar du till stortävlingarna på Elmia


Comfortuna VDL blev bästa sexåring i Falsterbo förra året.
Foto: Hippson
  
Nu är kvalreglerna klara för Elmia Scandinavian Horse Show, både för hoppningen och för dressyren. Det är också öppet att anmäla sig till tävlingarna.
  
– Det är så roligt att vi äntligen kan komma ut med vad som gäller för att rida. Det känns mycket bra att ordna tävlingar på Elmia som är en strålande ridsportanläggning, säger Anna Bråkenhielm, en av arrangörerna bakom det nya stora hästevenemanget på Elmia i Jönköping i ett pressmeddelande.
  
Så här ser kvalreglerna ut för hoppningen
4-åringar: De åtta bäst placerade från Falsterbo Horse Show och de åtta bäst placerade från Champion of the Youngsters bjuds in. Totalt 16 hästar.
5-åringar: De 23 bäst placerade 5-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 5-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
6-åringar: De 23 bäst placerade 6-åriga hästarna från Falsterbo Horse Show och de 22 bäst placerade 6-åriga hästarna från Champion of the Youngsters bjuds in. 5 wildcards. Totalt 50 hästar.
7-åringar: De tio högst rankade 7-åriga hästarna i 1,40-hoppning den 1 september bjuds in. De tio högst rankade seniorerna får även ta med sig en 7-åring vardera. De tre högst rankade unga ryttarna får även ta med sig en 7-åring vardera. 2 wildcards. Totalt 25 hästar.
Inbjudna ryttare – seniorer: De 23 högst rankade seniorerna enligt Svenska Ridsportförbundets ranking i 1,45-hoppning och högre den 1 september, samt de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking den 1 september, bjuds in. 2 wildcards. Dessa 30 ryttare får ta med sig tre hästar vardera. Totalt 90 ekipage.
Inbjudna ryttare – unga ryttare 16 till 21år: De 18 högst rankade unga ryttarna enligt SvRF:s ranking i 1,40-hoppning och högre per den 1 september bjuds in. 2 wildcards. Dessa 20 ryttare får ta med sig två hästar vardera. Totalt 40 ekipage.
Volkswagen Grand Prix: Öppen för de 15 högst rankade ryttarna på SvRF:s ranking i 1,50-hoppning och högre per den 1 september. Öppen för de fem bästa svenska ryttarna på FEI:s världsranking per den 1 september. Fylls på från SvRF:s ranking om det blir dubbletter. 10 wildcards. Totalt 30 ryttare.
Children och D-ponny – öppen för ryttare i åldern 12 till 14 år: Kval öppna för barn i åldern 12 till 14 år på både D-ponny och häst. Kvaltävling hos Jump Club vecka 35. Kvaltävling i Ljungby vecka 38. Från kvalen är de tre bästa D-ponnyekipagen och de tre bästa Children-ekipagen från respektive tävling välkomna att rida på Elmia. Ponny hoppar LA och Children hoppar 1,15 till 1,20. Kvalen genomförs med en omgång i inverkansridning och de 50 procent bästa (minst 10) rider en andra omgång, samma dag, i A1:a. På Elmia rider de 12 ekipagen en klass på lördagen och en klass på söndagen.

Så här ser kvalreglerna ut för dressyren
4-åringar: De 16 hästar med bäst resultat från de sex kvaltävlingar som anordnas av Swede Horse under augusti och september bjuds in. Alla 4-åriga hästar är välkomna att rida på dessa tävlingar, oavsett stambok. 4 wildcards. Totalt 20 hästar.
5-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
6-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 15 hästar.
7-åringar: Anmäl via intresseanmälan på hemsidan. 3 wildcards. Totalt 10 hästar.

Lövsta Future Challenge rids också under tävlingarna, liksom Grand Prix-dressyr samt Grand Prix kür.

Här anmäler du dig till tävlingarna
Arrangörens hemsida


Ida RöökLäst 2901193 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Sportkollen »