Noll till hundra

Hej allihopa! =D
   

Inleder med en bild på mig och Smulan när vi njöt i solen häromdagen. #PerfektVinterdag
  
Ja, var skall jag börja, det har hänt lite sedan sist. =P Men som ni som följer mig här eller på Dressyrsatsningen @ Instagram vet, så har Bosse fått ett renskinn nu när det är dags att byta päls.
   

  
Och häromdagen var min mentor med och hjälpte mig med Bosse. Vi tränade lite skänkelvikningar av alla dess olika former. Och HELT plötsligt så sätter Bosse av i full galopp inklusive några bocksprång och studs – och där sitter jag med stigbyglarna upp över manken tränandes på att komma ner i sadeln...

Så nu var det bara att hålla sig kvar för glatta livet, ett tag tänkte jag emigrera ur sadeln i ett hörn när jag änna redan satt på sniskan, men så tänkte jag att jag kan ju inte släppa tygeln, tänk om den ramlar fram så att Bosse trampar på den. Så det var ju hur som helst bara till att sitta kvar...

Efter att vi gjort ett ärevarv där i full galopp fick jag stopp på honom som tur var, när jag styrde in honom i ett hörn. Pjuh... "Du är ju rätt sadelfast ändå, jag trodde du skulle ramla av" sa min mentor efter att åkturen var slut. =P
   

  
Anledningen till att Bosse satte av i full galopp var att renskinnet precis som ni ser på bilden (även om den inte är från samma tillfälle) sakta men säkert hade åkt bak utan att jag märkte det, för sadelgjorden satt nog inte tillräkligt hårt. =O Så till slut låg den ju långt långt bak på rumpan och studsade och ramlade sedan loss, då blev det full galopp... =P
Allt skedde väligt fort och jag tror Bosse upplevde det som att ett sabeltandat renskinn jagade honom och försökte nafsa honom på baken.. =P

  

  
Och så till vattenmattan som orsakade spaltmetrar på Dressyrsatsningen @ Instagram... Ibland tror jag att hästvärlden är en gnutta speciell, alla har så mycket åsikter om allt och inget fel med det, men alla verkar ju också vara sånna experter på allt... Jag försöker hålla mig till att "tro" och inte veta så mycket.

Alla ryttare och hästar är olika, man måste kunna få hitta lite sin egen väg med varje individ. På Instagram la jag ut ett klipp där jag har lagt ut en vattenmatta i manegen när min kompis Robin rider Bosse. Det orsakade stor debatt angående tillvägagångssättet vi valde för att få Bosse att gå på mattan. In och läs...
   

  
Jag har även skrittat Bosse för första gången barbacka. Det var första gången någonsin jag red barbacka och det var första gången Bosse reds barbacka. Men Bosse han tog det med lugn, och jag måste säga att det var riktigt spännande att känns hur Bosse rörde sig. Allt ifrån ryggraden till bogarna. Detta kommer vi testa på igen. =D

  
Kramar ifrån Bosse och mig.
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 31652 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå!

Så, nu är jag äntligen hemma i Sverige igen! Hemma hos Bosse! <3 Åh vad jag har saknat honom, min lilla dressyr-ponny. Bosse har fått en present, kompisen Frasse som ni ser på bilden ovanför.

Men vilken rolig vecka det har varit ändå, som jag nämnde i förra blogginlägget så var jag med min pojkvän Kevin på tävling i Drachten, Holland. Det var jättekul att få följa med och kolla när Kevin tävlade! Mysigt att få hjälpa till lite med hästarna också även om Kevins hästskötare gjorde det mesta.
   
Kevin hade tre starter med sin häst Ropeter under helgen och det var första tävlingen ekipaget gjorde för säsongen. Jag är jättestolt, tyckte Kevin gjorde ett fantastiskt jobb. Men jag är nog mest stolt över Ropeter som kämpade på så otroligt bra i denna varma inomhusarena.
  
Some last minute advise from the trainer. =P
  
Jag som även själv drömmer om att bli dressyrtränare en dag fick chansen att leka lite dressyrtränare under tävlingen och sorry Warwick (Kevins tränare), men det gick faktiskt absolut bäst de dagarna jag var tränare på framridningen. =P Tror du får stanna hemma nästa gång igen. ;)
   
Den sista tävlingsstarten som ni ser här ovanför var Young Rider Individual Freestyle och den slutade på 72.290 % – go team Germany! =D Jag tror det berodde mycket på mina fantastiska tränarskills samt all tur denna pin som jag pimpade Kevins jacka måste ha bringat. 
   
Kevin skulle förresten gärna vilja komma till Sverige och hålla clinic precis som han gör i Tyskland, nu söker vi efter en plats att hålla den på! Så är det någon som har något förslag på en klubb eller liknande där det kanske finns något intresse, så får ni gärna maila mig på dressyrsatsningen@gmail.com Tack! =) Jag och Bosse kanske till och med kan komma och visa några trix. =P
   
Nu taggar jag inför Kyra-clinicen om några timmar! =) Hoppas det blir lika bra som Carl Hesters.
  
Kram.
Daniel Bjärving & Kevin Herold
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com

Läst 31616 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
Hallå!
I måndags morse flög jag ifrån Düsseldorf till Köpenhamn efter att ha varit med min pojkvän Kevin på tävling i Drachten, Holland. 
Från Köpenhamn tog jag tåget till Skåne och plockade upp en liten men ack så tuff dressyrhäst som tröttnat på livet i kalla Sverige och bestämt sig för att packa sitt pick och pack och flytta ner på franska rivieran. Jag och Harly, eller låt oss kalla honom "Bosse" (vilket jag också kommer återkomma till..), styrde först kosan ner mot Viersen, Tyskland, för att ja "övernatta" där ... fast det var ju på dagen. Kan man säga "överdaga" kanske?! =P Aja, hur som helst så stannade vi där.
   
Natten till igår drog jag och Kevin (som jag kidnappade med mig såklart) vidare mot franska rivieran, närmare bestämt Avignon. Rätt nära där jag började mitt "häst-år" tillsammans med Mads och Jeanna på Vidaubans Dressage Festival när jag körde dem dit.
Vi lyckades navigera oss fram till gården relativt smärtfritt och kom nästan exakt på avtalad tid. När vi rullade in på gården var vi inte helt säkra på att vi kommit rätt, men det tog inte många sekunder innan en kvinna kom springande och viftade att vi skulle köra upp till ett av stallarna.
Vi gick ut och öppnade för "Bosse" som gick lugnt och fint ur lastbilen även fast en åsna stod och skrek på honom några meter bort. Det var många nya intryck för "Bosse" och mycket att titta men han tog det ändå med ro och gick på en liten promenad med sin nya groom medan vi lastade ur all hans mat.
   
Efter ett litet tag kom "Bosses" nya ägare och han var mycket glad över att hans lilla ögonsten hade kommit hem. Han hade varit och köpt ett kanonfint träns med massa svarta Svarowski-kristaller, som glittrade i solen. Jag måste säga att jag också hade kunnat tänka mig att stanna där på franska rivieran, det var inte helt fel att kunna gå ut i bara t-shirt igen. Solen stekte och det var nog närmare 16 grader ute... Vilken kontrast mot Sverige.
Vi lämnade gården tillsammans med ägaren och han guidade oss till en lokal vingård där han följde med oss in och talade om för personalen att de skulle ge oss bästa tänkbara service. :P Vilket vi fick och vi lämnade gården med en låda av lite olika viner. Sedan drog vi vidare upp mot en liten söt stad som heter Valence, där vi tog in på ett hotell och spenderade natten... Men vi åkte redan 04 i morse, man vill ju inte fastna i  Lyons morgontrafik.
   
Missa inte att följa mig och Kevin på Instagram när vi är ute på äventyr.. Dressyrsatsningen & KevinHerld @ Instagram. Bland annat ligger det ute en liten filmsnutt på slutet av Kevins freestyle i Drachten som ni kan titta in på min Instagram.
Nu har vi precis käkat frukost. :) Tillbaka till bilen... Mot Düsseldorf och hästarna. :)
  
Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com

Läst 31601 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå! =D

(Publicerat ifrån min IPhone, ledsen att jag inte fick upp några roliga bilder.)

Igår var jag ute och red i skogen med Bosse och det var super-mysigt tyckte nog både han och jag. Eller ja, det såg lite ut att vara en gnutta skräckblandad förtjusning från Bosses sida. =P Men det var nog mest förtjusning ändå. :) Lite läskigt kan det ju allt vara med grenar som petar en i magen, speciellt om man är en känslig och en gnutta fin i kanten dressyrhäst som Bosse. Men som tur var hade han ett litet gulligt och modigt sto som guidade vägen. Tack Lollo och Smulan för den guidade skogsturen. :)

Nu har vi galopproblem igen... Men denna gång är de inte såååå mycket rädslan längre.
Om ni läste Kevins gästbloggsinlägg ifrån häromdagen så tror jag att han nämnde att han tycker Bosse är en väldigt smart häst. Och nu har Bosse, som själv tycker att vänster galopp är lite lite jobbigt att utföra, kommit på att jag inte har så mycket att sätta emot om han helt enkelt skiter i att ta galoppfattningen.
Men ökad trav är ju rätt lattjo att göra istället tycker Bosse iaf, vet inte om jag håller med. Men vi skall nog komma till rätta med det också. =D Ibland är han lite för smart för MITT egna bästa... =P

Om vi får tiden att gå ihop skall jag ta lite hjälp av Eva Lundgren, en dressyrtränare i Varberg som är god vän med min mentor. Eva har många års erfarenhet av att träna personer som är på lite lägre nivå som jag själv. Så jag hoppas att hon skall kunna ge mig några värdefulla tips till min resa. =D Och speciellt kanske lite extra hjälp med galoppen. Så hoppas jag att vi skall få ordning på den där västergaloppen också. =D Höger funkar iaf oftast...

Just nu är jag i Köpenhamn på flygplatsen, skulle egentligen åkt till Kevin igår men mitt flyg blev inställt. =( Inte för att jag blev jättelidande när de stoppade in mig på 26:e våningen i ett kanonfint hotell mitt inne i Köpenhamn med tvårätters middag och stor frukostbuffé... Men det var allt lite ensamt, hade hellre varit hos Kevin redan igår! :O Under hela natten blåste även fläkten i rummet halv orkan, så papper flög kors och tvärs. Men ni vet ju hur det är när man vill sova, man orkar lixom inte bry sig... =P

Nu är det bara en timma kvar innan jag landar i Düsseldorf iaf.. Där skall Kevin hämta mig med sin bil, sedan skall vi åka super-duper-fort och försöka komma ikapp Kevins pappa som kör lastbilen med hästarna och Kevins hästskötare. Vi skall nämligen åka till CDI Drachten i Holland och tävla. Så nu får ni hålla tummarna för Kevin och hästarna Ropeter och Fermo Bel Horizon.

Kram!
Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
Dressyrsatsningen@gmail.com


Läst 29223 ggr Kommentarer Kommentera

Hallo aus Deutschland!

Hallå från Tyskland! 

The last six days have been my very first trip to Sweden, Norway and Denmark. They have been probably the best days ever. From packing my baggage till entering the plan it felt already like going home and celebrate New Year with my love. It was not only celebrating 2015, I was more looking forward to meet my two boys Daniel and Bosse <3. 

It’s not easy to stay totally updated about everything what happens the entire time by having 730 km distance between each other but since the world became so small and there are so many opportunities to stay in contact I got lots of videos and pictures during the last two weeks. For this reason I was very exited to meet Bosse now live. Since the first time I saw him I directly fall in love with him! He is an amazing horse with a character you can only dream of. It was a pleasure for me to groom him these days because it was not only work, it was more like fun and he is really cute. He loves to be in the center and he is also really thankful for everything you take care about. 

First I saw Daniel training with Bosse and I got a live overview about his movements and behaviors as well as about the training and their abilities. Secondly I got the chance to try Bosse myself and to be honest it was more difficult then I thought. He is very light-footed but also sometimes a bit strong-willed which shows his strong character. It is a horse that knows what he can do and he offered me the chance from the first second on to ride some half-passes and even one-time-changes. Bosse really listens carefully to the aids and tries to do everything right even though he can also be a bit lazy sometimes, like everyone else of us;-). I think that Daniel and Bosse are a perfect team not only because they are both very diligent and ambitious, both have also a very funny and humorous loveable side. What’s more fun besides working and getting the horse really muddy inside after a long day on the field and even then playing with the water to get clean again?! These two know exactly how to structure their training very well and I am pretty sure that they will make their way together! 

I’ve planed to fly back on Friday but because of the offer I got to join the Carl Hester clinic in Flying, it was no second to think about staying till Sunday! This event was really informative and very well structured. It started with how to work on a young horse and moved on till Inter I and II and even till Grand Prix. Every group made out of two riders from Sweden got the chance to show together with Carl Hester how to work on problems or just how to avoid them. He had some amazing ideas how to built a good training lesson and in a combination with the mechanic and the physique he gave tons of very useful information not only for riders, also how he thinks it should be judged on a competition. I myself made some notes how to work with my horses. To be really honest, I just saw him only riding but after this clinic and after he gave an impression of his philosophy he really became an idol for me. 

To sum up the last 6 days covered 5 amazing days with Bosse, around 4 typical Swedish food specialties that I tried, 3 really beautiful countries, 2 mazing capitals (Oslo and Copenhagen) and 1 love I can’t even be thankful enough to be his boyfriend! Thank you to everyone who made this trip unforgettable and a warmly “Hallo!” from Germany!

Kevin Herold

Herold Equestrian Performance @ Facebook

KevinHerld @ Instagram


Läst 29582 ggr Kommentarer Kommentera

Hallå.

Just nu sitter jag i bilen med min mentor och Kevin på väg till Carl Hester-clinicen på Flyinge. Det skall bli spännande. :D Carl Hester brukar alltid vara mycket intressant att lyssna på. Senaste clinicen jag såg med honom var med Charlotte och Valegro i Herning. Den var jättebra! :)

Skall försöka uppdatera om veckan med Bosse och Kevin samt clinicen ikväll. =D
Men tills dess kan ni hänga med på Instagram.

Kram!

Daniel Bjärving
Dressyrsatsningen @ Instagram
EnAnnorlundaDressyrsatsning@gmail.com


Läst 25184 ggr Kommentarer Kommentera

Kan man lära en helt oerfaren ryttare, tillika lastbilschaufför, att rida dressyr? Det tänker Daniel Bjärving ta reda på!

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.