Avelsbloggen - Back in business!
AUG
19
2012

Back in business!

Hej på er!

 

Har haft fantastiskt lärorika introduktionsdagar på Equiopatutbildningen och även firat min 25-årsdag i magiska Berlin. Nästan direkt från flygplatsen åkte jag idag till Loppan och tog en tömkörningspromenad. Hon var lite fundersam över tömmarna idag, plus att hon var lite extra prillig i allmänhet. Då tycker jag det är otroligt skönt att ha en person som håller i grimskaftet i fronten, så att jag till 100% kan fokusera på var tömmarna är i förhållande till sprättig unghästrumpa istället för att också behöva styra och manöverera resten av hästen. :)

 

Som jag tidigare skrivit är det bästa med Loppan att hon går från 1000 till noll på en milisekund, lika snabbt som hon "exploderar" kommer hon tillbaks ner på jorden och söker kontakt med människan igen. Sedan är det liksom som om inget hade hänt, hon går inte och skärrar upp sig själv precis! Väldigt lätthanterat med andra ord.. Eller kanske ganska normalt unghästbeteende (känner ni igen er i att man ofta blir lite oproportionerligt mallig över sin unghästs faaaantastiska temperament, fast än de allra flesta som inte blir otrevligt/inkonsekvent/helt uppåt väggarna behandlade faktiskt egentligen är ganska okomplicerade i vanliga situationer?) ;). Även om jag vet att Loppan egentligen inte är något extremt underbarn så kan jag inte låta bli att tycka att hon är bäst och "smartast i klassen" i alla fall, det är väl ändå lite halva grejen med att ha en häst?

 

Hon är hur som helst inne i en ganska ful period just nu, hon har växt massor på bredden men inte så mycket på höjden (med ögonmått mätt). Därför ser hon ganska stabbig och krallig ut, skulle vilja att hela hon strechades ut lite! Söt är hon dock ändå, som vanligt:

 

 

Är väldigt glad över att de haft så bra bete hela sommaren, verkligen alla i Loppans hage håller gott hull! Har sett flera superbeniga unghästar i hagar runt om i landet, det verkar vara ett dåligt betesår och det kan ju gå otroligt snabbt när det väl går utför. Själv har jag inte inte behövt fundera en sekund på om det kan vara dags att stödutfodra eller ta in (av den anledningen alltså).

 

Har fått en del frågor på mailen, ska försöka hinna svara på dem i ett inlägg under veckan!!

 

Nu är det dags för nästa stall innan väskor ska packas upp och nästa vecka förberedas. Det ska, bland mycket annat, pluggas massor av latinska lägesbeskrivningar + hästkroppsdelar! Ett helt nytt språk liksom, bye bye bogblad och bärbensknölar - från och med nu ska jag enbart kalla er vid era latinska namn (i alla fall tills de sitter så att jag kan rabbla dem i sömnen, sen kanske jag återgår till de mer användarvänliga termerna)!

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 29473 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 883957 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 901257 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 906000 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

När är vaccinet mot eksem på marknaden?
Mälaren Hästklinik svarar
Är det farligt att spruta igång stoets brunst?
Mälaren Hästklinik svarar
Rutinerad häst som plötsligt vägrar hoppa vattengrav
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.