Avelsbloggen
MAR
21
2016

Hej!

Ledsen för att det är så låg aktivitet på bloggen, trots allt det är högsäsong med alla bruksprov och hingstvisningar både i Sverige och utomlands! Jag har helt enkelt fått prioritera bort bloggen lite en stund, hoppas på att det blir bättre om inte så länge!

Inte heller har jag haft tid att hälsa på älsklingarna, men får täta rapporter om att dom har det bra. Blir helt varm när jag ser den här bilden:Så himla fina blivande ettåringar i hagen hos Birgitta! Blanka, lagom runda och harmonisk uppsyn. Vilken fantastisk grund för en glad, trevlig, frisk & hållbar sporthäst i framtiden.

Loppan har det så himla bra och älskar att bli ompysslad av min mamma som är där några gånger i veckan. De har även varit ute på lite äventyr och löslongerat över bommar till exempel. Superskoj tycker Loppis!


Nu har förberedelserna inför tillverkningen av en "Dream Baby" (alltså e.Dream Boy) dragit igång. Har anmält Loppan på Språngrulla, men inte 100% bestämt vilken station hon ska till än pga lite praktiska omständigheter som måste falla på plats. När allt det är klart dröjer det inte så länge innan det är dags att skicka iväg henne. Birgitta har koll på brunsterna så att timingen blir rätt!

Hur går det för er där ute? Någon som redan är igång?


Läst 43281 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Fullt ös här hemma, så blir tyvärr inget bruksprov för mig i år. Har faktiskt knappt hållit mig uppdaterad med startlistor och bakgrundsinformation om deltagande hingstar, men försöker ta igen allt eftersom. Vilka hingstar är favorittippade hos er?

Hur som helst kan man se i alla fall Fas II live på webben, om man som jag inte har möjlighet att vara på plats:

http://equisport.tv/livestream/bruksprovet-2016/


Flashback till förra årets Bruksprov:


Total Hope e.Totilas.


Dragon Welt e. Dancier.


Sibelius e. Rosevelt.


Conthinder 1278 e. Conthargos.


Sista putsen före start på I Do Kiss e. French Kiss.


Min favorit 2015 - Bel Air e.Belissimo M. Har nästan glömt hur snygg han är <3.


Läst 27739 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
06
2016

Ett snabbt hej från mig & Loppan!

Loppan har det så himla bra med sitt lilla gäng i lösdriften, vilket gör att det känns lite lättare att jag "aldrig" hinner åka och hänga med henne. Inte för att det går någon nöd på henne direkt, förutom att Birgitta har stenkoll jämt så är min mamma ofta där och lyxar det där lilla extra med Loppan. Dock önskar jag verkligen (för min egen skull) att jag hade större möjlighet att vara hos Loppan oftare. Jag vill ju väldigt gärna i framtiden även utöka med ytterligare (minst) ett avelssto, men det känns som en långsiktig vision eftersom att jag då vill ha mer praktisk tid för det vardagliga fixet.Jag tycker att Loppan är så fin i hullet nu, himla skönt eftersom att hon ganska lätt faller ur den här tiden på året.

Hoppas ni får en bra start på veckan! Vi hörs snart igen!


Läst 24002 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har tidigare bekantat oss med Li Åsebring och Loppan via Unghästbloggen. Nu är de tillbaka i Avelsbloggen, där vi får följa med på resan det innebär att ta föl på sitt sto.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.