Avelsbloggen - Vårkänslor
JAN
02
2013

Vårkänslor

Ja, det får man nästan av att vara ute i Stockholm nu! Från att min balkong nästan varit helt översnöad, så att det varit typ omöjligt att öppna balkongdörren, är den på mindre än en vecka helt och hållet snöfri.

 

Jag har inget emot att våren kommer, men det får gärna gå snabbt och smärtfritt. Just nu är vägen ut till stallet en väg mot en säker död - så känns det i alla fall när man svänger in från den stora landsvägen. Detta trots att jag har en stabil SUV med fyrhjulsdrift och ganska bra dubbdäck!

 

Isgata!

 

Väglaget har satt käppar i hjulet för vår filmplanering med Rowan, vi hade ju tänkt åka till ridhuset för att filma både lite dressyr och hoppning och lägga ut annonsen i dagarna. Vi vågar dock inte riskera allas våra liv genom att sätta på släpet och ge oss ut på denna blank-is, så vi avvaktar. Om det inte blir bättre snart så kanske Rowan får följa med sin ägare ner till Flyinge och vara till salu där istället, bättre träningsmöjligheter och jag har ju ändå inte möjlighet att ha kvar honom när Loppan har flyttat i februari så vi får se hur det blir!

 

Förresten, har ni sett att vissa preliminära datum har kommit ut för treårstesten? Jag var lite fundersam om jag skulle visa Loppan i Södermanland (Taffsnäs Gård) eller på Strömsholm, Taffsnäs är en trevlig anläggning och inte så jättelångt från Stockholm. Nu ser jag dock att SHAVF bytt bedömningsplats till Öknaskolan i Nyköping och då lutar det ändå åt att visa henne på Strömsholm, det är nog ungefär lika långt att åka och Strömsholm känner jag väl till, man vet vad man får så att säga :)

http://www.asvh.se/bedomningar/oversikt/3-arstest

 

Jag är riktigt taggad inför Loppans fortsatta utbildning som 3-åring! Det ska bli så himla roligt att sätta igång snart igen, men först ska hon få vila januari ut och därefter installera sig på nya stället. Sen är det "all in"!

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17835 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 725551 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 742852 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 747591 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv