GHS-kollen 2014

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


JAN
25
2014

Hästens välfärd - kan det bli för mycket av det goda?SLU och Hästcentrum riktar in sig på hästens välfärd under Eurohorse.
Arkivfoto: Tomas Holcbecher 

  
Nu är det dags för Eurohorse 2014 i Göteborg. Den 27 februari till 2 mars finns SLU och Hästcentrum representerade i paddocken. Temat för i år är Hästens välfärd - kan det bli för mycket av det goda?
 

Hur ska man träna hästen för olika uppgifter och samtidigt främja dess hälsa och möjlighet att bete sig naturligt? En rad programpunkter ger svar på många frågor.

Hästcentrum är ett nätverk av organisationer och utbildare som samverkar med SLU i Skara. Denna kompetensresurs arbetar med utbildning, forskning och information. Ett återkommande arrangemang är paddockprogrammet på EuroHorse. Djurskyddsaspekter, kvalitetssäkring och säkerhet är begrepp som alltid står i fokus.

  
Ur årets program från SLU och Hästcentrum:

  • Lycklig häst - hur vet man det?
  • Hur man skapar en trygg och säker unghäst, från hantering och sadeltämjning till uppsutten ridning i de tre gångarterna.
  • Hullbedömning och daglig visitation.
  • Utbildning för välbefinnande.
  • Exteriörbedömning av häst, varför och hur går det till?
  • Vad har din häst på fötterna? Rätt skoning till hästen.
  • Smidestävling.
  • Livet som hästföretagare.
  • Från lära till att leda - kunskap och evenemang kring häst, dressyruppvisning.

 
Utöver SLU och Hästcentrum är årets paddockprogram på Eurohorse fullbokat med intressanta uppvisningar, ladda ner schemat för att inte missa det som intresserar just dig.
 

Paddockprogram, EuroHorse 2014 


Läst 7467 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
17
2014

Snart är det dags för Göteborg Horse Show


Det är svårt att tro, men snart är det dags för årets första hästfest - Göteborg Horse Show 2014. Hippson kommer som vanligt att vara på plats och bevaka allt som händer på och vid sidan av tävlingsbanan.


Läst 5032 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.