Gästbloggen
JUL
06
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Cecilia Bergåkra – 13 år gammal – är uttagen till Childrens-EM i dressyr i Vidauban, Frankrike, tillsammans med sin hingst I Do Kiss. Följ med på deras häftiga äventyr!

Nu sitter vi i lastbilen, ännu ett tack till alla inblandade, det är verkligen en ära att få representera Sverige, sådana här sammanhang vill jag gärna göra om och om och om och om igen!

Nu börjar det smälta in, jag och Kissen är Europas andra bästa Children-ekipage!
Jag har sovit med medaljen runt halsen, haha! Allt har gått så fort, jag och Kissen var andra reserv till NM, det var sista minuten vi kom med till EM verkligen, och sen leverade jag och Kissen tre stadiga rundor vilket ledde till ett SILVER, i EM!

Min support och mitt team går inte att räkna upp med namn för det är så många och alla har lika stor betydelse, utan er alla vore inte det här möjligt!Något man kan tänka på som ung ryttare är ändå att hur mycket support man än får, så är det upp till en själv att klara uppgiften, behålla huvudet kallt (även i 40 graders värme) och våga vara o-svensk nog att säga att man är stolt och nöjd över sin prestation!
Jag brukar ge mig själv en high-five ibland, det är lika som med hästarna, dom måste få känna sig duktiga om dom ska prestera bra nästa gång! Stoltast över hela detta EM:et är jag över vår fina hingst Kissen som har ställt upp för mig i dessa extrema väderförhållanden, vi gillar varandra och det är det viktigaste!

För hans del väntar lite vila hemma i Sverige och lågintensitetsträning, för att sedan matchas vidare mot piff och puff-klasserna med mig och mamma i höst!

Vår lastbil är mitt andra hem och jag har redan vilat upp mig, så jag är supertaggad inför-Falsterbo veckan som kickar igång för oss redan imorgon! Då får jag äran att stå på hästägarpodiet och kika när mamma lotsar runt vår fina godkända hingst, Bergåkras Amaranth 1282, på banan!

Det kliar i fingrarna att ta vid honom så småningom, men mamma är bra på att ge unghästarna goda erfarenheter, det är hennes 20:onde år i Falsterbo. ;)
Även Kissens lillebror efter Blue Horse Zack ska gå 6-årsklasserna på onsdag, det är 3:e avkomman på Falsterbo efter samma mamma, sammanlagt har elitstoet IDonna 9 (!!!) diplomavkommor! Jag tycker det är så roligt att följa resan från föl till färdig tävlingshäst, det är en unik chans som inte går att köpas för pengar!

Men på torsdag smäller det för mig, ännu en dröm går i uppfyllelse! Jag ska få starta Gina Tricot Future Elite-klasserna som går i St:George på torsdag och kür på fredag, nu är det Primavera som ska få visa upp sig på Falsterbo-arenan igen, hon gick där som 5- och 6-åring samt final som 7-åring med mammis. Nu är det dags igen och jag hoppas på mycket publik och högljudda hejarop och öronbedövande applåder, PEPPEN ÄR TOTAL!!!

Att peppa och inspirera andra är också något som jag själv tycker är jätteroligt!

Jag blev så glad när Vendela skrev det här till mig i förrgår:
"Hej Cecilia! Vill bara säga att jag är så jä*vla imponerad över vilka framgångar du gör! Och att du ena helgen är på hopptävling och sen andra är du på EM i dressyr! Och du rider lika grymt i oavsett gren! Det är helt sjukt hur grym du är! 14 år och silver i EM! Du kan sätta dig upp på en ny häst och ser fortfarande så himla lätt ut oavsett vad du sitter på! Tycker det är så sjukt kul att du får framgång för du förtjänar det verkligen för du glider inte på någon räkmacka som många andra gör! Så stort grattis till EM silver och att du ska få rida på Falsterbo! Du är helt klart min idol inom dressyren! Man kan inte hitta något bättre skolexempel än dig i dressyren för du rider grymt! Kram Cecilia"

Tack så jättemycket för de fina orden!
Hoppas vi ses i Falsterbo allihopa!!!


Läst 18092 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Cecilia Bergåkra – 13 år gammal – är uttagen till Childrens-EM i dressyr i Vidauban, Frankrike, tillsammans med sin hingst I Do Kiss. Följ med på deras häftiga äventyr!

WOW, EM-SILVER 2015!!!!!!!!

Merci beaucoup!

Nu sitter vi i lastbilen på väg hem och jag kan fortfarande inte förstå att det var lilla jag som fick kliva upp på pallen idag, med ett silver runt halsen, en blombukett i handen och en fantastisk publik som applåderade medan svenska flaggan hissades!

Redan när vi kom fram kändes det som en vinst, en dubbel vinst att Kissen uppförde sig otroligt bra och att han har druckit och ätit superbra!

Men att åka hem med ett EM-silver till Sverige är minst en trippel-vinst. ;)

Så tacksam för att jag får rida och utvecklas med Kissen, så tacksam för att jag fick den här chansen och såååå tacksam för allt stöd och stöttning från alla världens kanter och inte minst från alla i Vidauban som var på plats!

Finner inga ord! Kommer en del inlägg imorgon om tankar, upplägg runt detta och känslan inne på arenan samt en REJÄL bildbomb från denna resa!

Just nu känner jag för att bara njuta av stunden!

Ni får gärna kommentera om det är något ni undrar!

Au revoir, på återseende för er som inte förstår franska... ;)

 


Läst 18773 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Cecilia Bergåkra – 13 år gammal – är uttagen till Childrens-EM i dressyr i Vidauban, Frankrike, tillsammans med sin hingst I Do Kiss. Följ med på deras häftiga äventyr!

Mycket bättre känsla idag!!! 71,83 % och en andra plats inför part 2 i kval 2 imorgon!
Tre domare som hade mig som 1:a med en på 74 %!
Superkul, Kissen är fantastisk!
Nu åker vi mot stranden, riktigt skönt att få rida så pass tidigt som jag gjorde!
Uppdaterar mer ikväll!


Läst 20646 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Cecilia Bergåkra – 13 år gammal – är uttagen till Childrens-EM i dressyr i Vidauban, Frankrike, tillsammans med sin hingst I Do Kiss. Följ med på deras häftiga äventyr!

Hej!

Young rider EM-brons till Sverige idag, EM Guld i U21 fotboll igår. Stolt att vara svensk! Mäktigt att få vara med och fira med de svenska ryttarna i mitt stall när young rider-tjejerna var så duktiga och kammade hem bronset, det var visst 33 år sedan sist!

Varmaste dagen hittills, som varmast 40 grader idag!

Hyfsat lugnt för mig ändå eftersom min enda schemalagda aktivitet var att rida in på prisutdelning. ;)

Det blev till slut en finfin 7:e placering av 31 startande i kval 1, efter att Part 1 red igår och Part 2 red idag! Det var en härlig känsla att få galoppera ett varv runt banan och jag tror att det är ett bra system att de tre bästa placeringarna får en “egen” prisutdelning med prispall, nationalsång osv. Medan de övriga placerade får dra ett varv till pampig musik och applåder!

Imorgon startar jag 08:16, förhoppningsvis hinner det inte bli så jättevarmt! Vi har nog vant oss lite vid värmen men man bör nog ta en sådan här extrem väderlek på allvar, speciellt med hänsyn till hästarna som inte väljer det här själva! Till och med de spanska och portugiska lagen som man trodde var härdade klagade faktiskt på vätskebrist i denna hetta!

 

Vi tränade lite efter prisutdelningen eftersom det är ett nytt program imorgon, med lite annorlunda rörelser vi inte är vana vid i Sverige. Såsom “loops” i galopp och överstrykningar både i trav och galopp. Ganska bra med balans- och självbärighetskontroll faktiskt. All sport utvecklas ju och det är bra om vi unga ryttare lär oss rida på ett modernt sätt, när vi avlar på mer elektriska hästar!

 

Vi blev precis bjudna på jättegod middag av Kissens delägare, Pehr Marklund, i en mysig liten by i Vidauban! Äta vill man göra när det är svalt här, så nu förstår jag varför alla äter så sent i södra Europa!

Nu ska vi hem och lägga oss, upp tidigt imorgon. ;)

Håll tummarna för oss 08:16!

/Cecilia

Från invigningen i tisdags, alla svenska ryttare och landslagskaptener!

Stolta för sjundeplaceringen! Jag, SWB-Kissen och delägare Pehr. 

Bild från igår. Foto: Catarina Brink

Härlig känsla.

Grattis till alla fina ritter, svensk dressyr på frammarsch!

SWB!!!!!!!

Värt varenda svettpärla. ;)


Läst 17168 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Cecilia Bergåkra – 13 år gammal – är uttagen till Childrens-EM i dressyr i Vidauban, Frankrike, tillsammans med sin hingst I Do Kiss. Följ med på deras häftiga äventyr!

Hej hopp!

Hade idag turen att få starta på förmiddagen. Endast 35 grader varmt vid 10, så även om vi alla fick dispens av FEI att få rida utan kavaj tog jag beslutet att stå ut de sju minuterna jag var inne på banan i min varma svarta kavaj ändå. Helhetsintrycket blir ändå lite bättre när allt ser ut som "normalt", tror jag! Alla som utövar en elitidrott måste våga svettas lite. ;)

Kissen kändes jättefin på uppvärmningen och jag tycker att vi skötte oss fint inne på banan också, men vi blev lite tagna av värmen och det blev inte samma tryck som på framridningen!

Det blev fina 69,56 % och ligger 4:a i Part 1, kändes som en fin start på tävlingarna!
En domare hade mig som 1:a på 74 % och det skilde lite i bedömningen, men det kan bero på att det är första gången de bedömer childrens-dressyr här på EM. Det är faktiskt beundransvärt att alla dressyrdomare orkar hålla fokus i denna hetta och med de olika bedömningarna!

Jätteroligt att många har följt resultaten idag, vi får se efter Part 2 imorgon hur det slutgiltiga resultatet blir i kval 1!
Det är 31 startande sammanlagt och därför har dom delat upp det i två parter per kvalstart, alltså blir kval 1 "färdigställt" imorgon efter alla i Part 2 har tävlat klart! Låter mer komplicerat än vad det är. ;)
 
Nu är vi alla lite trötta efter att den första spänningen har släppt, vi "firade" med en siesta på stranden i St Tropez mitt på dagen när det var som varmast, väääldigt fina båtar och varmt vatten må jag säga. ;)

Imorgon är det "vilodag" för min och Kissens del då de i Part 2 tävlar, så vi kommer att träna lite på framridningen imorgon bitti innan det blir jättevarmt! Sen på fredag är det dags för Part 1 att rida kval 2, så då startar jag – tider har inte kommit än vad jag har sett men ni kan hålla koll på denna länk: http://reitturniere-live.de/2015/vidauban_2/

Vi hörs mer imorgon!
/Cecilia 
 


Läst 18373 ggr Kommentarer Kommentera

Här får ni hänga med inbjudna gästbloggare på äventyr runt om i världen. Dessutom blir det ett och annat nedslag i den svenska bloggosfären.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.