Gästbloggen
AUG
03
2015
OM DENNA GÄSTBLOGG
Systrarna Antonia och Axelina Pettersson Häggström är 18 respektive 15 år och båda är uttagna att representera Sverige i EM. Axelina är ut först med ponny-EM i Malmö, tätt följd av Antonia vars mästerskap går i Österrike.  Följ med på deras häftiga äventyr!
  
Axelina åkte som sagt i morse ner till Malmö och min plan ser ut som sådan att jag och Bullen åker ner på torsdag förmiddag till Jacob Hellström, där han ska stå uppstallad tills fredagen. Då trimmar jag honom på torsdag morgon hemma, åker ner, stallar upp honom och åker sedan direkt och kollar på Axelina. Sedan bor jag och Filip (min pojkvän som jag tvingat ner haha) på hotell en natt och kollar på nationshoppningen på fredagen. På eftermiddagen så bär det av mot Österrike och jag åker då med en familjen Falk som har en häst som inte vill stå själv så det passar ju jättebra!
   
Vi kommer åka på natten och stalla upp på dagen eftersom man då minskar risken att hamna i långa köer i värmen. Bara när man kommer till Tyskland så känns det nästan som att man är i Spanien typ, betydligt mycket varmare och då vill man helst inte stå still i flera timmar på motorvägen...
 
Min plan är att trimma lite lagom varvat med skogsturer för att hålla Bullen pigg och glad! Linda in honom i bubbelplast hade jag inte heller tackat nej till, kanske lite varmt dock ;-) På själva resan är jag noga med att ge honom elektrolyter och betforvatten så att han får i sig tillräckligt med vätska. Komma dit mer en uttorkad häst vill man helst undvika så att säga...
  
(Min fina skjorta från ES-Stockholm)
/Antonia

Läst 8777 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
03
2015
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Systrarna Antonia och Axelina Pettersson Häggström är 18 respektive 15 år och båda är uttagna att representera Sverige i EM. Axelina är ut först med ponny-EM i Malmö, tätt följd av Antonia vars mästerskap går i Österrike.  Följ med på deras häftiga äventyr!

Hej igen!

Nu befinner jag, Axelina, mig i Malmö och första dagen på ponny-EM är upplevd. Här är det jättefint med stora ytor, stora banor, stor framhoppning, stor strand precis vid lastbilarna, och så vidare! Allt är stort helt enkelt! När vi kom fram idag blev vi mötta av Andy Swärd som hade mental träning med oss hoppryttare. Det varade i ca 2 timmar där fokuset låg på hur kroppen egentligen fungerar och hur man på ett enkelt sätt motverkar nervositet. Det var intressant!

Sedan åkte vi till Clarion hotel som ligger ca 3 km från parken där tävlingarna håller hus. Där var vi på en föreläsning om olika FEI-regler och vad som händer om man inte följer dom. Därefter berättade Jens en väldigt intressant historia där han poängterade hur viktigt det är att sova och äta rätt för att kunna prestera. Och inte minst att INTE skylla ifrån sig på någonting annat. Det är det absolut sista man ska göra. Efter alla genomgångar och föreläsningar trimmade vi ponnysarna inne på hopparenan. Bosse var lite spänd på allt som var runt staketet men efter en stund kopplade han av och kändes bra. Vi pyntade i vårt stall med allt blågult som man kan tänka sig så nu är det väldigt trivsamt!

Imorgon, mätning, presskonferens, trim och invigning!
  

 


Läst 7702 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
03
2015
OM DENNA GÄSTBLOGG
Systrarna Antonia och Axelina Pettersson Häggström är 18 respektive 15 år och båda är uttagna att representera Sverige i EM. Axelina är ut först med ponny-EM i Malmö, tätt följd av Antonia vars mästerskap går i Österrike.  Följ med på deras häftiga äventyr!Systrarna Axelina och Antonia är redo för varsitt EM.
Foto: Privat

Hejsan allihop!

Vi heter Antonia och Axelina Pettersson Häggström och är 18 respektive 15 år. Om några få dagar ska vi båda rida Europamästerskap i hoppning och under tiden kommer vi att blogga här på Hippson om vår resa. Men allra först tänkte vi presentera oss själva lite närmare så att ni kan få en klarare bild av vilka vi är. 

Jag, Axelina är då yngst. I stallet har jag min ponny Shu B dee som även kallas ”Bosse” och det är honom jag kommer att ta med mig ner till Malmö för ponny-EM. Jag har också en väldigt fin storhäst i stallet, som jag rider för försäljning. Sedan har jag förhoppningsvis en storhäst till på väg in. 

En snabb presentation av Bosse är att han köptes från Irland hösten 2010. Då till Antonia. Han var endast 7 år och hade hoppat någon enstaka 1,20-hoppning med ganska dåligt resultat. Trots svårigheter vid provridningen, pga en ostyrbar ponny, ösregn och ett underlag som gick att jämföra med lös chokladpudding valde vi att köpa honom. Hem kom han och i början var det en del trassel skulle man kunna säga – eftersom att han bland annat bestämde sig för att inte vilja svänga åt höger. Det lilla problemet blev ju ganska stort eftersom att det var svårt att få banbyggarna att endast bygga vänstersvängar… ;)
Men efter lite (läs mycket) träning kunde han så småningom tänka sig att svänga dit vi ville och hans främsta prestationer sedan han kom till oss är 8 topplaceringar i Falsterbos ponny-GP av 8 möjliga starter (han har alltid haft en speciell relation till Falsterbo), snart 3 Europamästerskap, 3 SM-placeringar varav ett silver, NM för några veckor sedan i Köpenhamn samt placeringar i GP. Jag tog över Bosse från Antonia för två år sedan. Detta blir mitt första EM! 

Jag, Antonia är som sagt 18 år. Just nu har jag 3 hästar som jag lägger min själ i varje dag, för att de ska utvecklas och bli bättre och bättre. En har vi fött upp själva, hon är 7 år och heter Chick Flick K. Den andra äger jag tillsammans med en hästhandlare i Danmark som har RC-horses. Jag har bara haft honom i 2 veckor men är redan kär i honom, underbar häst! Han kallas för Brownie men heter egentligen Up and down, även han är 7 år. Den sista hästen, Boyzon äger vi tillsammans med hans uppfödare som heter Yvonne. "Bullen" som han kallas är nio år gammal. Det är han som tillsammans med mig ska göra sitt livs största uppgift om två veckor – gå EM för juniorer i Österrike.

Det är just den resan jag kommer att dela med mig av här på bloggen. Resan mot Europamästerskapen!

Vi har även en annan blogg, aph.blogg.se, om ni vill kolla in oss mer så kan ni göra det där!

Vill ni hänga med? Nu kör vi! I dag måndag bär det av mot Malmö!
  


Läst 13020 ggr Kommentarer KommenteraGästbloggen

Här får ni hänga med inbjudna gästbloggare på äventyr runt om i världen. Dessutom blir det ett och annat nedslag i den svenska bloggosfären.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen

stäng

Här får ni hänga med inbjudna gästbloggare på äventyr runt om i världen. Dessutom blir det ett och annat nedslag i den svenska bloggosfären.

Till bloggen


Populära taggarArkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 4

– TEMA: Avmaskning
– Reportage: Fem stjärnor på fyra ben
– Hoppa studsserier med Tovek

– Päls av och täcke på – eller?
– Checka hästen inför hösten
– Juristens råd inför hästköpet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Häst som är rädd för att gå i hage
Elke Hartmann svarar
Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.