Redaktionen
OKT
30

SM i Dressyr, Helsingborg

En tidig morgon med isiga rutor och rimfrost i gräset, jag är i Helsingborg för att se vilka ryttare som är bäst i Sverige 2008. Det ska avgöras bland seniorerna och unga ryttare. JB är med och vill försvara sina tidigare SM titlar och vem ska överraska iår? jag håller ju personligen på en annan, återkommer om det senare när jag har sett om han är här.. eller hon....

Har varit nere på framridningen inför första klassen som är FEI:s Prix S:t George, för unga ryttare kval 2. Funderade på varför en del red med hörsnäcka, tänkte först att kan dom inte släppa mobilen ens för framridningen, men när en annan människa står bredvid mej och trampar väldigt tydligt i en piruett samtidigt som hon pratar i en liten kommunikationsradio så går det upp ett litet ljus.... såklart har dom kommunikation mellan tränare och ryttare!! så praktiskt! 

Kameran som jag lånat är lite t-r-ö-g, funkar inte att ta aktionbilder utan blixt..(Karin, jag ringer dej lite senare för tips;)


Läst 24441 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
19

Slut för den här gången

Nu är vi hemma igen efter en väldigt rolig helg. Vi har sett otroligt mycket fina hästar och Flyinge är verkligen en superfin anläggning.

Vi såg Minna Telde visa Hohenstaufen II 1160 till seger i fyraårschampionatet.
En mycket snygg men väldigt taggad hingst.


I femårshoppningen blev det ytterligare en godkänd hingst som tog hem segern. Fetcher N 1134 var tvåa förra året och blev även bruksprovsvinnare.


Bland sexåringarna så placerade sig Team Hippsons tränare Marcus Westergren på tredje plats i Championatet och andra plats i Breeders trophy med fina Scotland Yard NFP.

Rent personligen så har det varit jätteroligt att få se så många unghästar, jag har verkligen fått en del aha-upplevelser och betydligt mycket mer insikter när det gäller unghästutbildning. Hoppas helt klart på att återkomma!

/Karin

Läst 24983 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
19

Spännande clinic

Under lördagen höll Pether Markne och Maria Gretzer en clinic på unghäst-tema som fick Crafoord-hallen att fyllas till bristningsgränsen. Förhoppningsvis kommer ni få läsa mer om den här på Hippson, men ni kan få en liten sneakpeak redan nu: Flyinges chefstränare i dressyr, Susanne Gielen, hoppar studs med sin godkända hingst Richfield 1061.
Läst 24300 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
18

Shoppa loss?

Ikväll var det auktion i Flyinge och vi var minst sagt lite sugna på att ta fram stora plånboken några gånger.

Auktionen förrättades av Royne Zetterman, som kom med diverse uppmuntrande tillrop:
- Det här är ett riktigt bra köp, mycket bättre än att köpa aktier!
Angående en väldigt fin tvååring.

- Trehundra sextio, trehundra sjuttio, va? Femhundra? Tack, ludde!
Lutfi Kolgjini tyckte nog att Royne mesade med tiotusen i taget och slog till på femhundratusen, men fick buda mot Lotta West. 520 000 kr slutade notan på.

- Aisling, du vet att jag fyller år snart va?
Royne var väldigt sugen på en av tvååringarna och hoppades på att fru Zetterman skulle buda lite.

Royne rabblar bud, tjejerna pekar på budgivarna och Lisen Bratt-Fredricson ser bekymrad ut i bakgrunden.

Det bjöds på en del spektakulära språng, Li Top (Maloubet de Pleville - Primo des Bruyeres) tog i och Curtis Helldiver (Maloubet de Pleville - Be my chief xx) räddade sig ganska rejält...

Och alla som budade hem en pålle uppvaktades så klart med blommor, champagne och ett fint täcke. Klart man blev sugen ;) 


Läst 25093 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
18

Yantuge och Wladimir O.A. vann!

Finalerna för både fem- och sexåringar visade många fina hästar, men flera av dem var något trötta. Det tar på krafterna att visa upp sig flera dagar i följd.

Bland femåringarna så var det Pernilla Andre Hokfeldt på Wladimir O.A. 1138 (på bilden) som tog hem segern i championatet. I Breeders Trophy (svenskuppfödda) var det däremot Scharmeur 1167 som hamnade på topp.


Bland sexåringarna var det valacken Yantuge som tog hem både öppna championatet och Breeders Trophy riden av Ebba von Essen efter en mycket fin finaluppvisning.


Alla resultat hittar du här!

 


Läst 25600 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
18

Lovande löshoppning

Morgonen startade för vår del i Crafoord-hallen där treåringarnas löshoppningsfinal gick. Vi missade de första hästarna, men kom in precis när ett väldigt fint litet sto togs in i ringen. Oceanhill La Roche (Leuthen I - Clinton) förblev vår favorit, trots att många andra fina hästar visades, så vi blev väldigt glada när domarna hade samma åsikt och placerade den först.

Oceanhill La Roche hade både bra teknik och ett trevligt temperament.


Visaren Hanna Dahl grät glädjetårar på prisutdelningen.


Se hela resultatlistan här!

Läst 25335 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
17

I morgon börjar finalerna

Under eftermiddagen tittade vi först på lite treåringar som trippade runt inne i Crafoord-hallen (usch vad välartade de är, min femåring skulle med knapp nöd ha platsat i det där gänget!) och sedan tittade vi på sexåringar som hoppade.

Många hästar hoppade väldigt fint och det blev en del dubbelnollor. Bland annat Team Hippsons tränare Marcus Westergren, som red en fin runda på Scotland Yard (Irco Mena - Le Mistral).

Trekombinationen vållade en del problem och förvånansvärt många hästar räckte inte över, bröt ut eller stannade ut sig. Flera tappade finalplatsen just där och man kan ju hoppas att det handlade om nerver och inget annat.

I morgon är det dags för de första finalerna och det ska bli väldigt roligt att se. Hur det än går så är jag grymt imponerad av alla som tagit sig hit och visar sina hästar!

Läst 24495 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
17

I glashuset

De flesta ridhus är ju mörka, dammiga och iskalla. På Flyinge finns ett fantastiskt undantag, Crafoord-hallen som stod klar 2005.
Inte nog med att den mäter 40x80 meter (!!!) så är ena kortsidan och långsidan gjorda av glas! Det är både väldigt tjusigt och ger ett himla fint ljus.

Dessutom berättade mitt sällskap, som jobbar som arkitekt, att byggnaden nominerades till Stora Träpriset 2008, ett mycket prestigefyllt pris inom arkitekturen.

Att man sedan har infravärme på läktarna gör inte saken sämre heller...


Läst 25820 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
17

Det ska vara en röd störtkruka i år

Det var en gång för länge, länge sedan då alla ridhjälmar var i svart sammet (eller blått, för den som var lite vågad! Och kommer ni ihåg de bruna och gröna sammetshjälmarna?) och hade en liten rosett baktill.

Nu för tiden så finns det hjälmar med Swarovski-kristaller, utan skärm, som kombinerad cykelhjälm och diverse andra varianter. Idag har jag sett en del konstiga sorter, allt från högblanka klotrunda i plast till de två nedan. 


Läst 26175 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
17

Fina femåringar

På förmiddagen så hoppade femåringarna sin andra runda och 189 hästar kom till start. 19 stycken var felfria och 81 gick vidare till finalen.

Det var otroligt många fina hästar som visades, särskilt spännande tycker jag att det är att få se de godkända hingstarna på riktigt. T ex tittade vi på Niveau (Emmerton - Voltaire), som mitt sällskap tänkt betäcka med i somras men valet föll då i stället på Hip hop.

En hingst som har många avkommor med är Cardento, en stund kändes det nästan lite surrealistiskt när det kom in den ena Cardento-avkomman efter den andra.

Scandinavian Open-vinnaren från i somras, Dadais van het Kastanjehof (Thunder van de Zuuthoeve - Pachat II), med Maria Ingvarsson i sadeln red också sin andra runda men fick flera nedslag och valde att avbryta ritten.

Läst 24313 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa  sista  Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Plötsligt händer det!

Pether Markne

Pigga hästar

Saras vardag

Vilket avslut på tävlingssäsongen 2018!

Therese

Till Husbloggarna