Redaktionen
NOV
02

SM final 2008, Seniorer

Det är fantastiskt roligt med kür, de som säger att titta på dressyr är som att se målarfärg torka har inte sett en Kürfinal... nästan hela svenska eliten är här. En del rockar loss till filmmusik typ "Gladiator" eller "Top Gun" En melodislinga ur Ullas program var "Don´t cry for me Argentina" vilket påminner mej om min semester om en vecka;)

nu rider jan på briar, måste kolla.... till musik från en känd schlager, naturligtvis ruskigt bra. Behöver jag säga att dom får massor av applåder.

ååh, nu är det Minna, kan inte skriva, måste hålla tummarna, superfina fuxen, hejja Minna! sen är det Maria & Galliano och sen ska jag kasta mej iväg till tåget för den långa resan hem. Följ slutet på webbtv på www.equipe.nu


Läst 19486 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
02

SM Vinnare Young Rider 2008, Johanna Due-Boje & Brownie

Då var küren avklarad, med inledning i skritt till musik från ett naturprogram på TV och resten som hon inte var helt nöjd med så vann hon på 68.85%. Dels klassen, FEI:s Kür för Unga Ryttare och hela SM finalen 2008, GRATTIS!

11-åriga Matilda sjöng Nationalsången under prisutdelningen. Jätteduktig!

Brownie köptes som 4 åring och det var mamma som red henne tills hon var 8, efter det fick jag ta över henne, första månaderna kom vi inte alls överens, men nu är vi bästisar. Jag fick lära mej att fjäska för ston.... Hennes tävlingsmeriter är silver i junior SM 2007, 10e plats EM 2007, 4e plats YR NM 2008 och vinst Internationell Kürfinal i Österrike 2007

Johanna red ponny EM 2005 till A-final och är nu arbetande elev hos Anky (van Grunsven) i Holland.

Bilderna finns men rent tekniskt så funkar ingenting.. så jag får återkomma..


Läst 20624 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
02

Jennie vann Intermediairen!

Tvåa igår och etta idag, Jennie och SaraHenrietta vände på tätplaceringen.

Det har inträffat några fall av akut magsjuka i funktionärslägret (peppar peppar ta i trä) så det blir till att göra lite nytta där det behövs. På prisutdelningen nyss, på med vinnartäcket på "Musse" leta rätt på de placerade ryttararna och sätta rätt färg på rosetterna på rätt ekipage...

Strax startar finalen, küren för unga ryttare...


Läst 20353 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
02

idag gäller det en SM titel...

Första klassen nu på morgonen är en nationell klass, FEI:s Intermediaire1. SaraHenrietta startade först med Garcia, de ser lika pigga ut som om det är mitt på dagen och inte i ottan, jag dricker kaffe och försöker vakna....

Nästa klass är SM finalen för Unga Ryttare, topp fem efter två dagar är Johanna, Sanna, Emelie, Malin och Frida. Spännande!! Ska bli superroligt att se deras kürprogram. Ska gå ner lite senare och känna av atmosfären på framridningen.

Sista klassen är SM finalen för seniorer, ska det bli en skräll, Minna slår Jan, hon har fått låna musiken till hans gamla kür... Min maximala otur är att jag måste hinna med tåget hem när sista ryttaren rider in på banan, men jag lovar att hänga kvar vid datorn in i sista minuten.


Läst 20257 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01

sist men inte minst...

SaraHenrietta höll ledningen hela klassen och som sista ryttare red Jennie Larsson på Monsieur Höjris in på en andra plats;) super super bra gjort!

Har även fått önskemål från en av ryttarna här under kvällen om praktikplats på Hippson:)

Men nu är det slut för idag, åter på plats imorgon bitti för den avgörande SM finalen!

/åsa


Läst 20552 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01

vackraste hästrumpan:)

En fantastiskt vacker häst, med ett hjärta på rumpan. Och sista klassen som fortfarande pågår är det SaraHenrietta B Källström och Garcia som leder på 72.16% när det är tre ryttare kvar, hejja hejja!!


Läst 23124 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01

sista klassen lördag kväll...

Det har varit en lång dag, som det brukar på tävlingar. Som tur är så är det superfina hästar mest hela tiden:) om jag höjer blicken över datorn så har jag ridbanan framför näsan. Vi sitter på rad häruppe i domar/speaker fållan. Det är equiparna Carl och Jon, Tävlingsledare/speaker Gunilla, kontrollanterna som ser till att alla resultat är rätt, Lisa står och är dj och så sist och längst bort från värmefläkten sitter jag:) tur att det finns kaffe...

 

med jämna mellanrum så är det prisutdelning, lite pyssel som sker i bakgrunden på alla tävlingar. Priserna läggs på ett bord, täcke till vinnaren, rosetter och plaketter till alla placerade. Min uppgift idag har varit att hjälpa Anna att lägga upp, bära fram bordet och lägga täcket på vinnaren. Glamoröst ute på banan, men inte i förrådet där priserna förvaras.

En av mina favvosar, Per ligger än så länge fyra med sin nya Orlando JB, håller en tumme att det håller i sig hela vägen.

Framridningen är också en av de saker som inte syns för publiken, nyss var Pether där nere och red fram och plötsligt trampar hans häst Grosso´s Erbe snett och blir halt och får snopet stryka sig, hoppas det inte var något allvarligt.


Läst 21334 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01

Minna red rätt och vann!

Första klassen för SM, FEI:s Grand Prix 2003 avgjordes när Minna red runt på 70.08%

Jag fick rycka in som prisutdelar-assistent och lägga vinnartäcket på den fantastiska Don Charlys;) när jag ändå hade tillfälle så frågade jag Minna om hon hade haft på känn att det skulle gå så bra idag, så svarade hon att dagens mål var att rida rätt program, något som kostade henne segern igår... Dessutom hade hon en annorlunda uppladdning till den här helgen, efteranmälde sig i onsdags. Sedärja, kanske ett vinnande upplägg...

Kunde inte låta bli att ta med en bild på lilla Astrid:)

 

Nu har sista klassen, FEI:s Prix S:t Georges 2000 börjat.

Per Sandgaard red sin Juvel på 63.25% SaraHenrietta kom efter och red en superfin runda på Diezel som slutade på 65%. Det ska bli spännande och se resten av startfältet!  Som numera har resultatet för varje rörelse på stor skärm. Häng med på online resultaten på länken jag nämnde tidigare idag, finns i varje dator med internetuppkoppling...


Läst 21587 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01

en liten pratstund..

Jag fick tag i Johanna till slut, hon får bli mitt första intervjuoffer här nere. Om klassen igår sa hon att Brownie kändes superfin, inga misstag och hon var nöjd med programmet.

Idag var hon lite mattare och en ändring var att hon inte satte lika mycket press på henne under framridningen. Så till morgondagens kür, med samma musik som hon vann en internationell tävling i Österrike håller vi tummarna:)

Lite historia, Johanna red sitt första EM 2005 på ponnyn Cracker Jack. I samma lag red även Sara Henrietta B Källström som är här i helgen och bloggar för en välkänd hästrelaterad tidning....


Läst 20890 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01

Johanna på Don Corleone (stand in för Brownie) på väg till prisutdelningen...


Läst 21030 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa  sista  Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Plötsligt händer det!

Pether Markne

Pigga hästar

Saras vardag

Vilket avslut på tävlingssäsongen 2018!

Therese

Till Husbloggarna