Redaktionen
FEB
28

Smått och gott under och efter världscuphoppningen


Malins senaste kavaj, mörkgrå och dubbelknäppt.


"Intressant" bett på Lundger Beerbaums häst.


Härliga miner från tredjeplacerade Dermott Lennon och Hallmark Elite.


Gerco Schröder lutar sig mot Libresse. Vad tänker han på?


Stor och liten. Lundger Beerbaum (höger) och Marcus Ehning.


Expertkommentator Lotta Björe i samspråk med pappa Bo Emanuelsson. I bakgrunden syns Markus Fuchs.


På mässan får Rolf-Göran Bengtsson skriva autografer.


Hippsons frilansskribent Anna Nordin visar Working Equitation på Eurohorse.


Läst 25682 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Libertina är verkligen outstanding!


Under sen söndagseftermiddag avgjordes helgens höjdpunkt på hoppsidan, världscupen. Och vilken omhoppning vi fick se! Många red både felfritt och snabbt, men snabbast av alla var fantastiska Jessica KürtenCastle Forbes Libertina.
- Min häst är en outstanding fighter, i ärlighetens namn var det hon som vann idag, säger en ödmjuk Kürten.


Jessica berättar att hon själv brukar bli väldigt nervös inför tävlingar.
- Men de sista veckorna har jag tittat mycket på vinter-OS och blivit väldigt imponerad av hur positiva alla idrottarna varit. Så nu i veckan har jag sagt till min man att jag bara ska tänka positivt om den kommande tävlingen.
Och den strategin verkar ha fungerat, Jessica och Libertina fick till en grym ritt i högt tempo med ett härligt flyt.


Den stora skrällen stod Jens Fredricson för, som först red en kanonrunda i grundomgången och blev enda svensk till omhoppning. Därefter red han fort och felfritt i omhoppningen. Men tyvärr tappade Jens rytmen efter en missbedömning på väg in i kombinationen, vilket ledde till att det som skulle ha blivit sju galoppsprång istället blev åtta-nio. Att Lunatic ändå redde ut det hela tillskriver Jens allt dressyrjobb han lagt på hästen. Och en fjärdeplats är inte fy skam!
- Men en sådan miss kommer ni INTE att få se en gång till, säger han.


Jens berättar att uppladdningen inför världscupen, för Lunatics räkning, har varit att han gått lite lägre klasser. Vilket gjort att han kom in med väldigt mycket självförtroende idag.  

Samtliga resultat från Göteborg Horse Show hittar du här >>


Läst 23769 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Kürten vann - Jens Fredricson fyra

Fantastiska Jessica Kürten vann på ett strålande vis världscupomgången i Göteborg. Den stora skrällen var dubbelnollande Jens Fredricson och Lunatic på fjärdeplatsen. Bilder och mer text kommer senare, nu ska jag kasta mig in i en taxi till tåget hem.

Jättetack för att ni följt oss under tävlingarna!
/Anki


Läst 20066 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Heja Cecilia!


Jag sprang förbi Folksam Riders Cup-montern och träffade Hippsons urduktiga marknadsassistent Cecilia Bondesson. Du vet väl att du kan teckna dig för cupen på mässan och få ett scharbrak på köpet?


Så här ser de ridande polisernas outfit ut.


Läst 21055 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Förbundet på plus - men VM blir dyrt

Igår bjöd förresten Svenska Ridsportförbundet in till sin årliga presslunch, där de berättar om bokslut och övriga förbundsnyheter.


Ordförande Bo Helander började med att dra ekonomin, förbundet gick ungefär 700 000 plus förra året. Det innebär att man nu har cirka 14,5 miljoner i eget kapital, den högsta nivån sedan förbundsstarten 1993.
- Det tycker jag är en ganska lagom nivå, mer än så ska vi nog inte behöva samla i ladorna, tycker Bo Helander.
Största inkomstkällan för förbundet, 28 procent, står licensavgifterna för. Största utgiften är inte helt oväntat personalkostnader.

VM i Kentucky kommer att bli en dyr historia, runt sex till sju miljoner kronor räknar förbundsledningen med. Varje häst kostar ungefär 300 000 att skicka, allt som allt. En del av de pengarna kommer att tas från det egna kapitalet.
- Men inga "se och lära"-ekipage kommer att få åka till Kentucky, vi måste vara rädda om medlemmarnas pengar, säger Bo Helander.


Dessutom har det tillkommit en del sponsorer, som marknadschef Emmelie Johansson berättade om. Dels Lexington som sponsrar hoppningen och som presenterades för ett par veckor sedan. Dels Leksands Knäckebröd, som kommer att sponsra dressyren. Dessutom går Sjöhagen Wear in och sponsrar med kläder, täcken med mera till samtliga som åker.     

Ett frågetecken inför kommande år är tv-avtalet med SVT - som är under omförhandling. Där har "progressiva listan" från FEI ställt till det, går den igenom blir det kanske inte något nytt avtal, det vill säga ingen tv-sänd världscup.


Robert Fritz
, ordförande i Ridskole- och Utbildningssektionen, fanns på plats och berättade att det nu kommer att bli enklare att förstå vilken utbildning en ridlärare har. Tidigare har det funnits 21 olika utbildningar som kunnat leda fram till nio olika titlar. Detta rensas nu upp och det kommer bara att finnas Svensk ridlärare level 1-3 som titlar. Alltså tre olika grader, plus en extra fin grad som just nu kallas Fellow. För att bli Fellow måste man först vara ridlärare level III, vara minst 40 år gammal och ha haft mångårig framgång i yrket.


Läst 23290 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Franskt i "speedfinalen"

Jag "skolkade" faktiskt från speedfinalen, en hoppklass på tid som reds runt lunch. Istället gick jag ut på mässan och pratade med vår foderexpert Eva Dahlström, som precis har slutat på Svenska Husdjur och istället ska starta oberoende foderrådgivning i egen regi. Mer information om detta kommer!
 
Nu läser jag istället innantill om hur det gick i tidshoppningen. Vann gjorde fransmannen Philippe Rozier (igen!) på Ideal de Roy, tvåa blev Geir Gullriksen på Lord II Z och trea Jessica Kürten på Castle Forbes Myrtille Paulois. Enda placerade svensken var Malin Baryard Johnsson på H&M Tamina, som knep sjundeplatsen.
 
En reflektion är att det blir bättre och bättre prispengar inom hoppningen. Förstapriset i denna tidshoppning var till exempel 108 000 kronor, betydligt mer än för några år sedan - även om man räknar bort inflationen. 


Läst 19663 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Vann sin första klass någonsin – Young Riders Krafft Cup-finalen


På söndagsförmiddagen avgjordes finalen i Young Riders Krafft Cup. Vann gjorde en lycklig men något förvånad Malin Lindqvist från Lerum, tävlandes för Nääs Ryttarförening.
- Det känns hur bra som helst, bara att komma till omhoppning var stort för mig.
 
Eftersom Malin visste att hon inte var så snabb red hon på säkerhet i omhoppningen. Och lyckades bli den enda nollan. Malin berättar att det här är första gången någonsin hon vinner en klass på Hekla Skovgaard, som hon haft i fem år.
- Men hon har väldigt många vita rosetter...
 
När Hekla Skovgaard kom till Main som åttaåring var hon skadad, hästen hade sprungit in i ett järnrör och har ett stort ärr på rumpan kvar som "minne". I början var man orolig för om hon ens skulle kunna komma tillbaka, men stoet har varit kärnfrisk sedan rehabiliteringen.
Malin drömmer om att kunna rida på heltid, men ännu har hon inte tillräckligt med verksamhet och hästar. Så hon jobbar parallellt på Shell i Gråbo. 
 

Andraplacerade Stephanie Holmén på VDL Titanic var snabbast, men hade ner ett hinder i omhoppningen.
- Jag är jätteglad, även om det blev lite stolpe ut med nedslaget. Jag brukar inte vara så snabb annars, men det var jag den här gången!
På tredje plats hamnade Wilma Hellström och Chaparro.
- Jag är väldigt nöjd! Att vi rev ett hinder i omhoppningen får jag ta på mig lite själv.


Dagens Jessica Almenäs-outfit. Skitsnygg om du frågar mig!


Lite mer tveksam är jag till Tina Lunds guldiga jacka.


Läst 25955 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Vem vinner världscupen?


I pressrummet har Rolex utlyst en röstningstävling. Alla får tippa vem de tror vinner världscuphoppningen i eftermiddag. Den som skrivit det först dragna rätta svaret vinner en flaska champagne. Så här har vi på Hippson tippat:
 
Cecilia Konvalina - Pius Schwizer
Lars Mentzer - Rolf-Göran Bengtsson
Anki Yngve - Edwina Alexander
 
Håll tummarna för oss nu!


Läst 20465 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Personbästa igen – Patrik Kittel kvalad till världscupfinalen


I lördagens världscupkür stod mycket på spel, här skulle avgöras vilka från den Västeuropeiska ligan som får rida världscupfinalen i ´s-Hertogenbosch. Och facit är att av de sju som kvalat är det bara en som inte är antingen holländare eller tysk - nämligen Patrik Kittel.
- Jag har en holländskägd häst, bor i Tyskland och tränar för en holländare. Men jag är fortfarande väldigt svensk! säger en jätteglad Patrik Kittel efteråt.
 
Hur gick det då i själva klassen? Jo, Patrik överträffade sig själv igen och fick personbästa betalt för sin Depeche Mode-kür, 79,80 procent. Med det slog han både Imke Schellekens-Bartels (trea) och Anky van Grunsven (fyra). Den enda han inte rådde på var fantastiska Adelinde Cornelissen på Parzival - hon var överlägsen med sina 84,40 procent.
- Det känns alltid bra att vinna. Men speciellt idag, Parzival var så avslappnad. Det vara bara att köra! säger hon.
 
Patrik avslöjar att han kommer att behålla sin Depeche Mode-musik till finalen, men göra om programmet. Det ska bli lite svårare och få renare linjer.   I dag var segrande Adelinde riktigt nöjd med sin Parzival.


Adelinde, Anky och Patrik på framridningen.


Trots att Anky van Grunsven har "tungan rätt i mun" på den här bilden lyckades hon inte kvala till finalen. Bara tre ryttare från varje land får rida.


Kvällens outfit stod Jessica Almenäs för. Kortkort byxdress och chockrosa jacka.


Läst 21379 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
28

Hejdå Carex!

Sent på lördagskvällen avtackades Tinne Vilhelmson Silfvéns fantastiska tävlingskompis Solos Carex, som varit en sådan klippa i det svenska landslaget. Tinne berättade att Carex inte bara varit viktig för henne sportsligt utan även känslomässigt.
- Han är en väldigt speciell häst, lite blyg, som väljer sina människor. Carex har behövt mycket stöd från mig och vi har kommit varandra väldigt nära.
Nu ska Solos Carex bara få ta det lugnt hemma på Lövsta Stuteri, och kanske vara läromästare åt yngre ryttare på träning. Men något tävlande blir det aldrig mer.


Carex fick visa upp sig tillsammans med sin son Scandic, som nu för arvet vidare.


Som seden bjuder plockades sadeln av.


Apropå frihetsdressyr visade Carex att han minsann också kan buga!


Spansk skritt tillsammans med matte.


Som tur är har Tinne en värdig efterträdare till Carex i Favourit.


Läst 21035 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa  sista  Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Fantastisk helg!

Saras vardag

Måndag!

Therese

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Till Husbloggarna