Redaktionen
FEB
13

Tinne och Caroline äger Florida-dressyren!


Tinne på Favourit. Foto: Johan Sjögren

Helgens tävlingar vid Jim Brandon Equestrian Center i Florida blev en riktig triumf för svenskarna på plats. Först vann Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit en nationell Grand Prix på lördagsmorgonen. Hon fick rekordhöga 76,2 procent - vilket kan jämföras med tvåan som slutade runt 65. Se tidigare inlägg med film från den segerritten här.
 
Därefter var det Caroline Dacourts tur i Intermediaire I. Hon vann klassen på Daisy och blev tvåa på Paridon Magi, trots att banan var en enda vattenpöl efter allt regnande. 
- Det var väldigt kul att vinna och att lyckas rida ihop 69 procent, trots att banan låg under vatten. Även Magi var fantastisk, han gjorde sitt personbästa trots att det ösregnade när han tävlade, berättar en glad Caroline efteråt.
Hennes Daisy har varit placerad i varje start hittills i Florida och även Paridon Magi, som debuterat Intermediaire I här i USA, går från klarhet till klarhet. Han ligger stadigt runt 65 procent i klassen, vilket bådar gott.
 
Lördagens största klass var den internationella Grand Prix:n. Den vann Tinne Vilhelmson på sin nya stjärna Don Auriello ("Anton"). Inte dåligt med tanke på att det var deras internationella GP-debut tillsammans!
- Han går fantastiskt! Det är definitivt en häst med kapacitet för medaljer. Sådan kapacitet har både han och Favourit, säger Tinnes tränare Louise Nathhorst.
"Lussan" har varit på plats för att hjälpa Tinne och Caroline under två veckor. Nu åker hon hem, men kommer tillbaka inför WDM i mars.
 
Under söndagsförmiddagen upprepade Tinne och Don Auriello lördagens succé och vann Grand Prix Special på 69,9 procent. Enda kruxet är att det inte finns någon svensk flagga vid dressyrarenan, något blev nämligen fel när den skulle beställas.
- Det är det stora skämtet här. När nationalsången spelas hissas flaggan och alla ska titta på den. Men när en svensk vinner finns det ingen flagga, utan ryttarna får titta ut i tomma luften, berättar Tinnes hästägare Antonia Ax:son Johnson med ett leende.
 
Tinne avslutade helgen med att vinna söndagens nationella Grand Prix Special med Favourit, på över 72 procent. Fyra Grand Prix-segrar på en helg - det måste vara någon form av rekord? Jana Wannius, som bor i Florida om vintrarna, har dessutom tagit tag i flaggfrågan. Han har lovat att fixa fram en svensk sådan till nästa tävling!


Tinne på Don Auriello. Foto: Jan Silfvén


Läst 38791 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
13

I Beezie Maddens stall


Innan den stora Grand Prix:n i går kväll fick vi tillfälle att träffa John och (hoppikonen) Beezie Madden i deras sponsors stall i Wellington, Florida. De 20 boxarna rymmer de hästar de behöver för sin tre månader långa vistelse i Florida. Hemma i New York har de en gård på 65 hektar.

Ett utförligt reportage och fler bilder kommer i ett kommande nummer av Hippson Magazine. (Vill du se bilderna i lite större format är det bara at klicka på dem.)


Det fantastiska stallet med sina 20 boxar ligger i en kvadrat runt en liten gård.Anki intervjuar Beezie och John i stallgången.Det har regnat de senaste dagarna i Florida och John visar stolt upp sina mycket leriga "amaaaazing" boots. Både John och Beezie är klädda från topp till tå i sponsorkläder från Ariat.Fotosession med John och Beezie.
Som alltid ber vi stjärnorna vi träffar att beskriva sin favoritövning. Här är det Beezie som teckar ner en enkel övning för bättre kontroll på galoppen.

 


Läst 33919 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12

Tinne vinner i Florida!

Efter en framridning i hällande regn och i enorma gyttjepölar vann Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit en nationell Grand Prix här i Wellington. Med sina 76 % hade hon 12 % tillgodo på tvåan.

En intervju med henne om vistelsen i Florida kommer snart här på sajten. Tills vidare få ni hålla tillgodo med de här korta klippen från hennes ritt.

Även om det inte regnar så ofta här i Florida var det många som var väl förberedda. Flera ryttare hade sådana här små "duschmössor" till hatten. Någon hade till och med en regnkappa skräddarsydd för frackar.

 


Läst 32185 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
12

Reed Kessler - framtida världsetta?

Idag träffade vi USA:s nästa hoppstjärna Reed Kessler. Hon är bara 16 år gammal och har redan vunnit en stor Grand Prix i Paris. Efter intervjun vid familjens VIP-bord på tävlingsområdet följde vi med henne hem och fotade. Har du inte hört talas om Reed Kessler tidigare så kom ihåg var du hörde det först.


Kort klipp från fotosessionen. Bilderna kommer i nästa nummer av Hippson Magazine.Entrén till familjen "lilla" gård i Florida där de spenderar några månader på vintern. Förutom bostadshuset ryms det även 8 hästar, en hoppbana och tre små hagar. Hemma i New York finns det mer plats och då får hästarna gå ute många timmar om dagen.

 

Fotografen Sophie Mörner försöker regissera både Reed och hästen Onisha (som enligt den ständigt närvarande pappan är värd mer än huset).

 

Reed beskriver en av sina favoritövningar under intervjun.


Läst 39601 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
10

Bakom kulisserna på Winter Equestrian Festival

 

Här kommer ett litet axplock av bilder från Winter Equestrian Festival, som pågår i Florida just nu. Det är mycket som är annorlunda jämfört med Sverige. Och som de säger, allting är större i USA.

 

(Vill du se bilderna i större format är det bara att klicka på dem.)

 

Om du inte vill behöver du inte ta många steg inne på det stora området. Mellan parkeringen och tävlingsområdet kör golfbilar i skytteltrafik med besökare. 

 

Det pågår ständigt tävlingar inne på den internationella arenan.

 

En överblick över den största banan, där det bland annat rids World Cup-omgångar.

 

De här ryttarna har klarat sig bäst hittills under tävlingarna. Som ni ser är världseliten på plats!

 

Sitter man inte på en häst funkar en liten motorcykel också bra.

 

De som vill skicka sms samtidigt som de kör väljer med fördel ett fyrhjuligt fordon.

 

Inne i stallarna.

 

För att hålla hästarna svala har alla boxar en fläkt installerad.

 

Utanför de hyrda boxarna pågår det ett ställningskrig. Vem pyntar finast? Det är lite som på svenska campingplatser.

 

Det är lyxiga trälådor som gäller för att förvara allt som behövs.

 

De flesta groomarna är från Mexico.

 

Som sagt, det är golfbil som gäller för transport inne på området.

 

Det sägs att många av de mexikanska groomarna saknar arbetstillstånd. Vid en annan tävling gjorde polisen ett tillslag och alla groomarna sprang till skogs, vilket ledde till att hela tävlingen höll på att kollapsa. (OBS! Killarna på bilden har inget med anekdoten att göra. De kan mycket väl ha green cards.)

 

Tydligen har de långsamma hästarna företräde. ;-)


Läst 31601 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
10

Hunter-hoppning i Florida

 

Vi befinner oss just nu i Florida på Winter Equestrian Festival. Området där hoppklasserna går består av tolv tävlingsbanor och minst lika många framridningar. Det är stort med andra ord. Det är vanligare att åka golfbil mellan ställena än att gå... 

Idag har vi mest bekantat oss med området, besökt stallarna och planerat de kommande dagarna. Vi hann dock kolla in några ekipage i hunter-klasserna. Vi måste erkänna att vi inte riktigt förstod vad det gick ut på, men hästarna rids i alla fall väldigt långsamt, de hivar sig över de små och nästan fasta hindren, och ryttarna har väldigt långa tyglar. Men man sitter i alla fall väldigt bekvämt när man tittar på, vilket vår vd Johan här illustrerar.Vill du själv se hur Hunter går till så visar det här klippet en runda som fick väldigt mycket applåder.

 


Läst 35267 ggr Kommentarer KommenteraRedaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Måndag!

Therese

Lyckad dag!

Saras vardag

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Till Husbloggarna