Redaktionen
FEB
21

Rösta fram Årets pryl 2012!


  
För fjärde året låter vi er läsare rösta fram årets bästa ridsportpryl. Den här gången har juryn, bestående av Hippsons redaktion, nominerat rekordmånga kandidater - hela sju stycken. Passa på att rösta på din personliga favorit!

 

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!
Resultatet presenteras i Hippson Magazine nummer 2 2013.
Vänliga hälsningar, RedaktionenThermacells eluppvärmda sulor
Det här är en räddare i nöden för oss som fryser fötterna av oss under vinterhalvåret. De eluppvärmda och uppladdningsbara sulorna från Thermacell ger nämligen golvvärmekänsla även i ett par kalla ridstövlar. Detta utan varken sladdar eller byten av batterier.
Cirkapris: 1 695 kronor
Läs mer här
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Höbjörn
Höbjörn är en vardagshjälte som ger en hjälpande hand när du står där i stallet och ska packa höpåsar. Det är en svensk uppfinning som både håller upp påsen och som väger innehållet åt dig. Dessutom får "han" dig att jobba ergonomiskt och tidseffektivt.
Cirkapris: 3 980 kronor
Läs mer här
  
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Ice-Vibe, kyl- och vibrationsboots från Horseware
Horsewares prisbelönta boots kombinerar kyla och vibrationer för att minska svullnad och stimulera blodcirkulationen, allt för att förebygga skador. Ice-Vibe är enkla och praktiska att använda, och har dessutom en inbyggd timer som stänger av sig efter 20 minuter.
Cirkapris: 1 780 kronor
Läs mer här
  
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Tränsserien Revolution från Perfect Sit of Sweden
I den här svenskdesignade och anatomiska tränsserien finns tre snygga modeller - en för hoppning, en för dressyr och en för unghästar. Nosgrimmorna är framtagna för att käkbenet och nervutskotten ska lämnas fria, och nackstyckets utformning ger avlastning och tryckutjämning.
Cirkapris: 1 999 kronor (unghäst 2 299 kronor)
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Veredus-skydden Carbon Gel Vento
Benskyddsexperten Veredus levererar som alltid vad gäller passform och kvalitet. I den här modellen har man med hjälp av avancerade material - bland annat mikroperforerad neopren - lyckats få till riktigt bra ventilation och luftgenomströmning. Något som är lättare sagt än gjort.
Cirkapris: 1 499 kronor (fram) respektive 1 299 kronor (bak) 
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Sadeln från Rebel's of Sweden
Nytänkande Rebel Two (hoppning) och Rebel Three (dressyr) från Rebel's of Sweden sticker ut i sadelkammaren. Modellerna har större anläggningsyta vilket fördelar trycket och vikten bättre över hästens rygg. Dessutom har denna svenska uppfinning ett click-on-system med vilket du kan växla mellan olika sitsar.
Cirkapris: Kostar från 25 000 kronor och uppåt
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
     
Groom Smart-förklädet från Stable Stylish
Varför en så simpel lösning som ett förkläde för hästskötare inte har fått spridning tidigare kan man undra. Groom Smart är framtaget av ett svenskt företag och är designat med smarta fickor för borstar, kammar och flaskor. Det är lätt att "slänga på sig", till exempel vid manflätning.
Cirkapris: 449 kronor
Läs mer här

 

 

 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sju produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under förra året (2012), antingen i Hippson Magazine eller i Prylkollen på Hippson.se.
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande - antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller klädesplagget ska dessutom ha gått att köpa i svenska ridsportbutiker under 2012 (inte nödvändigtvis under hela året).
Omröstningen pågår till och med den 12 mars. Vinnaren presenteras i Hippson Magazine nr 2 2013, i butik den 23 april.

 

 


Läst 98486 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
14

Hippson Magazine nr 1 till prenumeranterna!


  
Prova-på-prenumeration: Två nummer för 99 kronor!
(Till dig själv eller som present.)

   
I dag dimper årets första Hippson Magazine ner i brevlådan hos våra prenumeranter (i butik från och med tisdag). Nummer 1 bjuder som alltid på massor av nytta, nöje och inspiration!
Inte minst är det dags för 2012 års lista över ridsportens 50 mäktigaste personer. Men för att inte avslöja för mycket visar vi inga bilder därifrån - ni får helt enkelt hålla er tills tidningen kommer...
  
Det här numrets "Ridol" är OS-medaljören Sara Algotsson Ostholt. Vi tog rygg på henne hemma på Warendorf i Tyskland under en hel dag - hon berättar bland annat om "fuskspelet" som ledde fram till att Mrs Medicott, numera Reality, blev till salu:
  

  
  
På träningssidan startar vi en ny miniserie om sidvärtsarbete där Jeanna Högberg, bland mycket annat, bjuder på sina bästa skänkelvikningsövningar:

  
  
Och så fortsätter Lisens hinderskola, denna gång pratar Lisen Bratt Fredricson längdhinder och kombinationer:

  
  
Snart kommer våren vilket tyvärr också för med sig lera - och därmed mugg och rasp som i värsta fall kan leda till lymfangit. Men inte om du följer råden i den här artikeln:

  
  
Som alltid innehåller Hippson Magazine en hel del utrustningstips. Bland annat tittar vi närmare på vad forskningen säger om täcke när hästen rids och svettas:

  
Det var bara ett litet axplock, tidningen innehåller givetvis massor av annat!
(Bland annat har vi en kort intervju om hur mycket hästkött det äts i Sverige, på sidan 15. Den skrevs och trycktes innan hästköttskandalen briserade - och har ju fått en lite annan dimension nu...)

 

 

Läs Hippson Magazine

Är du inte redan prenumerant av tidningen så kan vi just nu erbjuda dig en kort "Prova-på-prenumeration". Föra bara 99 kronor (Ordinarie pris 138 kronor) får du två nummer av Hippson Magazine. 
Beställ prenumerationen hos Prenservice

Hippson Magazine finns även som ett digitalt magasin för både iPhone och Andriod. 
Till Hippson Magazine som digitalt magasin

Har du en iPhone kan du även få Hippson Magazine som en egen app direkt i den inbyggda Tidningskiosken.
Hippson Magazine i App Store

 

 


Läst 80835 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
14

Två nummer - 99 kronor!Just nu kan du prova på Hippson Magazine till ett mycket förmånligt pris. Två nummer för endast 99 kronor. Ordinarie pris är 138 kronor. 

Så har du ännu inte upptäckt vår härliga tidning, med helt unika material som inte publiceras här på Hippson.se, så är det hög tid. Givetvis kan du även ge bort prenumerationen till en vän.

Beställ prenumerationen hos Prenservice
Läs om innehållet i det aktuella numret


Läst 56239 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
14

Hippson ♥ 52 446 besökareSå här på Alla hjärtans dag vill vi passa på att tacka er läsare för förra veckans fantastiska besöksrekord här på sajten. Ni var hela 52 446 unika besökare som valde att surfa in på Hippson.se! Rekordet kommer som ett utropstecken efter en lång tids kraftig uppgång. Det senaste årets besökssiffror gör Hippson.se till den största mediasajten inom ridsport i Sverige*.  
   
Samtidigt som rekordmånga besökte vår sajt så passerade vi dessutom 25 000 gillare på Facebook.
   
Vi på redaktionen känner oss nästan lite omtumlade och om det vore möjligt skulle vi vilja omfamna var och en av er. Vi hoppas verkligen att ni förstår att det är er respons som driver oss till att skapa en ännu bättre redaktionell bevakning, sätta upp nya nyttotjänster och hitta på roliga idéer. Tack alla! 

Hårda fakta 

 

Årligt snitt


Grafen visar genomsnittligt antal unika besökare på Hippson.se, per vecka för åren 2009 - 2013.

Unika besökare/vecka

Grafen visar antalet unika besökare till Hippson.se per vecka de senaste 30 veckorna.
   
Hippson.se i jämförelse:

Unika besökare/vecka för Hippson.se, Tidningenridsport.se och Ridsport.se. Grafen visar de senaste 30 veckorna.

*Officiella källor

Hippson.se, TidningenRidsport.se och Ridsportförbundets sajt Ridsport.se är de mediasajter med egenproducerat redaktionellt material som mäts officiellt. Är du intresserad av att grotta ner dig i mer siffor hittar du samtliga här:

Tidningen Ridsport på SIS-index
Ridsport.se på KIA Index
Hippson.se på SIS-index
Hippson.se på KIA Index

 


Läst 33820 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
11

Rösta fram ny omslagsbild till Hippsons Facebooksida

Nu är det dags för oss att byta ut omslagsbilden på Hippsons Faceboksida och vi behöver er hjälp! För ett tag sedan bad vi er att skicka in era bästa omslagsbilder och vi har fått in en massa fina förslag. Den här gången handlar det om att kora en vinnare.
  
Vi på redaktionen har valt ut fyra favoriter och överlåter nu åt er att bestämma vilken bild ni tycker skulle passa bäst som omslagsbild på Facebook. Nedan följer de bilder som vi har valt ut och längst ner i inlägget kan du rösta på din favorit. Röstningen pågår till och med torsdag 14/2 och den nya omslagsbilden presenteras på fredagen, alltså den 15/2.

 

Bild 1

 

Bild 2

 

Bild 3

 

Bild 4

 

 

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world's leading questionnaire tool.

Läst 20813 ggr Kommentarer KommenteraRedaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Plötsligt händer det!

Pether Markne

Pigga hästar

Saras vardag

Vilket avslut på tävlingssäsongen 2018!

Therese

Till Husbloggarna