Redaktionen
APR
29

Det kom ett viktigt brev till redaktionen…


Här hittar du VF:s artikel om olyckan.
 
     
Under söndagseftermiddagen avled en kvinna i Karlstad under en uteritt. Och med anledning av denna tragiska händelse skickade den värmländska ridläraren Linn Lilja ett brev till oss på Hippson, som vi gärna vill dela med oss av:
  
"Anledningen till att jag mejlar är den tragiska ridolyckan i Karlstad. Jag känner till de drabbade och har blivit illa berörd av händelsen. Det kanske låter konstigt, men jag vill inte att dödsfallet ska vara förgäves... Jag vill lyfta fram säkerhetsfrågor och höja ett varningens finger.
  
Det är så lätt hänt att man slarvar, oavsett om man bara ska till stallet för att byta täcke på kvällskvisten. Oavsett vilka ärenden man har i stallet är det viktigt att meddela när man beräknar vara klar. Det uttjatade budskapet "rid aldrig ut ensam" visar sig vara ack så viktigt.
  
Inom hästsektorn är fortfarande okunskapen stor, genom att sprida budskapet hoppas jag att minska risken för att fler allvarliga olyckor händer. Jag hoppas genom detta mejl att, tillsammans med Hippson, skapa en säkerhetskampanj."
  
Ett utdrag ur ett inlägg på Linns blogg i går:

"Ikväll har jag verkligen fått en riktig tankeställare.
Det hade lika gärna kunnat vara jag. Det hade lika gärna kunnat vara du... Så till er som rider och handskas med hästar - se till att alltid ha med er sällskap!
Rid inte ensam och berätta alltid vart ni rider. Även fast du bara ska till stallet och byta täcken - berätta hur snart du beräknas vara tillbaks! Försök inte att vara tuff genom att utsätta dig själv för fara. Känns läget riskabelt - ja, sitt då hellre av!
  
Olyckor kan såklart hända även på den snällaste hästen men utmana inte ödet!
Jag vill absolut inte uppmana er till att vara rädda och spända men när man handskas med djur gäller det att försöka se farorna innan hästen gör det. 
För att på så sätt försöka/kunna undvika olyckor. På nåt sätt kan jag inte låta bli att känna att jag måste dra lärdom av det här, att jag måste förändra mitt sätt att arbeta. För att inte personen omkommit i onödan. Hoppas inte det låter helt vrickat...
  
Jag ska börja bli mer noggrann när jag handskas med samt rider hästar.
Jag har alltid haft lite taskig respekt, men från och med nu ska jag bli bättre på att göra riskbedömningar och på att ha säkerhetsutrustning på.
Känner jag mig det minsta osäker kommer jag att avstå från att sitta upp... Inte bara för min skull, utan för hästägare, branschkollegor och inte för minst mina anhöriga. Jag hoppas att få leva ett långt och lyckligt liv - tillsammans med hästar!"


Läst 86486 ggr Kommentarer Kommentera

APR
18

I dag kommer tidningen till prenumeranterna!

Ett rykande färskt nummer av Hippson Magazine dimper i dag (18/4) ner i brevlådan hos er som prenumererar. I butik finns nummer 2 2013 på tisdag (23/4).
  

"Ridol" är denna gång Jens Fredricson, ett av våra stora hemmahopp inför världscupfinalen nästa vecka. Han berättar dock inte bara om livet som tävlingsryttare utan också om sin syn på ridkonst, om uppväxten på Flyinge och om den viktiga sammanhållningen i ryttarfamiljen Fredricson. Visst är Jonas Klintbergs omslagsbild fin?
   
  

Skilda världar framträder minst sagt om man jämför två andra reportage i tidningen. Dels "studiebesöket" på en utrustningsfabrik i Indien, dels vår stora trendspecial med nyheter och spaningar från vårens prylmässor.
  
  

Massor av träningstips bjuder vi som alltid på - den här gången på teman som gymnastikhoppning, skolor, sitsövningar och planerad framridning.
  
   

Vår guide om veterinärbesiktning eller etologens råd om säkra hagsläpp får ni naturligtvis inte heller missa!
   
Detta och mycket annat finns alltså att läsa i Hippson Magazine nummer 2 - som alltid med helt unikt material som inte går att hitta här på webben.

 


Läst 126651 ggr Kommentarer Kommentera

APR
17

Läs om Hippsons omgörning i Resumé

Från och med nummer 4 2013, som kommer ut i början på augusti, kommer Hippson Magazine att få nytt format och ny layout. Omgörningen görs i samarbete med Offside Press - som ger ut tidningarna Filter och Offside.
  

Som läsare kommer ni självklart att känna igen er både i innehåll och tilltal - men det blir lite MER Hippson. Mer fördjupning, analys och kunskap i ett mer läsvänligt format och med en lite mer unik form.
  
I dag skriver tidningen Resumé om omgörningen, läs deras artikel här:
http://www.resume.se/nyheter/tidskrifter/2013/04/16/filter-profiler-gor-om-ridmagasin/
  
Och så här skriver Dagens Media:
http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/tidskrifter/article3677995.ece

Även Cap & Design hakade på och publicerade det här:
http://capdesign.idg.se/2.990/1.502777/hippson-far-ny-design
     
Vi är mitt inne i den kreativa processen och tar jättegärna emot inspel och idéer från er läsare. Mejla på redaktion@hippson.se!
  

Den här skissen visar formatskillnden mellan nya och "gamla" Hippson. Den fantastiska bilden på Helena Lundbäck tog förresten fotograf Mikael Sjöberg till Hippson Magazine för ett par år sedan.


Läst 125387 ggr Kommentarer Kommentera

APR
16

Vinn en privatlektion för Minna Telde


Foto: Tomas Holcbecher

Tävla med Pavo och Hippson och ha chansen att bli en av de två som vinner en privatlektion för Minna Telde! Ytterligare 30 personer får presentkort från Pavo och en prenumeration på Hippson Magazine.

Allt du behöver göra är att svara på tre enkla flervalsfrågor. 


Till tävlingen hos Pavo


Läst 80795 ggr Kommentarer KommenteraRedaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Duktiga småpojkar och julkänsla

Portugal-bloggen

Catch up!

Therese

Är du helt bakom?

Kajsa Boström

Till Husbloggarna