Redaktionen
JUN
20

The Lone Ranger - biljettävlingen är avslutad!


  
I veckans utlottning vinner fem personer två biobiljetter var till storfilmen The Lone Ranger. Den utspelar sig under vilda västern och Johnny Depp spelar en "andekrigare" med en mycket speciell relation till Silver - en nästintill magisk häst. Filmen har premiär den 3 juli runt om i landet.
  
TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Så fort dragningen är klar meddelas vinnarna via e-post och presenteras här på sidan.

  

Se bakom kulisserna-klipp med hästen Silver:

 


Om filmen
I det här spännande äventyret fyllt med action och humor får den maskerade hjälten nytt liv genom nya ögon. Indianen och andekrigaren Tonto återberättar de okända historierna som förvandlade John Reid, en lagens man, till en rättvisans legend. Historier fyllda med stora överraskningar och massor med humor när de två oväntade hjältarna måste lära sig att samarbeta och kämpa mot korruption och girighet.
  
I rollerna: Johnny Depp, Armie Hammer, Tom Wilkinson, William Fichtner, Barry Pepper, James Badge Dale, Ruth Wilson och Helena Bonham Carter. Från teamet bakom Pirates of the Caribbean: Regissören Gore Verbinski och producenten Jerry Bruckheimer.

Läst 55576 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
18

De vann biljetter till Spanska RidskolanNu har vi dragit vinnarna i tävlingen där man kunde vinna biljetter till Spanska Ridskolans uppvisningar i Stockholm i höst. Tävlingen var mycket populär och hela 605 personer deltog. De lyckliga vinnarna är Monica Östlund i Bergvik och Jenny Bengtsson i Överum. Båda vinner två biljetter var till en av föreställningarna i Globen, den 27 eller 28 september.
  
Stort grattis från oss på Hippson!


Läst 42723 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
13

Nummer 3 till prenumeranterna!

I dag, torsdagen den 13 juni, når Hippson Magazine nummer 3 2013 er som prenumererar. I butik finns numret från och med tisdag (18/6). Vi vet inte hur det är hos er, men här i Halmstad är det riktigt "tidningsläsarväder". Det vill säga det ösregnar...
  

Omslaget pryds av vår "Ridol", som denna gång är dressyrmaestron Jan Brink. Missa inte Hege Hellströms och Mikael Sjöbergs personliga – och roliga! – porträtt.
   

Jan berättar om livet efter den internationella karriären. Bland annat har han ju blivit pappa och satsar för fullt på hästavel, träningar för ett litet antal utvalda elever, och försäljning av exklusiva hästar.
 

I tidningen tar vi upp allt från det hårda klimatet i kommentarsfälten i hästbloggarna - till hur Henrik Lannér jobbar med en het hopphäst.
  

Det är rida ut-säsong, därför har vi bett polishästtränaren om råd. Hur får man sin häst mindre tittig och rädd?
  

Ytterligare två intressanta faktaartiklar. Dels en genomgång av hästens sinnen, dels en problematiserande text om att hårt spända nosgrimmor verkar bli vanligare.
  

Tävlar du dressyr och vill vässa dina travökningar? Så här gör du!
  
  
Det här var bara en bråkdel av allt vi tar upp i det här numret. Om du vill köpa lösnummer eller prenumerera, se rutan nedan.
 


Läst 25098 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
07

Svara på enkät om alternativa behandlingsmetoder

 

Inför en kommande artikel vill vi veta hur ni läsare ser på det här med att låta behandla sin häst med alternativa behandlingsmetoder, eller komplementärvård som det heter på fackspråk. Ta dig gärna tid att svara på frågorna i enkäten nedan, det tar bara några minuter. Självklart är du helt anonym.
   
Tack på förhand!

 

 

 

Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.

 

 

 


Läst 28051 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04

Vinn biljetter till Spanska Ridskolan


Spanska Ridskolan från Wien kommer till Sverige för första gången på 15 år. Den 27 och 28 september gästar den anrika ridskolan Globen i Stockholm. 

  
Två personer kommer att vinna två biljetter var till föreställningarna. Det är jättelätt att vara med. Gå bara in på tävlingssidan på Facebook och svara på några enkla frågor. Tävlingen är öppen fram till den 12/6. Strax därefter meddelar vi vinnarna via e-post.

Till tävlingen!

 

 

Om Spanska Ridskolan
Spanska Ridskolan i Wien är den mest välkända ridskolan i världen dit folk vallfärdar för att se en uppvisning med de vita lipizzanerhästarna i det kejserliga palatset Hofburg. I höst gör ridskolan en kortare turné och Stockholm är en av de städer som föräras med ett besök av de fantastiska hästarna och deras beridare.

Spanska Ridskolan bjuder publiken på en exklusiv show där de vackra hästarna och beridarna framför elegant förstklassig ridkonst. Den imponerande föreställningen inramas av klassisk musik.

Skolan är den enda ridinstitution i världen där man sedan 400 år har vårdat den klassiska ridkonsten. Ridskolan har fått sitt namn efter de berömda vita lipizanerhästarna som använts ända sedan grundandet. Dagens hästar är ättlingar till de berömda spanska hästar som importerades till det stuteri som den österrikiske ärkehertigen Karl II grundade i den lilla byn Lipizza i nuvarande Slovenien på 1500-talet. Stuteriet avlade fram lipizzanerhästar som användes vid det österrikiska hovet och ridskolan. Lipizzanerhästar föds svarta men blir efter cirka åtta år nästan helt vita.

Spanska Ridskolan har besökt Sverige ett fåtal gånger. Senaste gången var 1999 då de gästade Lund, dessförinnan Stockholm 1998 och 1992, och Göteborg 1986 och 1974.

 

 


Läst 34200 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04

Låt oss presentera – Popular GJ

 

Totilas-fölet som växer och frodas på Tollsbo gård har nu fått ett namn, tack vare er Hippson-läsare.


Det var inte helt lätt för uppfödaren Gustaf Johansson att välja namn på sin fina hingst, han ville ju att namnet skulle vara en låttitel, eftersom flera av de andra hästarna i stallet är döpta efter kända sånger.

 

Hela 400 förslag skickades in till mejlen och efter mycket funderande har nu Gustaf bestämt sig för ett av dem.


- Vi har kommit fram till namnet Popular GJ. Det är ett kort namn som är lätt att komma ihåg, med en bra låt som dessutom är svensk. Det tycker vi passar bra till en svenskfödd häst. Han är också redan väldigt populär och kommer förhoppningsvis att fortsätta leva upp till det i framtiden, motiverar Gustaf namnvalet.

 

Två personer föreslog det vinnande bidraget.


Berit Jansson från Tystberga
och
Yvonne Johansson från Gislaved


De får nu varsitt bokpaket, innehållande Hippsons alla ridövningsböcker, inklusive den allra senaste hoppboken som alldeles nyss blev klar.

 

Grattis säger vi till vinnarna och lycka till önskar vi så klart Popular GJ och Gustaf Johansson!

Läs mer om Gustaf här.

 


Läst 30721 ggr Kommentarer KommenteraRedaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Måndag!

Therese

Lyckad dag!

Saras vardag

Gästblogg: "Många saker du kan göra för att förebygga kolik"

Gästbloggen

Till Husbloggarna