Kajsa Boström

Med WC-finalen i färsk minne kanske någon funderade på var de holländska ryttarna höll hus. Ja, UK hade också endast en av sina toppryttare på plats. Vad sådant beror på kan vi bara spekulera om.

Vad jag däremot vet är att Holländska dressyrlandslaget hade finbesök på sin landslagssamling idag! De har kliat sig i håret, tänkt ett extra varv och kommit fram till att det skulle vara bra att få lite nya influenser och goda råd utifrån.

Alla vill ju bli bättre och idag krävs det riktigt duktiga krafter på alla nivåer för att hävda sig i dressyrtoppen.

Vad gör de då? Jo, de valde att fråga och bjuda in en av de allra bästa, Kyra Kyrklund.

Vet att hon funderade nån dag på denna förfrågan men sen segrade nog nyfikenheten.

Så idag var det dags och dagen har fallit väldig väl ut. Positivt och lyhört från lagledning, ryttare och åskådare. Tänk vilken boost, att få in nya tankar och arbetssätt.

Det är ju ganska enkelt Kyra bor ju på andra sidan vattnet.  Så nu har hon en fot i många landslag. Portugal, Irland, Danmark och nu Holland

Detta kan man kalla ett internationellt arbete! 

Här är de efter dagens arbete, med Hollands förbundskapten Alex van Silfhoud andra från vänster.  

Några av de som deltog:  Dinja van Liere, Marieke van der Putten, Thamar Sweistra, Hans Peter Minderhoud och Adelinde Cornelissen. Ett stjärnspäckat gäng!

Vi är bättre tillsammans, det tjatar jag alltid om för ingen kan allt.       Hejhopp //Kajsa


                                                                Foto:Privat


Läst 89709 ggr Kommentarer Kommentera
APR
12
2022

Vår i luften!

De här dagarna tidigt på våren är underbara. Hästarna går utan täcken i hagarna, det är lagom lerigt och fåglarna sjunger så jag blir lycklig.

Ännu gladare och lite översvämning i hjärtat blev det när detta klippet dök upp i fb-flödet. Kolla på Absolute Love eller Lillan!

Absolute Love f. 2005  e.Almoretto  ue.Rasberry (aka Loppan)

Lillan föddes 2005 hos en av mina ryttare, Camilla Torsmarker i Falkenberg. Camilla hade ridit Lillans mamma i fälttävlan och även varit med och tränat dressyr för mig. 

Sen fick Camilla två barn, tiden blev knapp och vips var det dags att rida in Lillan. Hon startade sin karriär som mamma Loppan med fälttävlan och gjorde det bra. Sista fältävlansstarten var 2014, sen var det skador blandat med hoppning lätt dressyr. 

Där blandade jag mig i för Lillan hade väldigt lätt för att byta galopp. Minns fortfarande Camillas min när jag sa att det var dags att köpa ett kandar, vilket då var obligatoriskt i Msv dressyr.

Det visade sig vara en god idé att byta gren. Hästen höll sig fräsch och hade en fin utvecklingskurva. 2013 tävlade Lillan och Camilla i L:B - L:A dressyr och 2017 debuterade ekipaget Intermediaire I på nästan 63 %

De fick några år i den klassen. Lillan bytte fint i varje men hade lite svårt med piaff och passage så vi hann inte riktigt bli färdiga för vidare äventyr. 2019 på hösten gjorde de sin sista och faktiskt bästa start, för då visade en 

gammal senskada sin fula nuna igen.

Det blev många veterinärbesök, mycket funderande och rivande i håret för veterinären. Skadan var ganska oklar, precis som hältan var mycket diffus. Men det blev inte riktigt bra ...

Domen föll och Absolute Love blev utdömd 2020. Nu fick hon gå hon hemma i hagen hos Camilla, ihop med sin yngsta dotter och familjens ponnyer.

Men som jag alltid säger, hästar är fantastiska och våren 2021 travade hon fint i sin stora hage. Kanske ett resultat av ett hovslagarbyte ihop med den långa vilan?

Camilla satte lite försiktigt igång Lillan igen, red på de halländska åkerkanterna och nu går Lillan alltså som läromästare. I fälttävlan med Camillas äldsta dotter i sadeln!

Är inte det en solskenshistoria att förgylla en redan fin vårdag med? Jag lipade nästan en skvätt när jag såg filmen, den hästen har förvånat mig många gånger.

Jag säger det igen, räkna aldrig ut en häst eller säg att den "inte räcker till" innan det är vägs ände. Det kan du få äta upp.

                                             Ha en fin påsk och ut och galoppera i det fina vädret!   // Kajsa


Läst 51717 ggr Kommentarer Kommentera

Kajsa bestämde sig för länge sedan att hästar skulle bli hennes liv och hon brinner fortfarande för att lära sig och sina elever mer.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.