Lisen
Hej på er, skulle kanske skrivit tidigare men allt går i ett här just nu i det cirkus livet vi lever. Landade sent på Kastrup i söndags kväll mötte upp Peder som kom från Tyska Spangenberg, när vi kom hem mitt i natten blev det tårt bak eftersom Carsten fyllde 8 år idag! Kan inte fatta att han är så stor!


4 timmars sömn blev det sen upp och sjunga och öppna pakäjtor. Pakäjtor menar Hjalmar 5 år att det heter. Han är den enda i familjen som pratar skånska. Ibland förstår vi inget,,,


Lite stökig ordning här vi går bakåt i tiden. Jag var ju i Rotterdam och tävlade. Här har vi midsommar lunch med sill utan nubbe inför nations hoppningen. The secret swedish weapon som Daniel Zetterman skrev till mig..sen kom laget 2a väldigt nära att vinna. Jag var reserv den här gången och hejade på mina fantastiskt duktiga lagkamrater som alla satte en nolla i andra rundan.


Här hänger alla mina träns..


Bra med klocka,,,ja faktiskt...


Thriller var lite trött på morgonen så Anna fick fläta honom liggande...


Henrik vill nästan alltid fixa till sin utrustning innan han går in på banan. Han justerar nästan alltid något..


Svenska Hejja klacken på nationshoppningen bestod av dressyrens Bosse, Kyra och Tinne bl.a. Så himla bra det gick för dem! Och sen vann Tinne på personbästa och man hörde vart man än gick hur ryttare talade om hennes häst, kallas den Anton? don A. Minnas Isak e Hip Hop verkar också poppis.


Malin får en härlig kram av Alvar efter sin dubbel 0a. fint.


Avslutar med en bild som Stina Qvarström tagit till en interrvju jag gjorde förra veckan. Hennes bilder är fina ni hittar dem HÄR På tävlingarna hoppade Matrix jätte fint, första klassen ville jag lite för mycket och rev på sista linjen då jag skulle vara lite snabb och fick då 8 fel, sen vilodag , därefter 1.55 klass som vi var placerade i med 4 fel i omhoppningen. I gårdagens Grand Prix rev jag sista skit hindret. Han har hoppat helt super och jag har hållit mina plan på banan bra. Jag ändrade upplägget lite inför Rotterdam och det beror på de tävlingar som kommer framöver och min plan på de tävlingarna. Har en väldigt bra ridkänsla just nu och Matrix är ridbar och avspänd i sin hoppning och då kommer sprången i en fin balans. Det otroligt bra att vi rider i Top Leauge nu, utvecklingen som kommer med det går inte att jämföra med när man rider på mindre tävlingar. Steget från 2-3 stjärniga tävlingar till 5 stjärniga tävlingar är ofta stort och innebär en helt annan ridning tycker jag. Vi har under helgen diskuterat mycket om svensk hoppning och hur framtiden kan se ut. Det är viktigt att vi söker utveckling nu. Vad kan vi göra bättre på svenska tävlingar, för svenska kommande unga ryttare osv. Hur ska de få den RÄTTA kunskapen osv. Frågor som ständigt måste vara aktuella och som vi måste jobba med svaren på. Det är himla kul att diskutera hoppning med de som utövar den, kan den och har erfarenhet av vår sport på högsta nivå. Det är många som "tycker" i svensk hopp sports utveckling vilket är bra att folk engagerar sig MEN låt KUNSKAP och ERFARENHET leda oss. Go natt. lisen Skickat från min iPad - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 57385 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
16
2012
Hej. Jag är tillbaka i livet efter väldigt mycket att göra. Här kommer lite bilder från tävlingarna jag lovade. Det finns även bilder på Equipe web shop för er som var här och tävlade.


Överbyggt ljusblått vatten i 140 och 145 klassen.


Jörgen Larsson vann Falsterbo Horse shows klass. prisutdelare var FHS Elisabeth von Schowe.


Det gick jätte bra med 16 st inne på framridnignen. ;-)


Vår mycket populära parkerings vakt chef. Erik!


Peder skulle delat ut pris i H&M s klass på lördagen men vann istället så det blev lite svårt...Hollidays Groom Malin tog täcket i beslag till sin soffa.


Bollerups hästklinik hade en klass som Jacob Hellström vann. bollerups hästkliniks Anders & Ann Gånheim kom själva och delade ut priset.


Folk börjar samlas för att se lite bra sport på lördagen..


Dagen efter tävlingarna var jag gäst tränare på ponny akuten...


Jag och killarna har hälsat på en ny liten stjärna! han har inget namn ännu men han är e Cabachon - mamma heter Baccacha e Cardento u Baccara ue Naturel. Baccacha var En väldigt lovande häst som skadade sig tyvärr och fick bli avels sto. Hon hann gå 140 klass. Hennes mamma var också en jätte fin häst som gick större klasser. Barnen funderar på namn, ... Det kan bli varsomhelst helst. Med tanke på att de döpt våra nya kattungar till spyro, Dino Rang, Trigger Happy osv ska det bli spännande att se vad fölet döps till.


Vaughn Jefferis ( t.v) världsmästare i fälttävlan -94 har hälsat på oss och hade några lektioner med tjejerna i stallet. Underbart galen och härlig.


Idag var det skolavslutning! Peder fotar obligatoriska skolavslutningsbilder på våra underbara killar. Denna vecka har det varit mycket prio på träning med eftertanke. Jag börjar och avslutar markarbets passen med en konditions tur på Matrix. På tisdag åker han till Rotterdam. Jag var reserv dit men är nu inkallad, vilket jag ser mycket fram emot. Planen är att rida lite mindre klasser där men om jag behöver hoppa laget så gör jag det också. Förbereder mig för det i allafall så det inte blir en överraskning mentalt liksom. Min häst är i fin form! Hej så länge. lisen

Läst 56766 ggr Kommentarer Kommentera

YouTube Video

Ett litet klipp på omhoppningen fån Grand Prix klassen. Royne fick lite bränsle av att segraren nästan var "klar" enligt prisutdelare och speakern när han skulle gå sist ut i omhoppningen. Han red fram till speakern och fräste lite innan han startade. Tror faktiskt att ingen trodde att han skulle slå Satu! Härlig häst!


Jacob Hellström vann 3 klasser på hela meetinget och i denna sista klassen var han 1a, 2a och 3a. Seger intervju av den proffsige speakern Niclas Swerre som traditionsenligt börjar alla tävlings dagar med " god morgon mina vänner " ! Nu är jag så trött! Fler bilder från tävlingarna kommer i morgon! Jag ska lägga mig i vår sjukt sköna carpe Diem säng.


I morse låg den här lilla sov- grisen i den. Go natt mina vänner ;-)...zzzzzzz

Läst 53773 ggr Kommentarer Kommentera
Oh My god första tävlingsdagen är avklarad. Varje gång jag ska vara tävlingsledare och tänker på alla förberedelser, allt jobb, alla fina funktionärer blir jag så himla ödmjuk och glad för alla tävlingar vi varit på. Alla ryttare borde vara med och arrangera en tävling någon gång speciellt (!) de som klagar på ditt eller datt på tävlingar. Det är också magiskt kul att få se allt falla på plats, glada ryttare, fina hästar och publik. Det är sporren. lite som när jag tävlar. Jobba skiten av sig då kommer resultatet. Ibland. Fina tankar till Anna W på Skyrup. Fan vad bra du är!! Classe Petterson, Åby du är grym. Alla funktionärer överallt, ni är fantastiska.


Jacob Hellström vann 130, dimman låg över Grevlundagården. 150 m över havet kan det bli så när det regnar...


Sen kom solen till 135...


Den vann Sebastian Numinen

YouTube Video

ärevarv med 5 manliga pristagare : Sebastian, Jacob x 2, Peder och Royne Z.


Nu fixar vi underlaget igen till morgondagens klasser. I morgon har vi överbyggt vatten i 140 med alternativ hinder. Ni som sovit dåligt för vattnet kan jag meddela att det är 1,5 m kortare än tidigare år..! Följ oss gärna på Grevlundagårdens Facebook Tack dagens sponsorer HIPPO FODER , AGRIA och ÖSTERLENSKRAFT I morgon är det loppis! Kom å köp. - Posted using BlogPress from my iPa

Läst 43041 ggr Kommentarer KommenteraNu har Skylander och mamma Carnation kommit hem till Siw Persson där våra dräktiga ston och föl bor. Carnation ser oförskämt fin ut efter allt hon gått igenom och lille Skylander verkar pigg och glad. Peder tror att man inte kommer fatta att han heter Sky lander utan att det blir typ Wallander...va!!


Nu bygger vi första banan!


färdigt! Peder kör den sista sladdningen nu på kvällen.. I morgon börjar vi med 1 meters klass för unghästar, alltid lika kul att se nya förmågor. Så himla nöjd med att vi kommer ha fler inne på framridnignen än tidigare år ( tack överdomaren ) folk får ju lära sig att styra. Utomlands är det mer än dubbelt så många på framridningarna och då lär man sig att ha koll på sin häst. I Sverige flöjtar många runt ( speciellt i landningarna efter hindren) Det tycker jag vi ska bli bättre på. Men det kommer säkert några klagomål, då får de gärna ;-) ta det med mig! Jag kommer blogga varje dag Så häng med! Här är startlistor Startlistor & Resultat - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 39619 ggr Kommentarer KommenteraI natt födde Carnation ett hingst föl på Helsingborgs Djursjukhus. Efter operationen hade hon lite komplikationer och var tvunget att bli kvar, vilket var skönt med tanke på operations såret mm. Barnen har döpt honom till SKYLANDER väldigt passande namn faktiskt med tanke på omständigheterna. ( skylanders är just nu det bästa leksakerna... ) Stort tack till Helsingborgs Djursjukhus som verkligen gjort ett fint jobb. Inte helt lätt!


Fin poster till våra tävlingar som är nästa helg! Välkomna allihopa! På lördagen och söndagen mellan 10-16 är det ridutrustnings loppis. Ta med ett bord och sälj! Eller köp såklart!


Min nyttiga frukost! Bra start på dagen!


Blev tipsad om denna cafe/ mat bil idag av Pia Levin, smart för tävlingar som inte har cafeteria! Posted using BlogPress from my iPad


Läst 51822 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.