Lisen

 

Det är kul att höra barnens egna tolkningar, att galoppera känns självklart som att åka på vågor.

Carsten brukar inte vilja att man talar om hur han ska göra men hur man håller tyglarna har han nog snappat upp eftersom han lär Hjalmar.

Härligt att se Vita Blixten 24 år trava så bra. litovet gör verkligen susen på henne!


Familjen Forsman är stolta uppfödare till Matrix, idag kom de förbi ich hälsade på. De fick hans första GP seger rosett med sig hem.


Så här såg det ut hemma hos dem under OS! Idag har vi hoppat massa ny anlända hästar, de var väldigt fina! Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 46419 ggr Kommentarer KommenteraI helgen var jag uppe på Champion of the Younsters och tittade på hästar och min sponsor TRUST Min utrustning .


Här sitter Paula som jobbar med TRUST, de har de grymmaste täckena. De är outstanding.


I helgen åkte jag också till SM och kollade på duktiga Alexandra Eriksson som tränar hos oss, hon tog silver i YR SM Grattis! Grattis även till Daniel och Glory Days som vann senior SM.


I måndags hade vi selektering på 3 åriga hopphästar. Det var 60 stycken som vi valt ut på video och stam, de var många riktigt fina. Ägarna och uppfödarna till hästarna har verkligen lärt sig att det lönar sig att ha dem i fin ordning och kondition när de kommer. Stor skillnad från de första åren.


Här ett smakprov från Krister Linds kamera. Hej så länge! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 46591 ggr Kommentarer Kommentera
Idag har vi selekterat 3 åringar. Vi höll på i 10 timmar. På onsdag ska vi till Motala. Hjalmar var med och delar sina erfarenheter och åsikter ...

YouTube Video


YouTube Video


YouTube Video

Så nu kan ni det också. God natt. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 46196 ggr Kommentarer Kommentera
Hej försöker hinna ikapp bloggningen.. Efter London fick jag 5 dagars semester! Vi drog ut till skärgården. Älskar det! Ingen el eller rinnande vatten. Fotogen lyktor, radio, bastu, havet och segelbåt.


Mina killar!


Jag älskar havet!


Jag lär barnen segla.


Sen drog jag till Dublin för nationshoppning. Mycket bättre i benet men kan inte springa eller resa mig bra från tex sängen. På flygplatsen mötte David upp med svenska Shuttle bilen. David har kört svenska laget i många år nu. Vi kände igen varandra. Trevligt.


Matrix och Lunatic åkte tillsammans från London till Dublin med Anna och My som jobbar för Jens. Här träffar Matrix sina bröder Carrento Tzar och Glory Days!


Albert Voorn hade ingen hjälp utan skötte hästarna själv under tävlingen. här är han på väg för att longera en av sina hästar och han har alltid med sin sin lilla väsk vagn med sig.


Pignon eller vad han nu heter gjorde en helt makalös uppvisning. Jag har ju sett honom förut i tex Globen men denna gång var det helt grymt!


Stona hade nämligen föl! Och de stod lydigt och väntade utanför banan när stona gjorde sin uppvisning, stona var inte heller oroliga. På slutet släppte de in fölen på banan....ja det var magiskt tycker jag.


Älskar Irland.


Har ni inte varit Dublin Horse show kan jag bara rekommendera det, det är mkt sånt här...


En klass för barn i damsadel på ponny. Bara det....


Så måste vi tyvärr ta upp hoppningen som gick super dåligt. Jag rev sista hindret i första rundan och Matrix hoppade jätte bra, jag missade själv lite på sista så det tänkte jag ändra på till andra rundan...och i andra rundan kändes det som jag fått "soppa torsk " efter 3dje hindret. Jens och Lunatic var dubbel nollor. Helt otroligt bra! Lunatic är 14 år nu och har gått helt fantastiskt i år. När han hade gått laghoppningen var han fortfarande hur pigg som helst! Jag tror han har gått minst 7 lag nollor i år och kan vara den bästa hästen i Top Leauge av alla i år. Jens tröstade med att Lunatic hade haft liknande resultat som Matrix i Dublin när han också var 10 år. Man måste komma ihåg att det tar tid att bygga upp hästarna. Lunatic och Jens fick betalt för sin fina form med en 4de placering i Grand Prixen! Här inspekterar Nick Skelton hinder nr 7. Han hade 16 fel i första rundan med fantastiska Carlo. Har aldrig sett den riva knappt. Så är det i vår sport och det är ju det som är tjusningen med den tycker jag. When the flag drops the bullshit stops..


Blev överraskad på flygplatsen när jag kom hem! Underbart att bli mottagen när det gått dåligt, när det gått bra kan man ju nästan gå hem i regnet för att man är så glad. Hej. Posted using BlogPress from my iPad

Läst 46774 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
21
2012
Hej, ja jag är sen men jag har letat efter massa bra bilder i min dator men de har gömt sig någonstans. Måste få hjälp av ett Mac proffs att få ordning på min dator. Jag skulle bara vara duktig och importera mina mobil bilder.... Ni får nöja er med dessas länge..


Lejon i London, finns det? JA de finns och jag kommer alltid tänka på OS när jag ser eller hör Trafalgar Square.


Hela laget och med Helena Persson som var reserv i flyget på väg till London. Lite skolresa feeling här.


Första gången laget åker ut med bussen från OS byn till tävlingarna, det tog ca 30 min på Olympic Lane. Dvs egen körfil för OS..


Lite OS mode. ;-), Lite synd att truppen hade kläder från Kina, hade önskat mig från lite svenska designers och märken...


Henrik och jag går ut på banan första gången, vilken fantastisk bana. I detta ögonblick längtade jag att få hoppa här..


Förbundskaptenen Sylve visade prov och kunskap på tältuppsättning. Han är bra på att ordna det bra för oss ryttare. Här hade vi en egen liten lounge för tex vila. Förresten jag tror det är samma ryttare som sov i relax tältet i Falsterbo ( se tidigare inlägg från just Falsterbo;-)


Hälsningar fanns det till det svenska laget ( alla discipliner ) i stallet. TACK! Rolf hade typ 90%...


Matrix har inte så svårt att koppla av på tävling, han gillar när det händer lite då sover han bäst..


Och bli ompuss-lad av Anna som sköter Matrix. Det konstigaste jobbet groomarna hade inför OS var att tejpa för alla " märken" överallt. Inte ens schampo flaskan eller sadelknapparna ( ni vet de där små på varsin sida på framvalvet) fick synas med tillverkare. På OS får ingen reklam synas bara i väldigt liten skala..även våra kavaj knappar fick bli tejpade då märket stod på dem...


OS handlar egentligen inte om sport, tävling och medaljer utan om PINS! Var man än gick ville folk ha dem. Med de som hade egna PINS bytte man med och de som inte hade och TIGGDE dem GAV man om man var en snäll OS deltagare man kunde nästan få vad som helst i utbyte mot en PIN!!! Det var här Rolf fick sin guld medalj. Han hade mest.


Barnen skickade med Peder en lycko grej. Det blev en lego gubbe på en farkost. Den gav ingen vidare lycka kan man ju säga men det pratar vi inte om...jag är så glad att jag fick en ändå.


Hans Gunter Winkler som äger Allerdings har själv haft ett antal guldmedaljer från OS runt sin hals, HÄR kan ni se hur många! imponerande.


Nu går vi banan...träninghoppningen gick fint. Nu ska vi äntligen komma igång..


Se..här står jag stadigt och bra så detta är innan första klassen...


Ja sen kom den kända KRASCHEN och den har vi alla sett så mycket tråkiga bilder från så nu skiter vi i den. Jag tappade i allafall kontrollen helt inne på banan och det resulterade i KRASCHEN. Jag hann tänka i Luften - detta är en mardröm! Ställde mig upp och gick ut från banan, satte upp för att känna på Matrix. Efter 2 minuter fick Jag brutalt ont och kom inte av hästen. Jag trodde jag brutit något. Kunde inte röra mig, som tur var var vår fysio ängel Per där och hjälpte mig upp i en golfbil (!) och vidare i en ambulans.. Till sjukhuset. Här magnet röntgas jag.


På sjukhuset var alla doktorer och vi övertygade om att jag inte skulle kunna rida. Så var Olympiska spelen över. Vilket jävla OS! Jag föll i tårar och hade SÅ ont. Kunde inte gå eller överhuvudtaget lyfta benet. Arg. Uppgiven. Med kryckor i myr steg sen hem till OS byn. Nu tänkte jag bara på att mitt fall och att jag inte skulle kunna rida fick ta någon fokus för övriga i laget. Men när de såg mig så såg jag att de förstod att jag inte skulle kunna rida. MEN Fysio ängeln Per gav inte upp och jag tyckte bara jag tog hans tid nu men han sa bara "vi ses i morgon bitti så ska vi se.".Dream on tänkte jag och svalde tabletter för att kunna sova. Vaknade av att Per knackade på dörren tidigt på morgonen. Han är galen tänkte jag faktiskt...sen ut i myrsteg på kryckorna...massage..myrpromenad...massage...myrpromenad.. Så höll vi på. Peder och jag pratade om hur jag skulle känna om 3 veckor när allt var över, hade jag önskat att jag försökt ut i det sista? Ja det hade jag önskat så bestämde jag mig för att försöka tills det bara inte gick. Kom upp i sadeln, visste banan men skulle nog bara gå över startlinjen om det inte gick men det gick! Det var sjukt overkligt på något sätt. Och det gjorde SJUKT ont. Men med adrenalinet i kroppen kom smärtan nästan direkt efter målgång. Så märkligt vi fungerar. Som en urtidsmänniska som springer för livet och ska överleva. På bilden lindar Per benet för att ge stöd. Jag tycker Matrix var den störta kämpen som hoppade runt med spetsade öron som om inget hänt.


Dag 2 tror jag den här bilden är ifrån. Här går Per och jag runt runt runt på vår " gård" utanför svenska huset i OS byn...tänk vad viktigt det är att det är folk runt omkring en som tror på att det ska gå när det nästan är kört för att något SKA gå . Hur tävlingarna gick sen vet ni..och nu orkar ni snart inte läsa mer. Vill i allafall tacka alla helt otroligt varma fina människor som skickat mail och brev med så många värmande hälsningar och tankar ...och vad jag förstått blivit lite inspirerade av att kämpa. TACK!!!!!


Vi möter pressen...


Vi har möte...


Jag och Scott och Scotts guldmedalj som han fick rota fram i ryggsäcken för att jag skulle få den här fina bilden. Hej.

Location:GREVLUNDA,Vitaby,Sverige


Läst 47757 ggr Kommentarer KommenteraHej på er! En liten rosett fick man i allafall som 6a i lag på OS. På väg hem från några dagars semester efter OS.. Har inte suttit i sadeln efter laghopningen. Kan gå okej men vissa lägen gör det fortfarande förbannat ont. I morgon åker jag direkt till Dublin för top leauge. Hoppas det ska gå fint att rida!? På vägen ska jag blogga alla bilder från OS till er! Jens har trimmat Matrix:-) Har ni frågor kör ni dem i kommentar hörnan. Häls halv halt Lisen Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 45371 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.