Lisen

Heja stall Grevlunda! Peder och Holliday KLG vann både kvalet och Grand Prixen och jag var 3:a med Thriller P. Klockan är 21.30 och vi passerar Södertälje. Många timmar kvar framför oss men det känns ändå lätt. Det gör ju det när det gått bra... En grym skillnad hade det varit om vi hade kört dessa 180 (!!) mil tur och retur utan pris... Och det hade ju också kunnat hända. Det är ju det som är tjusningen med sporten. Upp och ner. Men jag ska försöka vara lite glad för stallets framgångar iallafall i en dag. Sen måste man låtsas att det gick dåligt på tävlingen sist så man tränar på lite flitigare. Annars är man kvar i " nöjd" träsket och då går det oftast rakt utför. Är ni med?


Jag besökte och skrev autografer i Lindgården s monter som säljer TRUST utanför Gävle.


Wilma Hellström som var med och tog lagmedalj på YREM ( bilden är ifrån EM) vann 140 finalen i Gävle. Wilma har använt Litovet på sina hästar länge och nu när hon varit så duktig och ÄR så duktig är även hon sponsrad av bl.a. Litovet! Jätte kul.


På vägen hem har vi även hämtat en ny jätte söt Ponny. Fantasia "Fanta".


Avslutar med en liten kamera bild inne från lastbilen. Peder är där bak och kollar till Hästarna.  
  
Tack Gävle för bra tävlingar bra att ni fick till underlaget ! Hoppas kommunen hjälper er med ett till ridhus, det är ni verkligen värda.
En liten grej bara till nästa gång. Ha serveringen öppen lite längre på kvällarna. En bra buffé med lite tända ljus och ett glas vin ( inte för oss som rider då...) hade varit väldigt uppskattat och trevligt och er kassa hade varit större! Hej så länge.
   
Förresten svar på era frågor:
- Fendis träns är ett Dyon platt träns med silverspännen.
- Nej man får absolut inte ha sadeltvål på fina läderstövlar. De blir ju fula och förstörda... Aja bajja.
   
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 49004 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
29
2012
Hej jag har just suttit av 8 åriga hingsten Thriller P som var fin och felfri i GP kvalet 145 här i Gävle. Jag red även den nya bekantskapen Sammy Joe SN och även hon var mycket fin och felfri.

YouTube Video

Igår stängde serveringen när vi var klara vi hoppas den är öppen lite längre idag! I morgon är det GP 150 jag får rida en häst. Kanske ses vi här? Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Lerviksvägen,Gävle,Sverige


Läst 47099 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
23
2012
Hej! I torsdags åkte jag, Anna och Malin till Halmstad för att tävla. Barnen bestämde sig i sista sekund för att stanna kvar hemma med farmor då kalas och fotbolls match lockade och tur var väl det för det ösregnade fredag och lördag inget kul för barnen som skulle haft med sig fotbolls mål och cyklar. ... Väl framme i Halmstad möttes jag av detta ridhus


Då blir man glad! Gud vad duktiga de var med underlaget, vält som körde både i framridnings ridhuset och på banan och pauser i klasserna för banprepparering! Glada hjälpsamma funktionärer ja då blir man glad! Ridskolan här är populär och ridandet på lektionerna ökar. Speciellt vuxen grupper tydligen.. Kul att höra!! Ut i regnet och trimma hästarna inför senare starter. Blött var det så jag fick åka och köpa mer och bättre regn kläder. Vi hade med oss 6 hästar var av en är Malins som är elev hos oss. Hon var duktig och placerad i sina starter. Jag hade med mig nya Fendi 7 år, vi har bara haft honom drygt en vecka han är e: For Feeling och ska jag vara riktigt ärlig trodde jag aldrig jag skulle ha en häst med den stammen då det inte är min favorit hingst men där ser man angående tidigare inlägg om att leta hästar, de kommer i alla olika varianter och blod.


Fendi gick 120, 125 och 130 och var felfri i samtliga. Christoffer Andersson som ridit honom tidigare har kvalat honom till 7 års championatet så jag kanske startar där. Har inte bestämt ännu då jag inte riktigt hittat alla knappar.


Stövlarna blir leriga i regnet..


Då torkar jag av dem med en svamp och vatten, när de torkat lite smörjer jag dem med riktig skokräm inget annat. Absolut inte sadeltvål eller fett..sen får de stå så ett tag ...


Sen avslutar man med puts borsten så länge tills armen värker. Då vet man att det är klart! Hade även med mig söt 6 åring e Cardento som nollade alla starter, Thriller var 2a i 150 och Texas jobbar jag med att få honom hoppa rakare och det gjorde han till slut men inte felfritt. Sammy var en ny bekantskap som var jätte trevlig. Nu laddar vi om för nästa helg i Gävle. God natt. - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 49268 ggr Kommentarer Kommentera
Hej! Ni anar inte hur mycket jag har att göra just nu. Längtar att åka på tävling på torsdag! Orkar inte ens skriva allt för blir trött av det. Pust. Peder är någonstans mellan Frankrike och Spanien på väg till Barcelona. Mina dagar är tvätt, städ, barnuppfostran, laga mat, räkningar, kunder, köra till ridskola, kompisar, köra till fotboll, ( tack farmor och farfar!) rörmokare, sjuka hästar, skadade elever, många hästar, möten, auktions fix, försöka ha kvalitets tid för min egen träning, telefonen ringer, måste stänga av! Svarar inte. Ursäkta ni som ringer, ni som mailar just nu. Diskar, läser godnatt sagor, handlar mat, har träning... Glömde jag något? Ja massor. Idag hoppade vi serie på hästarna

YouTube Video

Först lite lågt. Tänka på sitsen.. Hoppa några gånger, bra styrke träning. Sen paus, lite högre, paus, lite högre, avslutar så här:

YouTube Video

Hur många gånger är från häst till häst. Man får träna med känsla. Detta är bra för sits träning, hästens kordination, styrka. Ja jag har mycket mer att berätta men det kommer senare har inte tid. Just. Nu.

YouTube Video

Små barn verkar haft stora öron.. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 49448 ggr Kommentarer Kommentera
Hej. Sitter på flyget hem från ett möte utanför Stockholm. Hem och rida sen hämta barn från skola och Dagis ska försökta hinna anmäla till tävlingar innan anmälningstiden går ut. Jag lovade skriva om vad vi tittar på när vi letar yngre inte "färdiga" hästar. Det är många saker som skall bedömas och jag tar detta inte i någon speciell ordning och inte heller ALLT vi tittar på och hur och varför får då blir detta en bok och inte ett blogg inlägg! Kom ihåg att många bra hästar kommer i väldigt olika former och skepnader. - vi vill ofta ha en film på hästen, på filmen kan man få en liten uppfattning. Jag vill se en ambitiös häst som ger ett positivt intryck. Den ska gärna vara i lite "uppförsbacke" med en stark aktiv galopp. Inte sävlig, kort eller långsam. Inte heller för rund galopp tack, den måste ha lite tryck i sig, hellre att de hoppar lite långt och får kort på distanserna för att det är mycket power i den än att de hoppar fint och runt och inte når fram när det blir större. - stammen, man blir lättare intresserad av att åka och titta på en häst med bra stam men till sist avgör den kanske inte så mycket om man gillar den, vilket blod den än har. Vi kan ofta se och känna igen styrkor och svagheter som är nedärvt och väga in det. Hingstarna kan tex nedärva olika inställning, teknik mm ganska tydligt. Sto linjen i hästarna är något vi alltid tittar på, vad mormor och mormors mor lämnat tidigare. Hur de tävlat är av mindre betydelse än hur de avlat även fast det förstås hänger ihop. Det är alltså mycket värdefullt att kunna lite om stammen. När man handlar med hästar är det alltid intressant att köpa in hästar med populärt blod eftersom kunderna gärna vill ha dem. I hoppningen ska det " smälla till" lite i marken, inte glida över eller " pluppa" över. Jag gillar hästar med lite nerv, som unga får de gärna titta lite och till och med stanna någon gång det är ett tecken på försiktighet. Ja det var lite om det.


Maria Gretzer var här idag och hoppade vatten mm inför Zangersheide och unghäst VM som hon skall till med två La Silla hingstar. Vi pratade lite foder och foderstater också eftersom vi båda använder Hippo Foder och vi kan utbyta lite erfarenheter..


Det här är SÅ bra. Borde översättas i häst termer direkt! Sitter på idrottsföreningen i Kivik där barnen spelar fotboll. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 53310 ggr Kommentarer KommenteraHittade en gammal bild från någon utgång i Stockholms natten där jag har tagit med mig sadelkammaren ut... Kommer ihåg att det var rätt tungt framåt små timmarna. Haha..


På Jägersro sadelmakeri lämnar vi in trasigt läder och trasiga täcken på lagning. Vi lämnar in en påse och hämtar en som är färdig. Gillar att återanvända och laga tills det inte går längre. ;-).


Igår var det en fantastiskt vacker dag, hanöbukten är tungt höst blå. I dag har vi också haft olika kunder i olika omgångar, från väldigt olika länder med väldigt olika ridstilar som letar helt olika hästar. Det gick fint och jag tror några väldigt fina hästar kommer lämna landet. Tänker att det är konstigt många svenska ryttare letar hästar utomlands när det finns så många fina här.. "...Att gå över ån för vatten" kanske? När det gäller de yngre ryttarna som vill och har som mål att rida i senior landslaget en dag borde de se över vilka hästar de har som kommer underifrån ( yngre). De hästar ni behöver då går inte att köpa. De måste ni göra - själva. Ta det med er! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 54915 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
03
2012

Fix
Hej! Igår möblerade jag om i OS och fin pris skåpet. Nu får vi vänta 4 år till nästa gång;-). Här finns 4 OS representerade. Barcelona, Sydney, Aten och London.


500 storbalar mycket fin halm är inne.


Vita Blixten får ett ordentligt bad.


Peder är igång och målar, de han gör nu är bara så bra! Idag har vi haft lite höst planering, tävlingar osv. Vi kommer kunna ta emot lite elever och vi har även möjlighet att ta emot några hästar för utbildning, tävling och försäljning då vi har några boxar lediga. Inplanerade tävlingar för mig är Dagstorp i morgon, Åstorp fredag och söndag i helgen, Halmstad, Strömsholm.. Peder gör Dagstorp, Åstorp, villeneuve i Frankrike och sen Barcelona, Strömsholm. ..ev lite ändringar. Hej så länge tillbaka till pappersjobbet.. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 52816 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
02
2012Det är så kul att löshoppa unghästarna och se hur de löser uppgiften. Glad om de ser bra ut och mindre glad om de inte ser så bra ut förstås. Det är väldigt lätt att man bara ser plus på sina egna hästar. Vi försöker inte göra det. Här skall det sållas tidigt!
  
Här är Capital e Cardento- Libero H- Amor- Erdball**. Han är 2 år och än så länge jättefin. Detta är en dålig bild men den enda jag har.. I år har vi försökt betäcka med Cardento men fick ingen dräktig tyvärr så vi bytte hingst. "Räven" e Nabab de Reve - Diamant de Semilly är betäckt med Baltimore, Baccacha e Cardento - Natural - Exkurs** är betäckt med Elvis ter Putte och Carnation e Calino- Cortez med Bamako de Muze. Vi väljer oftast hingstar som vi ser på lite större tävlingar.
   
Jag fick frågan på förra eller inlägget tidigare hur vi väljer unghästar, det ska jag skriva om i veckan! En bra start är att gå in på BLUP och lära sig lite om de bra hästarnas blodslinjer. Börja där. Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 50686 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.