Lisen
DEC
27
2012
Hej hoppas ni har en skön jul tid, det har jag haft. Peder droppade in från London där han haft en bra tävling, vann 150 med Holliday och var 5a i 160 med "Stella". Kul att Astrid och Jan Ohlin som äger henne var på plats och fick se den fina 160 debuten för ekipaget. Vi har passat på att åka skidor uppe i Flen


Peder och min pappa Carsten nu 88 år (som åker skidor nästan varje dag! )munsterländern Mario hänger också med. Jag gillar verkligen att åka skidor och hoppades på mer av det när vi kom hem men nu är vi tillbaka i Skåne och har finns det ingen snö alls. Nu drar vi på semester två veckor! Ska bli så skönt. Litovet Rimmet som vann löd Vad detta är kan du ej gissa, men det kommer dina prestationer till skyarna hissa . Det här får du av mig min älskade häst, hjälper dig att må som allra bäst. Vilken tur du ej kan läsa på denna etikett, för då skulle du ju veta att du nu får en spann med LitoVet! Grattis Sandra Emmroth som skrev det vinnande rimmet. Kontakta Litovet på FB sidan för att få ditt pris, 1,5 kg Litovet. - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 34861 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
23
2012
Njuter av några dagars jul ledighet på Hornsund hos min mamma.


Mamma och jag tog en härlig ridtur.


- Barndom! Dessa red jag i hela vintrarna när jag var liten. Idag passade de bra i kylan.


Vår 2 åring Donja e Cardento - Robin Z - ( Duenna är mamma) detta är från hennes fina sida.


Så här ser hon tyvärr ut på andra sidan. Inget öga där. funderar på att sy ihop eller sätta in ett glasöga. Nu behöver jag och bloggen lite hjälp av er med att jul rimma på Litovet som julklapp! Bästa rimmet om Litovet vinner 1,5 kg Litovet! Skriv på kommentators fältet på Litovets Facebook sida. God jul! using BlogPress from my iPhone

Läst 35029 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
22
2012

Hej!
  
Flera av er har säkert läst på nätet och i tidningar om hopplandslaget om ledningen med mera och det som händer där just nu och förväntar er att jag ska ta upp det här. Men det gör jag inte just nu i alla fall, för nu är det jul och jag ser positivt på framtiden!
  
Det enda jag vill säga är att det är viktigt att ha en ledare som inte är en "ja-sägare" som är beslutsam och har visioner. Det är inte alltid populärt, eller bekvämt...Jag har själv flera gånger varit arg på vår lagledare (uttagningar mm) men det betyder inte att jag inte vill ha honom som min kapten. Vi vet hur viktigt det är att ha en ledare som kan och är insatt i den internationella hoppsporten, regler, driver hoppfrågor både nationellt och internationellt och är organiserad. Det kan kanske vara svårt att förstå för de utomstående?
   

   
Kanske inte jättespännande men ni har efterlyst stalltips, så här kommer ett. Detta är vårt torkrum, man hissar upp det som skall torkas i taket. I rummet har vi en stor uppmonterad avfuktare/ fläkt och sedan ett vanligt element. Ganska energisnålt och bra. Vattnet leds ut från ett rör till ett avlopp. Som sagt inte jättespännande, men mycket bra!


Stallköket är mysigt på vintern med lite julstämning.


Österlens satsar, så kul! Vår foderaffär i Lunnarp har gjort ett riktigt lyft! Visste inte om det och blev riktigt förvånad när jag kom dit.

   
 Det går lite vilt till mär killarna ska fodra.... Nu har jag landat i ett snöigt, vackert Flen hos min mamma, här skall vi fira jul! I morgon skall jag och mamma rida en tur på hennes hästar. Önskar er alla en härlig jul och extra morötter till våra hästar.

/Lisen
   
I Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 36090 ggr Kommentarer Kommentera
Hej jag fick frågan om hur vi vilar våra hästar och tränar under vintern i inlägget innan, jag har svarat/ skrivit det tidigare men här kommer en liten repetition!


De får ca 2,5 veckor ledigt. Då går de tex i horsewalker 45-60 min och hage. Ibland går de också på bandet. ( backe). Igång sättningen tar sen ca 1-2 v beroende på häst och hur länge den vilat så totalt lätt jobb utan tävlings jobb/ tuffare tränings jobb blir tillslut nästan 4 v. Den här veckan varvar vi ner hästarna som är hemma dvs longerar lite och rider lite lätt också. Vi drar ner kraftfodret ordentligt men ger fortfarande Litovet som är bra även under vila. Vi ger våra hästar ledigt under året ibland efter intensiva perioder och ibland blir det även ofrivilligt ledigt om en häst får en skada eller liknande. Det är viktigt med break då och då. Jag tränar gärna hästarna rätt intensivt och sen ger dem en liten paus. Under vintern är det bra att konditionsträna tycker jag ( om vädret tilllåter!) Vi brukar också hoppa mycket gymnastik övningar som tex längre studs övningar på vintern. När man är mitt inne i en tävlingsperiod blir det inte så mycket sådan hoppning hemma. Tävlings kondition kommer genom tävling. Att resa och vara på tävling i 4 dagar och tävla 3 klasser kanske med flera stora hoppningar Nationshoppning med två stora långa rundor och ibland stor vanlig klass eller GP med omhoppning ( förhoppningsvis) OCH ibland trimmning några timmar innan klassen kräver just att man bygger upp hästarna med fler dagars tävlingar och resor i lagom takt under flera år. Att ta med en 6 årig häst på "meeting" är därför bra, hästen får resa lite längre och mentalt lära sig att vara med. Alla hästar är olika en del är super coola och snusar i boxen direkt efter en klass och en del blir jätte taggade och behöver lite mer tid för att varva ner. Det var LITE om det. Måste kanske skriva en bok? ? /Lisen - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 44691 ggr Kommentarer Kommentera
Idag har jag och Peder löshoppat lite. Det är så kul att se hur de gör. Om de är samarbetsvilliga, intresserade, långsamma eller snabba.


Cannonbolt e Chicago City u: Carnation som är e Calino- Cortez. Stor kille med bra extriör, Mycket rörlig, fin trav, stor galopp. Hoppade för första gången idag.


Capital också 2 år e Cardento - Libero H - Amor hingst som hoppat några gånger nu. Hoppar jätte bra!!! Reaktionssnabb och kommer upp mycket bra i bogen.


Larm!!! Har lite fix i stallet nu när hästarna börjar varva ner inför julledigheten. Jag har beställt en till white board till stallköket för att vi ska bli ännu effektivare och kunna planera mer på frukosten. Vi ska också koppla in en till arbetstelefon till groom rummet för att höja arbetes nivån. Kollar också på något bra system med en intercom telefon mellan ridhus och stall. Har ni någon ide? Idag har vi också installerat ett mega larm i stallet, och det ska också bli nytt brand alarm.


Stall katten Twice måste kastreras. Alla katter måste steriliseras och kastreras. Det blir för många..Jag får ta tag i det i morgon! Hej using BlogPress from my iPhone

Läst 37535 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
13
2012Lucia frukost med stallet!


Hjalmar är tomte idag.


Nu på snöig, dimmig väg för att hämta hem årets 2 föl och Carnation ( sto) som har stått hos Siw Persson i Glemmingebro. Vi har våra dräktiga ston hos henne för hon har så bra koll på dem och är en rutinerad barnmorska. Carnation tog sig inte i år så hon får vara hemma tills det är dags att betäckas igen. -15!!!!! Galet för att vara i Skåne. Men det blåser i allafall inte. Påminner alla att kolla sina vattenkloppar de fryser lätt nu. - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 40633 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
12
2012Nu är jag hemma igen efter lyckade tävlingar i Polen. Fendi 7 år gjorde sin första internationella tävling och var placerad 2 ggr. Han är väldigt stark på banan och jag har nog inte hittat det optimala bettet för honom men struntar lite i det just nu för det känns fel att " betsla upp" just nu. Han är stark för att han har så mycket "påskjut" bak och kan inte hantera kraften då springer han istället så först och främst måste han bli starkare så han " bär sig" bättre. Det tar tid.


Matrix var placerad alla starter och avslutade med en fin fjärde placering i GP. Hade tiden för seger men rev 1 i omhoppningen.


Emma Emanuelsson vann sin 1a internationella Grand Prix och det firade vi med Mc Donalds?.


Titan och Matrix innan prisutdelningen.


Mycket Te för min del. Var sjuk i början men blev bättre. vem är inte förkyld nu? Jag glömde alla mina vitaminer när vi åkte till Globen jag tror de har hjälp mig hålla mig friskare så nu knaprar jag igen!


Vägen hem från Polen var hal och snöig. Anna är grym på att ratta lastbilen och körde hela vägen hem! På färjan öppnar vi ramperna lite.


Igår hade vi julbord hemma för alla som jobbar på något sätt i stallet vi var 16 personer + 2 utlänska häst kunder som försiktigt smakade på sillen. vi pressade in julbordet dagen efter att vi kom hem för att idag pkte Malin ( som jobbar för Peder) till Rolf Göran med Peders hästar. Han ska träna där 2 dagar, sen kommer han hem ( flyger) 2 dagar och sen igen iväg till London och Olympia!

YouTube Video

Sibon njuter av snön..

YouTube Video

Glada hästar! Den här veckan börjar mina hästar varva ner jobbet inför vila. De går i hagen och skritten och jobbar lätta pass. De får även mycket mindre kraftfoder. Hej så länge. Nu ska jag försöka hitta en tolknings sele på nätet till ponnyerna. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 39917 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
04
2012

Sitter, snart ligger ... i lastbilen på väg mot Polen och tävlingar! Jag är sjuk. Har ont i hela kroppen, täppt i näsan, rosslig hela vägen ner i bröstet. Hade jag varit en MAN hade jag alltså nästan varit död.


Fendi chillar med Matrix och Thriller. 3 vita killar.


Hjalmar vill gärna ha kontakt med pappa under live-interju för SVT. (Sparkar honom lite...)


När Carsten (min äldsta son) såg julklappsparaden ville han jättegärna vara med. Vet inte riktigt hur det gick till, men sen gick han där som clown.


Vi skrev en löpsedel hos hästnäringens ungdomar. Det är lite att leva upp till för en trummis ;-).
   
Skitdåligt, men jag har inte en enda hästbild eller prisutdelningsbild på Peder. Det gick ju rätt fint, han fick flera pris, var 2:a i GP och vann en bil i Nordic tour. Nu lämnar jag honom med tvätt, snoriga barn, kunder, elever, hästar och snökaos. Borde vara dödssjuk när jag återvänder.
   
Wish me luck!!
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 48353 ggr Kommentarer Kommentera
Njuter av alla hästar på globen och gillar det svenska temat i år. Bästa ever! Man blir så rörd på något sätt. Nordsvenskar med gamla plogar, slädar och harvar och vackra folkdräkter. snyggt och stämningsfullt. Har inga bilder men ni har säkert sätt överallt ändå.. Hjalmar orkade några ekipage innan det blev myror i brallan.

YouTube Video

Hjalmar blev mycket inspirerad av detta.


Hjalmar skriver resultat.


I torsdags var jag gäst i morgonpasset i P3. Här med Kodjo. Vi pratade om OS, vägen till att börja rida mm. När jag var liten red jag till radio huset och köpte godis så det var lite kul att komma dit igen.


I onsdags var det gala i stadshuset och jag gillar hattar! Gick All in. Paljett klänning/ topp från 80 talet med elefant på.


Fortsatte med hatt tema i torsdags på invigningen av David La Chapelle utställningen på fotografiska museet.


Efter att ha jagat häst böcker utan massa gulli gull och bara tjejer i hittade jag den här boken. En bra julklapp kanske? nu taggar vi för eftermiddagens matine! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 46710 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.