Lisen
MAJ
30
2013

 


Prisrosetterna till tävlingen har kommit!


Packar upp vår nya mur! Gör långa långa "att göra-listor" inför tävlingarna. Så man kan släppa grejer man bara går och tänker på skall bli gjort. Jag gillar sådana listor. I morgon skall jag beställa tävlingsboxar! Vi har tagit bort efteranmälan då det inte blivit fullt. Men jag tycker det är ganska skönt att det inte blir 100 starter i klasserna, det blir bara för segt! Det skall vara bra för de som är här och publiken.


Vacker kväll! Stackars Peder är i ett kallt regnigt St Gallen och tävlar!


Öronbilder!!
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 34066 ggr Kommentarer Kommentera
Hej. Har ju tagit en klass i taget med Thriller efter vår skit tävling i Lummen. Vi gick ner och hoppade 120-130 klasser och bara lekt runt några helger. Hopp passet sist hemma började kännas helt bra så Norrköping Horse show blev ett sent beslut. Vi började med att hoppa 5 hinder i 135 sen gick jag ut för att spara på krutet. Han var väldigt pigg och lite vild men jag valde att ha honom så hela helgen för att hitta tillbaka till viljan. Lyckades precis kvala till GP 150 där han tillslut slutade med placering 8a m 4 fel. Känner att det var lika viktigt för mig att gå ner och hitta min känsla också.


Fendi går från klarhet till klarhet. Vann sin första 145. Väntar med att debutera 150, han måste bli lite starkare först. Hoppar fram väldigt lätt och till omhoppningen bara några få språng. Han är så olik alla mina tidigare hästar, jag kan inte ha honom mellan hand och skänkel, han är väldigt känslig men också grymt stark vilket gör att jag måste ha ett ganska skarpt bett just nu så jag kan rida med lätt hand och ingen skänkel när jag hoppar honom.


Min instagram bild vann något bild pris hörde jag. Gillar den här tunneln. Två världar som jag gillar!


SSOC Swedish showjumping Owners Club hade möte. De har numera lite trevliga uppsamlingar med luncher och vip på många tävlingar. Äger du en häst som uppfyller kriterierna så gå med! SSOC hemsida


Och så har vi fått ett fint stoföl e Baltimore - Nabab de Reve - Diamant de Semilly. Barnen vill nog döpa henne.


Ingenting är omöjligt! Gunde Svan var en rätt stel ryttare men modig!


Min boxgranne hade ett sadelskåp med nostalgi klistermärken. Fint!!! Funderar mycket på varför så många ryttare hetsar över att allt verkar handla om att gå upp i klasserna?! Snacka om fel fokus. Mer om detta i nästa blogg inlägg.


Förresten fina Carnation är dräktig med Canvas Plus han verkar ha kanon dräktighet. Det gillar man!! BlogPress from my iPhone

Läst 35901 ggr Kommentarer Kommentera

Sista riktiga tävlingsmötet idag. Funktionärslistor, göra listor, press mm. Allt skall vara tryckknappsfärdigt när vi väl kör igång. Har fått byta onsdagstävlingen med bl.a. Agria elitallsvenskan till torsdagen på grund av studentavslutningar på onsdagen. Flera som det blev problem för.
Det var inte helt okomplicerat då vi skulle börja med en 1 m klass och det fick man tydligen inte ha två stycken samma dag i samma distrikt! Munka Ljungby har en, men vi är typ 2,5 timmar ifrån varandra och deras tävlingsledare tyckte det var ok så nu kör vi på det! Fix fix.


Affischen klar! Redo att skickas ut och sättas upp. Anmälningarna börjar poppa in. Flera landslagsryttare kommer, äldre och yngre. Kul för de yngre ryttarna häromkring att få se toppryttare på "hemma plan". Två små tjejer träffade jag idag som var så upphetsade över att Malin Baryard kommer. Fnittriga och lyckliga över detta var de. Så kul.
  
Carsten och Hjalmar förbereder en affär där de nog kommer att sälja det mesta de finner i sin väg. Gamla leksaker, kastruller, vackra stenar, böcker. Prissättningen är något udda. Tex mjukdjur 34 kr och trasig fotbollstidning 159 kr. En sten 15 kr... Mammas snygga ridstövlar 20 kr. Hmmm... Välkomna är ni alla!
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 38296 ggr Kommentarer Kommentera

Full rulle här. Hade riktig kvalitets träning här för några dagar sedan för Barnabus Mandi och Henk Nooren. 1 timmes markarbete för Barnabas. Mycket med sitsen, sittbenen, handen. Jag får träna på att känna manken med lill fingrarna så min hand är mer stilla i alla gångarterna. Mycket arbete i skritt, öppna, sluta, bakdelsvändning. Övergångar trav, skritt, trav skritt. Alla längre övningar avslutas i alla gångarterna lång och låg i båda varven. Efter det passet hoppade jag små små hinder på linjer med rak häst. Även här mycket med sitsen och höften. Det var riktig kvalitets träning. Dag 2 var det 45 min med Barnabus och mer hoppning.


Tyvärr inga bilder från träningen:-(. Så här kan det se ut på morgonen när man tävlar på vardagen! lämnar barnen på Dagis och skola i vita ridbyxor.


På väg till Skyrup. Strumpor kan göra dagen lite mer kul.


Anna Wemlerth jobbar hårt den tjejen. Bra Anna du är grym! kör vält gör hon också.


Härligt härligt med bra underlag.

 


Hittade Niklas Lindbäck som tvättar av sin fine Mr Pooh efter seger.


Fendi var placerad i 140 på Torsdagen och 145 på Fredagen.( tack T. Dörring för bilden) Thriller hoppade 2 mindre klasser och känns bra.


Vi ska bygga ett till stall så det chaktas en hel del... det blir härlig gegga. Roligast i bara strump lästen!


Här ska det byggas! Just nu sitter jag och kollar gödsel vagnar med tipp på Blocket. ... Helt fast i denna lantbruksvärld. Traktorer, harvar... Så mycket man vill ha! using BlogPress from my iPhone


Läst 40833 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
14
2013

God kväll. Just haft 160 personer hemma!!


Svenska Foder bjöd in till clinic, stallvisning mm hos oss idag. Vi började med en clinic där vi visade hur vi tränar hemma. Sen hade vi stallvisning och sen avslutade vi med fika och berättade lite om gården och hur vi jobbar med att ständigt försöka utveckla alla delar i vår verksamhet.


Malin fyllde år idag så det blev födelsedagslunch med hela stallgänget! Helt slut. God natt.
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 40604 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
13
2013
Idag har jag varit på Länsförsäkringar i Kristianstad och talat lite för en gäng ungdomar och några föräldrar.


Nina på Agria hälsar välkommen. Jag berättade lite om hur jag började rida och min tränings filosofi. Väldigt kort kan jag berätta att filosofin grundar sig i att vi måste känna hästen, veta att den är ett flockdjur, vi måste kunna förstå och läsa av den. Vi måste kunna kommunicera, vara ledare och känna av hästens signaler. Kan du det? - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 33789 ggr Kommentarer KommenteraVad vackert det är nu, underbart. Detta är min sovrums utsikt. Snart blommar alla frukt träden helt. Idag har jag varit på 3 olika stall och tittat och löshoppat unghästar. Det är himla kul att se stammen i dem. När man tittar på så många hästar som jag gör ser man verkligen vad för egenskaper olika hingstar nedärver. Jag går på mag känslan sen när jag bedömer dem för mig själv. Följer gärna deras utveckling under åren.. God natt. Förresten jag läser sällan texten jag skrivit där av lite missade bokstäver mm. ( när jag väl läser dem har jag ofta redan publicerat dem;-) - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 27762 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
11
2013
Hej. Ursäkta att det blev för många dagar emellan inläggen. Har bara inte hunnit med att sätta mig ner men nu så! Nu samlar jag lite av det som varit och så ska jag försöka kort blogga lite mer och istället oftare.. Förstått att det varit en önskan.


var ju som sagt i Lummen. Det gick riktigt skit dåligt. Jag lag debuterade med Thriller som nu var redo för det. Banan var inte stor alls, som sig annars brukar där. ( Flera stora tävlingar samtidigt och WC finalen helgen innan= sämre lag..) i första rundan fick vi en bakbom lite hårt och kanske fick han den på pungen? efter det ville han inte hoppa alls. Jag kände inte igen detta beteende jos honom då det inte funnits förut alls, det har känts som jag skulle kunna styrt på ett tåg och han skulle hoppat. Så det var verkligen oväntat. Däremot hoppade Fendi helt super och gick en stor 145 RR klass med 4 fel. Han hoppade så fint så jag får glädja mig åt honom istället den här helgen.


Fendi. Snart debuterar vi nog en enklare 150. Vi brukar göra det när de är 8 år. På en lättare plats.


Lastbilen var bara hemma och vände, tvättas först efter ny resa till Norge där Peder är nu och tävlar. Var bäst i laget igår, de kom 3a!


Canvas Plus vår nya fina hingst står kvar hos Olof ett tag då han verkar få en del ston, han har tappats alla tappningsdagar och vi har ingen bock hemma ännu... Han gick sin 3dje raka nolla utomhus på Henriksdals spring tour och har kvalat till Falsterbo. Jag hoppade 2 st 120 klasser med Thriller för att göra det lite lätt och enkelt för honom igen.


Äntligen lite användning för barnen;-).


I morse släppte vi ut 7 hingstar på bete här hemma. Hej hej Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 27419 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
01
2013Fin bild på Peder och Jens under helgens tävlingar. Det är viktigt att omge sig med personer som kan stötta och peppa när det behövs. Under tävlingar där det ställer extra press på oss ryttare är det ännu viktigare att ha en stark person vid din sida.


Under OS i somras trillade jag ju av ( som många av er vet...) jag skadade mig så mycket att jag inte kunde gå efter några timmar. Jag förstod att jag inte skulle kunna starta igen. Sorgen kom. Ilskan kom. Peder funderade några timmar sen kom han beslutsamt och sa: Du kommer ångra dig om du inte försöker tills det absolut inte går, vi kämpar tills det absolut inte går. Med det innebar det att jag skulle hoppa ut på kryckorna till tävlingsplatsen och försöka ta mig upp i sadeln... Osv. Med tanken 100% inställd på att " nu kämpar vi tills det absolut inte alls går" red jag tillslut runt banan igen. Inte 100% bra, men jag genomförde och bidrog och för det är jag så glad. Jag vet att Jens gav upp lite efter sin första WC final runda, det är då lätt att tankarna och besluten tar den enkla vägen. Jens strök sig först men Peder var väldigt tydlig till Jens med att han skulle ångra sig om han inte slut förde finalen och red den sista rundan och till det måste tilläggas att hästen hoppade första rundan förtroendefullt och lätt. Nej WC final är förstås inte lätt men om man jämförde alla de som hoppade finalen så var Lunatic en av de hästar som gjorde det relativt lätt.


Så med det stödet i ryggen red Jens som gjorde tillslut en fantastisk sista hoppning i WC finalens sista runda! life memory!!! Placerad blev han och skrev svensk ridsport historia 3 svenskar placerade i WC final på svensk mark. Fantastiskt! Desto mer press det blir ju mer krav ställs på att man är mentalt stark och håller fokus på målet.


Var förberedd och organiserad. Här Peder med lappen som åker ner i bröst fickan. På den står hans egen information om banan han ska hoppa snart. Nu är jag i Lummen som vi ibland kallar Slummen. Solen lyser men snart börjar det nog regna! /lisen BlogPress from my iPhone

Läst 35424 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.