Lisen
Var precis inne på Hopphästklubbens tävlingsutvärdering


Vi ligger tvåa med mycket höga poäng. Så roligt för alla inblandade. Nu börjar jobbet med nästa års tävlingar. Nu har auktions hästarna kommit ut på film och katalog. 2013 SSHS auktionshästar

Peder och Danny, Cash In heter han egentligen fråga mig inte varför det blev Danny?! Han hette så när han kom hit som unghäst. I allafall han var precis nolla i den stora klassen i Barcelona. Peder och Sibon är tävlingens "poster boys" ?


Vår nya 5 åring heter Carat Desire och kommer hela vägen från Emmaboda. Han är e:Carinjo och vi gillar honom mycket. Tyvärr blev bilden lite mörk och ganska tråkig. Han är värd en bättre presentation. Nu har vi 7 st 5 åringar + ett sto som är 6 men går som 5 åring. Tur för Steffi att det bara är 5 som kvalat till Breeders.


Ni som följer mig på Instagram har sett mina jogg bilder. Det är fruktansvärt att jogga. Skit jobbigt och jag känner mig som en flåsande säl i trikåer. De som kan säger att man ska börja längta efter att dra ut och springa. Det känns väääldigt långt bort. Ja men du är ju tävlingsmänniska säger ni till mig. ..se det som en utmaning. Utmaning!?!? När man vinner en tävling vill man ta emot publikens applåder och ära. Härligt. Det är något helt annat det. DET är underbart. Det enda jag får möta är brevlådan på gårdsuppfarten. God natt.

Läst 26191 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
25
2013

Glömde visst filmen på dagens hoppning. Steffi och Li top.

OCH 

Ett språng på Peter träningen.. - Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 25561 ggr Kommentarer Kommentera

Hej sitter på tåget hem från Västerås. Jag har varit och sett på hästar i området och sen har jag dömt 4-årschampionatet.


Mikael Carlstedt vann med Daquar CC. Det var även kul att se tvåan Lisbet som har GP hästen Diorissimo som mamma.


Väldigt mycket röda rönnbär på träden på Strömsholm. Det vet ni väl, mycket rönnbär på träden = väldigt kall vinter väntas. Som vi väntat!:-)


Power walkade österängarna och förbi Slottsbanan. Vackert. Så vackert. Hej då.

Oops! Inlägget kom visst aldrig iväg. Nu är det onsdag och jag får väl fortsätta..


Peter Eriksson var här i måndags och hjälpte Steffi med Thriller och Peder med Sparven.


Idag hoppade Steffi en liten serie med Li Top. Bra gymnastiserande och stärkande. På Vår Youtube kanal Kan man se några av våra hästar. Idag köpte vi en ny 5 åring! Blir presentation i nästa inlägg. - Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 24587 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
15
2013
Hej. Häromdagen sken solen varm tidigt på morgonen då är det helt ok att fortfarande rida ute. Vi lär få göra det ett tag framöver då det byggs och isoleras i ridhuset. Här hjälper Peder Steffi med hoppningen på Thriller.


I lördags satt jag med Maria Gretzer och Björne Carlsson när de dömde 4 års-championatet för att lära mig betygsskalan. Sådan nostalgitripp att vara på Kungsbacka Ridklubb. Här inne på banan kravlade jag mig igenom mina första större klasser. Många fina minnen! Ett kul minne jag kommer att tänka på nu är när jag och Pether Markne delade lastbil och vi vaknade mitt i natten av att lastbilen gled iväg, då vi stod i lutning på en isfläck! Sen kommer jag ihåg då det var mer än 100 starter i en klass för första gången någonsin i Sverige. Det var här i Kungsbacka. Nu händer det ju klart oftare. Jag sa att den som vinner den här klassen måste rida som en idiot. Jag vann.


När jag var i Kungsbacka var Peder med Carsten på pay n' Jump. Det slutade med en felfri runda och rosett. Grå mjukisbyxor med hål i funkade också finfint att rida i, tyckte Carsten.

God natt
via BlogPress from my iPhone


Läst 31268 ggr Kommentarer KommenteraTävlade Canvas förra veckan, det kändes mycket enkelt. Han kliver mest över hindren i 1.20. Hemma har vi hoppat olika övningar och han gör riktigt fina språng då. Bra i huvudet, stort hopp. Vi får se vad det blir i slutänden! Idag ska Steffi få äran att starta honom då jag inte kan.


Besökte livrustkammaren när jag var i Stockholm i helgen. Målet är att aldrig resa utan att avverka ett museum. Här en uppstoppad kunglig häst. Streif. Jag tror nog inte han var så pampig i verkligheten men stoppningen har ju gjort sitt.


Jag följde med min systerdotter Sonja till Stockby Ridskola. Fick riktiga barndomsminnen här när barnen ska välja häst innan lektionen. Lycka? besvikelse? Sonja var nöjd hon fick Anna- Bell.


Shit vad svårt att lära barn att rida! super duktig och ambitiös ridlärare här. Verkligen imponerad! barnen fick rida lära sig att rida ut i hörnen runt koner och olika vägar med koner. Stundvis höll de ordningen och stundtals mindre kaos ;-) jag tänkte bara... Gud så svårt det är att lära sig rida!!! Ha ha. För att inte tala om LÄRA barn rida. Jag är ett bra exempel på att vara dålig på det. Min son Carsten rider som en cowboy, far runt på banan i en handsfattning. Hjalmar har slutat rida det är faktiskt sorgligt. Önskar att han tyckte det var kul för han är så duktig. Hoppas han ändrar sig. Vill gärna ha en kill grupp här i krokarna. Någon idé?


Ponny kärlek!


I Min och barnens Stockholms helg ingår också Gröna Lund som deras morfar 89 år alltid vill gå till med 8 vilda barnbarn. Ganska jobbigt efter en hård natt på stan för min del... Jag och min bror korsar tjej milen med cyklar och barn på väg hem från Gröna Lund..inte så lätt.


Lite annorlunda måndag och tisdag här hemma. Plåtning med Malin B och Peder. Det var ca 15 personer inblandade med hår, smink, skräddare, stylister, projektledare,fotograf, fotograf assistenter .. Listan är lång! Tror bilderna kommer bli magiska. H&M we love horses


Fotografen Eric Broms är en av de absolut bästa mode fotograferna. Här i action med Thriller och Peder.


Bachacca ( Cardento - Naturel) är dräktig med Emerald! Jag är så glad för det var väldigt sent och med fryssperma, ett försök fick det bli sen skulle det bli för sent. Nu har vi flera strån kvar som vi kan använda nästa år. Hej på ett tag. Just det, dagens mening: When you feel like quitting: think about why you started. iPhone

Läst 37795 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
04
2013

YouTube Video

Peder vann Volkswagen g- Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 39068 ggr Kommentarer Kommentera

Bra helg i Skyrup. Steffi kvalade lite fler hästar till Breeders och Peder & H&M Cash In vann Volkswagen Grand Prix! 


Fick just post om saluhoppning. Bra initiativ. Vad tycker ni?


Vi har börjat ISOLERA ridhuset. Äntligen!!!!!


Efter tjatande från Anna och Malin har idag Mårten Larsson EP service installerat en riktig Rolls royce-tvättmaskin från Podab. Peder flög i morse till Rom och sen vidare till ett 30 grader varmt Arezzo. Malin är redan där med Cash In "Danny". Själv rullar jag mot onsdags tävling - 1,20-hoppning i Dagstorp! Yes.
  
BlogPress from my iPhone


Läst 37718 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.