Lisen
OKT
31
2013

Hej! Jag har haft lite catch up-resor. Hälsat på mina vänner som jag inte kunnat när jag tävlat så intensivt. Denna gången gick resan till Carstens gudmor Sandra som bor i Tel Aviv, Israel. Bara jag och Carsten, mysigt att kunna vara med ett barn någon gång ibland, så Hjalmar och Peder fick vara hemma. Sandra och jag red ihop från att vi var 6-7 år varje dag i ur och skur. Nu fortsätter vårt hästliv då vi äger häst tillsammans!

Carsten lärde sig surfa!

Vi har köpt Clarence, Clarence är 6 år e. Clinton. Gick fint i Breeders-finalen. Ser ut som en stjärna!

I dag fick vi veta att Fendi är nominerad till Morgondagens häst och Steffi till Morgondagens stjärna på Ryttargalan. När Ryttargalan föddes så ville jag precis ge den där stolta lyckan till ryttare, uppfödare, hästägare och hästskötare som man känner när man själv eller någon i ens team blir nominerad.
Känner mig alltså himla stolt och glad för att galan finns och för vårt team här på Grevlunda. Kanske borde jag nämna att jag grundade galan med Malin Baryards man Henrik för 9-10 år sedan, men har nu sålt den till Ridsportförbundet.
  
Grattis alla nominerade!
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 43495 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
24
2013

Film: Peder tränar Zaloubet på cavaletti-bommar på böjt spår, Zaloubet räcker inte riktigt fram och över när han skall vara runt innerskänkeln... Svårt då...
 

Film: Bättre...

Carsten tränar i killgrupp (2 st än så länge;-) hos Ulrika Trägårdh på tisdagar. Jättebra träning. Men vi har kommit fram till att han behöver en större ponny så nu ska jag hitta en maxad C-ponny. Den ska vara grymt snäll, kunna gå på tur själv, ha lite hals framför sig, bra galopp, inte stanna. Carsten tävlar inte ännu och hoppar bara små hinder. Tips mottages gärna. Vi vill helst kunna ha en på prov tror jag.

Som många av er vet använder vi Litovet till våra hästar. Fick just en bild från hur man skördar nyponen.. Imponerande!

Goponypon. Måste säga att vi ser väldigt bra resultat på hästarna. Nu känns det också extra viktigt med extra C-vitamin så här års för våra tävlingshästar. God natt!
  
Förresten, sportcitat:
In sports you don't get what you wish for, you get what you work for.
  
BlogPress from my iPhone


Läst 48784 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
20
2013

Tittar i gamla fotopärmar ... Här är jag cirka 6 år på shettisen Sara.

Mitt stall. Varje morgon släppa ut hästarna och sen ta in dem efter skolan.

Svårt att leda 2 ponnyer samtidigt. Här först Bonita, en korsningsponny vars bästa egenskap var att den var billig, sadel ingick och hon stod relativt nära. Det var så mamma sökte ponny till mig i Ridsports hästannonser. Den andra stod också nära, Gyllinges Arrogant (Ragge) som var min systers ponny. Honom fick jag ärva efter Bonita. :-)

Odinsal Ikaros. Welshponny som jag först fick låna av en tjej som hade honom på ridskolan bredvid (Djurgårdens Ridskola), han hade tävlingserfarenhet och jag fick tävla för första gången. En helt fantastisk ponny. Vilken läromästare. Här på läger hos Ylva Lovén Swärd på Jutagården i Skultorp. Ylvas bok "Träna din ponny" var min bibel. Ylva är också en fantaktisk hästmänniska som inspirerat mig mycket.

Veterinärbesiktning på Mälarhöjdens RS, min första tävling.

Jag kom 2:a! Blodad tand.

Här senare från Gnestas tävlingar, t.v. Linda Heed (mini-liten), jag i mitten (superlång) och t.h. Helena Lundbäck som jag faktiskt kommer ihåg att jag tyckte var lite mallig. ;-)

Nästa kärlek. Goodwills Dawn Patrol från Irland. Hade man inte hinder fick man bygga... 

Jag gick på internatskolan Lundsberg eftersom jag inte skötte mig så bra i skolan... Då fick ponnyn följa med, här då i de värmländska skogarna.

Fälttävlan blev det. Min kompis Andrea med superponnyn Silver e. Dragon u. Fjording. Gick svår hoppning och fälttävlan. Jag på Dawn Patrol. Jag älskade fälttävlan men min ponny gillade inte terränghinderna så mycket som jag. Ibland gick det och ibland inte alls.

In action ..

Från Torns fälttävlanstävlingar på Björnstorp. Första gången i Skåne! Tror vi lastade ur 2 gånger på vägen ner från Stockholm.

Jag var ganska bra i dressyren.

Senare i livet... Jag och Pether Markne. Året är nog 1992-93. Oj vilken bild-bonanza. God natt.
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 56650 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
17
2013

Såg den här filmen just. Den måste bara delas:-)

Ryttarspelen 1956
Älskar dessa filmer!!!
  
- Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 48541 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
16
2013

Hej. Hemma igen. Fullt ös!

Peder har fått hem sin nya häst Zaloubet. Jag tyckte han var den finaste 6-åringen i Falsterbo och när vi såg honom igen under Breeders var han lika lysande. Zaloubet är e Maloubet de Pléville - Robin Z. Mamman är helsyster till Caroline Perssons Zarastro som hon hade många fina placeringar med i större klasser. Det är även Caroline som haft och utbildat honom.

Här hälper jag Steffi med Fendi inför tävlingarna i danska Odense som börjar på torsdag. Steffi har med sig Thriller, Fendi och LiTop.

Fått hem växten Peder köpte i Arezzo, han skickade mig en bild på den därifrån då trodde jag den var typ en fjärdedel :-). Den är så fin och ser ut som vår logga!!
  
Jo just det, min kompis letar häst så jag tänkte hjälpa henne med att hitta en. Så här skriver hon:
//Söker en mycket söt/snygg gummiboll som sticker ut. Ponny/hingst-look ett stort plus. Pigg och framåt att rida, men ändå trygg och orädd så att man kan rida ut. Mkt bra gångarter (viktigt då hästen ska användas till dressyr), hög ridbarhet, lätt i handen, "kort" i typen, ca 165-170, 4-8 år. Snäll i all hantering. Fördel om hästen också tycker det är kul att hoppa på lägre nivå. Mkt gott hem garanteras. //
  
Maila mig om ni vet/har vad hon söker. lisen@grevlunda.com Good night.


Läst 46305 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
14
2013

N.Y

Hej jag är i New York och hälsar på en av mina bästa vänner, Sophie. Vi har ridit tillsammans så länge jag kan minnas. I början var det fullt ös med Shetlandsponnys igenom skogarna då vi var jagade av poliser ( vi var indianer ). Upprymda, vilda på svettiga ponnys. Galopperat fort har vi alltid gjort tillsammans.

Morgon i New York påväg till stallet. 1 timmes bilfärd dit.

Jag trimmar lite på Sophies fina Voopie.

Sophie & Carl

Inne i stallet

Vackert uppe i Catskill Mountains Väntar på indianerna.

Bra med ClipMyHorse. Såg Peders omhoppning i Kiel live. Snabbaste med 4 fel shit så nära seger. Han kom tillslut 6a.

Morgon stretch efter jogg. Tycker att jag är liiite bättre på att springa nu. Spring, gå, spring, gå...

Haha Sophie hittade just en bild på två skitiga ungar. ( vi) Se Sophies fina häst bild bloggHorses i see Och hemsida Sophie S hemsida Det var ett litet inlägg härifrån när jag kommer hem skall ni få träffa våra nya hästar. Bye Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 40453 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
14
2013

Test


- Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 34378 ggr Kommentarer KommenteraI lördags kväll var det auktion. Här hänger bilder på alla hästar som snart kommer byta ägare.


VIP borden fixas


Fullt på läktaren.. Vi försökte hålla lite högre tempo på auktionen i år. Varje häst tar sin tid, den skall visas och hoppas inför publiken. Vanligt är att de bara löshoppas på film och bara kommer in och leds till budgivningen men det är trevligt att kunna visa hästarna live som vi gör på sshs auktionen. Jag är nöjd över att så många hästar blev sålda. Någon var nöjd över priserna, någon mindre nöjd. Jag tycker man kan säga att en häst är värd så mycket som någon är villig att betala. Om man nu skall sätta pris på dem om ni förstår lite vad jag menar. Jag tycker fler hästägare och uppfödare hade bra pris på sina hästar och flera blev sålda under breeders helgen. Vi har själva några på väg in i stallet. Besiktningar mm väntar.


På söndagen var jag hemma från Flyinge och fick nöja mig med att se på finaler på datorn från CLIP MY HORSE Så proffsig sändning. Varför låter det så mycket mer härligt och smashing när kommentatorn öser på med härlig brittisk positivitet. " he explodes over the oxer" " really loveley stamp on this Horse" " pretty demanding course " " very classy Horse" osv. Allt blir så mycket härligare på något sätt. Måndagen har rusat iväg.. Vart tog dagen vägen? Peder är i Belgien för att titta på en häst och Steffi och Anna är hos Rolf-Göran och tränar med Fendi, Thriller och Li Top i 3 dagar. Bra ska bli bättre:-)! Citat : Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen. -Michael Jordan

Läst 34539 ggr Kommentarer Kommentera
Det blev tre hästar i final av fem för våra hästar. De andra två som var med var också fina men man kom bara med till finalen på 4 fel.


Uncle Blue ( Chacco Blue - Robin Z - xx) var ensam felfri igenom alla rundor av 200+ st hästar med Steffi i sadeln. Vi äger honom tillsammans med familjen Björklund och köptes på sommaren som 4 åring efter att vi sett honom i ett par starter med sin uppfödare i sadeln Per-Ola Forsberg som har en tydlig vision i sin avelsverksamhet Rapidsrock . Grattis Karin och Per-Ola!


( enda bilden jag har just nu från youtube..) Till final var även hingsten Canvas Plus Canvas Plus Hemsida. Canvas hade 4 fel med sig in i finalen men hoppade briljant hela veckan. Många glada stoägare som betäckt med honom var på plats. En härligt sensibel och noggrann hingst att rida som känns som en fullblodshäst! Nu blir han starkare för varje dag och då ser man att sprången kommer mer och mer och inte bara känner att de finns där. Stella Q ( Maloubet de Pleville - Stanford ) äger vi med vår hovslagare Rebecka. Hon var felfri fram till omhoppningen då luften gått ur henne helt. Nu väntar lite längre välförtjänt vila för alla breeders hästar.


Dagen efter segern. Uncle Blue med sin kompis Pelle i hagen. Mer inlägg om auktion mm kommer!

Läst 34176 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
03
2013
Idag byter Peder och jag plats, han är på Flyinge och tittar på hästar och jag är hemma. Flera hästar har faktiskt en prislapp som vi frågat på det är jätte bra. Idag är det mest kontorsjobb för min del. Svara på mail, ringa, betala räkningar osv.


Malin hjälper Anna att knoppa "barnen" innan de ska iväg till sitt andra kval. Igår gjorde Anna ca 100 knoppar själv. Hoppas vi får någon dubbel nolla idag!! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 34013 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.