Lisen
JAN
28
2014

Hemma igen efter tre dagars träningar och föredrag. Jag pratar om hur man kan påverka sin väg, att ta vara på kunskap, att sätta mål och använda sin drivkraft som motor. Jag berättar om hur allt startade för mig och hur viktigt det är med möten med människor som påverkar positivt och ger energi. Och om min och Peders verksamhet, hur vi byggt upp den och hur vi jobbar. Hur viktigt det är att välja rätt hästar m.m. På onsdag ska jag till Billdal och prata igen.
 

Min mamma passade på att lära mina Skåne-barn att åka längdskidor. De blev riktigt bitna och nu har snön även kommit till Skåne, så vi kan åka lite här också.

Igår fyllde Steffi år så hon fick en liten tårta!
 Nu blir det lite kontorsjobb, sen ut och hjälpa Steffi att hoppa några hästar.
 Hej!
 
 Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 87709 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
23
2014

Idag fyller jag år, men jag blev firad igår istället. Det är så man får göra när man lever cirkusliv. Peder åkte nämligen kl 05.00 i morse till tävlingar i Amsterdam. Nya långfärdsskidor fick jag, jätteglad för dem och hoppas på lite sol och lagom med snö. Just nu sitter jag själv på tåget uppåt landet.
 På lördag ska jag ha öppen träning och föredrag hos Kvalité Häst & Hund i Flen och på söndag i Kungsängen.
 


Peder har hunnit måla lite, han gör fantastiska verk just nu.
 


Bästa vintertäckena kommer från TRUST. Och snyggast.
 


Extra tjocka i kragen. Lovar att stallinlägget kommer när jag är hemma igen, har bara haft fullt upp med planering av våra tävlingar, proposition, brev till kommunen, brev till sponsorer, tusen andra grejer.
  

Här kan ni läsa det brev flera ryttare och tränare har varit med och skrivit och ställt sig bakom, angående stilhoppning. Mycket bra.
 
 Hälsningar Lisen
 
 Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 82333 ggr Kommentarer Kommentera

Ja, vi får skjuta upp inlägget om alla i stallet och era frågor till den kommande veckan, efter den här tråkiga veckan... Om vi backar lite bakåt: 
 

... så var vi med 10 hästar på pay n'jump på Magic Stables i början av veckan. Jättebra att åka och kunna hoppa två rundor på bra bana. Egentligen skulle man bara göra pay n'jump fram tills unghästarna skall börja kvala. Billigare och bättre utan väntan, veterinärbesiktningsköer m.m.
  
När ska vi börja ha flygande veterinärbesiktningar egentligen? Inte klokt att stå i kö med en massa hästar, en del hingstar, ta av täcken i denna kyla osv. Veterinären skulle kunna göra mycket bättre ifrån sig för hästarnas skull på framhoppningen. Låt ryttarna trava ett varv på lång tygel.
  
Det är även väldigt konstigt prissatt. Att varje häst skall betala 80-100 kr är ju inte klokt. Räkna ut vad det blir på en tävlingsdag med 100-200 hästar! Driv dessa frågor aktivt. 

 

I vanlig ordning kommer distriktsveterinären när våra hästar skall utomlands och tävla. Tänker även på alla pengar vi lägger på veterinärresepapper varje år.
   
I alla fall, väl hemma på kvällen var det full fart, Peder hade Skype-möte med Esther som är landslagets mentala coach. Bra att kunna skypa dessa möten. Sen packa för avfärd till tävling i holländska Drachten morgonen efter.
Jag for dock ännu tidigare på möte på Västanå Slott i Gränna med de andra arrangörerna av nybildade 7-STARS. Sju tävlingar i vår på bra tävlingsplatser med en slutbonus på 1/2 miljon kronor. Mer om det skall jag berätta när det är klart.
  

Våra tävlingar här blir i alla fall 6-8 juni (ev 5-8) med nationella och elitklasser upp till 150 med Grand Prix, Young Rider Grand Prix med kval till Falsterbo, childrensklass med kval till Falsterbo, unghästklasser och show. Sitter just nu och fixar med proppen.
 

Och ett plus hos oss är att det kan regna hur mycket som helst, banan är alltid perfekt! Men låt oss hoppas att solen kommer skina alla dagar precis som förra året. Eventuellt gör vi även ett riktigt meeting fast med klasser från 0,90-1,30 - vad tror ni om det?
 

Tänker att det måste finnas så många som vill rida på riktigt bra banor en hel helg med uppstallning, fast lägre klasser!? Det ska självklart vara segertäcken m.m. i alla dessa klasser, veckan efter. Varmt välkomna till en av Sveriges veckigaste tävlingsplatser.
   
 Lisen
 
 Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 84179 ggr Kommentarer Kommentera


    
Det är med stor sorg jag vill meddela att den sexårige hingsten Canvas Plus dog i morse, efter en lång tid på djursjukhuset och efter flera svåra operationer. Vi vill tacka Djursjukhuset Helsingborgs personal för deras ihärdiga jobb och flera försök att rädda honom.
  
Njut av hans sista runda på tävlingsbanan från Breeders Trophy i höstas (film nedan). Vi ser med stor glädje fram emot att se hans första och enda avkommor i vår. 
 

Lisen och Peder
Stephanie
Anna

   


Läst 78386 ggr Kommentarer Kommentera

  
Hej! Här en bild från RGB:s clinic där Steffi red två av våra hästar och Roffe själv avslutade med Thriller. Hoppas ni läst om hela clinicen, här kan ni lära er mer.
  
Här på gården är vi äntligen tillbaka i riktiga rutiner. Stallet är mer än fullt och all personal och elever är på plats. Peder har haft en långdragen jobbig bihåleinflammation och efter att han knaprat penicillin några dagar satt han i sadeln igen idag.
  
I veckan som kommer skall jag efter förfrågan presentera alla på gården och hur vårt arbetsschema ser ut. Är det något speciellt ni vill veta?
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 70883 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
01
2014

 Ingen har väl missat...

....att 2014 är hästens år enligt kineserna. Jag har inte tagit reda på vad det innebär för dem, men tänker för mig själv att det är ett år av eftertanke för hästen och för att hylla hästen.
    
Eftertanke just. Så lätt att gå i vanliga spår och tro att det måste göras på ett sätt. Eftertanke. Det man ser mer och mer av i den internationella hoppcirkusen är fler öppna vägar till kommunikation mellan ryttare och häst. Finns det något mer vi kan lära?
 

Peder vill utveckla sin kommunikationsförmåga med sina hästar och har under julen frossat i Youtube-klipp och böcker om just detta. Denna bok är den som nu ligger överallt i huset.
 

Peder och Jens diskuterar kommunikation över All In. " Allan".. .
 

Carsten får en lektion av Jens om vikthjälper.

Carsten och Civic. Helt absurt nästan med denna värme på nyårsdagen. God fortsättning alla läsare!
   
Lisen.
   
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 69492 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.