Lisen

Tävlingsplaneringen är i full gång och 7-stars börjar nu! All information och tävlingsplatser hittar ni på www.7-stars.se. Hoppas att ni kommer till den tävlingsplats som ligger närmst er och tittar!

Här hos oss på Grevlundagården ligger tävlingarna 5-8 Juni. Så boka in en resa till vackra Österlen då. På vår egen hemsida www.grevlundagrandprix.se hittar ni vägbeskrivning.

I går öppnade anmälan och det är redan reserver i alla klasser, men vi ska försöka ordna upp detta så bra som möjligt. Jobbigt är att flera anmäler sig och byter tävlingar, vilket gör det mycket svårt för oss arrangörer att beräkna boxar med mera.
 

Vi hoppas på att kunna göra en gemytlig mysig tävling i år igen. Här blir det trångt överallt, men ryttarfolket verkar gilla det!
 

Här hemma är det landslagsträning i dag. Ett gäng åker redan i kväll till belgiska Lummen för Sveriges första start i Super league/Top leauge (byter namn hela tiden...) i år. Kul att Sverige har några platser i år i den ligan!


Landslagsträning här hemma i dag. Här Alexander Zetterman med Cafino.
 

Helena Perssons Bonzai H har ett vackert huvud. Här njuter han av Österlen. ;-)

 

Kapten Sylve och tränare Henk Nooren.

  

Steffi åker med ett gäng hästar till Sundbyholm i Eskilstuna och jag ska till Stockholm och fira Valborg, sedan vidare och titta på tävlingarna i Sundbyholm också. Vilken underbar dag vi har här idag, kan inte sitta här inne vid datorn!

 

/Lisen


Läst 94605 ggr Kommentarer Kommentera


Meredith kollar på fina Fendi.
  
Hej på er. Inte mycket bloggande den här veckan av den här anledningen:
  
Fendi, svensk valack (9 år e. For Feeling – Corland) är såld till en av världens bästa ryttare, Meredith Michaels Beerbaum från Tyskland.
  
Fendi har inte varit till salu, utan vår plan har hela tiden varit att matcha honom mot större mästerskap. Men sedan han under våren, med vår beridare Stephanie Holmén, visat sin fantastiska kvalitet på tävlingsbanan internationellt har efterfrågan på honom varit enorm och till slut kom ett bud vi inte kunde motstå.
  
Samtidigt som det är lite sorgligt att en av våra bästa hästar lämnar stallet lite för tidigt är vi mycket stolta över att ha hittat och producerat Fendi. Precis som med våra tidigare försäljningar med bland annat Casanova (OS i Sydney mm) och Matrix (OS i London m.m.) mfl tycker vi att det känns bra att visa att det går att köpa unga hästar med kvalitet i Sverige och sedan utbilda i vårt system, tävla och sälja framgångsrikt.
  
Nu satsar vi vidare framåt med andra fina hästar i stallet. Internationellt framöver skall Stephanie till Drammen, Norge och Peder Fredricson åker till Lummen, Belgien och vidare till Windsor, England.
  
Vitaby 25 April
Lisen & Peder Fredricson 

Stephanie Holmen: ”Såklart är jag ledsen över att Fendi inte är kvar i teamet, han är fantastisk och den finaste hästen jag suttit på, men jag är tacksam över den tiden vi haft tillsammans. Det skall nu bli kul att följa honom med en av världens bästa ryttare.
Jag känner mig stolt att ha varit med och tagit fram en häst som blivit så attraktiv bland många världsryttare samt att det kommer ge verksamheten hos oss på Grevlundagården mer och bättre förutsättningar att kunna producera fler stjärnor som Fendi.”
 

Fendis sista dag i sin hage.
 

Sagohästen... 


Läst 115610 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!
  
Sista helgen är avslutad i Arezzo. Svenskarna dominerade de stora klasserna. Peder vann 1,50 med Sibon på lördagen.
 

Peder får pris. 
 

Peders nya åttaåring All In är bara helt fantastisk! 
 

Li Top köpte vi på SSHS-auktionen, nu har han debuterat internationell 1,40 felfritt. Li Tops mamma var Vera som vann WC i Oslo. Pappa är Maloubet de Pleville.
 

Fendi är en sagohäst, hoppar så mjukt och lätt... 
 

Sibon! Vilken stjärna.Fan club har han var man än är. Alla älskar Sibon.
 

Stephanie gjorde sin första trestjärniga 1,50 Grand Prix. Dubbelt felfritt blev det för henne och Thriller P, och placering!!!
 

Sjuårige Zaloubet imponerade i sin hoppning, men var lite valpig här och där. Stammen är Maloubet de Pleville - Robin Z, ägare Astrid Ohlin.
 

Sjuåriga Stella Q e. Maloubet de Pleville - Stanford visar att hon är att räkna med! 
 

Cash In hade 4 fel i Grand Prix.
 

En stor 1,45-hoppning gick åttaårige Charlie (Casall - Corofino) med 4 fel. Stor kapacitet och rätt inställning. Charlie äger vi med Emelie Marsh.
 
Hälsningar,
Lisen 


Läst 177825 ggr Kommentarer Kommentera


Bild från programmet, när Matrix är såld.

Hej!
  
Fem av sex avsnitt av Ryttareliten har gått på SVT och jag måste bara få dela med mig av de reaktioner vi mött, för jag tycker att det är helt fantastiskt och kunde aldrig föreställa mig SÅ mycket positiva reaktioner om dokumentären.
  
Hade ingen idé alls om hur det skulle mottas. Jag kände bara starkt att jag ville försöka förmedla min ridsport till de oinvigda, det var det som gjorde att vi tackade ja när frågan kom om vi kunde tänka oss bli filmade under ett år.
  
Jag har fått flera hundra meddelanden och nästan 50-60 e-mail (!!!) från alla olika sorters människor som beskriver sin glädje över att få en inblick i vår värld. Många ridsportentusiaster såklart, men nästan roligast är de positiva reaktioner vi fått från de icke invigda, de som inte visste någonting om ridsport, som skriver att de tycker att det är så intressant och spännande och har börjat följa sporten!!!!
  
Gemensamt för dessa är att de är förvånade över att vi lägger ner så mycket tid och passion. Söker men på "Ryttareliten" på exempelvis Twitter eller andra sociala medier (min Instagram också för den delen) så är ju reaktionerna fantastiska. Kolla själva!
  
Några väldigt få tråkiga människor tycker att det visar fel bild av ridsporten, men kom igen, det är ingen uppmålad bild ? det här är verkligheten. Take it or not. Vi är på riktigt, gilla det eller gilla det inte.
  
Jag är i alla fall väldigt glad över de reaktioner jag läst och fått om vår sport från alla olika människor, gamla fotbollsgubbar och hästtokiga ridskolebarn. TACK!!!
  
/Lisen
 
 


Läst 149306 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Andra veckan i Arezzo är avslutad och höjdpunkten var så klart när Peder och Sibon kom tvåa i GP 1.45. Nu har Peder varit hemma två dagar och är på väg hit med barnen.

Kolla in bildspelet ovan!


Läst 146922 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Idag var det en fin tävlingsdag för våra hästar. Lovande sjuåringen Stella Q (Maloubet de Pléville - Stanford) gick en svår sjuårsklass med ett litet fel i slutet bara. Förra året gick hon bara femårsklasser (varit dräktig). Man ser hennes utveckling från dag till dag här nere, det är super.
  
En annan som går från klarhet till klarhet är LiTop, också efter Maloubet men här är mamma "Vera" (3 st SM-Guld, WC-seger med mera), vi köpte honom på SSHS-auktionen. Han debuterar här 1,40 klass, direkt in på stora gröna banan. Mycket bra!
 
Film:
Li Top och Stephanie. Li Top är uppfödd av Barbro och Stina Lilje.

Fick en bild av vår egen uppfödning Mona också, efter Maloubet de Pléville - Norma - Non Stop R. Hon vann sjuårsfinalen i spanska Oliva idag med Erika Lickhammar! En riktig Maloubet dag helt enkelt. 

Bra Cardento-dag också förresten, Flips Little Sparrow (Cardento - Butterfly Flip - Robin Z) gick direkt in i 1,45-debuten på gräset och blev placerad, kul för ägaren Astrid Ohlin som just kom hit. Thriller (Cardento) också nolla. Sibon var placerad i en 1,40 - hans första start här nere. Han var lycklig att äntligen få tävla såg det ut som (gick inte förra helgen) och drog iväg lite på banan! Härlig häst.


Är avundsjuk på italienarna som kan få rosmarin att växa så här. 

/Hej!


Läst 123948 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej!

Är nere i Italien, Arezzo. Vi har elva hästar med oss, vi skulle haft tolv men fina sjuårige Clarence e. Clinton såldes precis till Melina Forsberg, som också är här nere nu och ska rida lite mindre klasser och lära känna sin nya häst. Men som sagt, elva hästar är många ändå!

Hästarna ska tävla tre veckor och alla har sitt upplägg. Till exempel Peders Cash In gick två stycken mindre klasser första helgen och ska även bara göra det denna helg, för att gå fullt ut stort sista helgen. Han är mest här för att sätta kondition för längre utomhusbanor och få göra det lite enkelt efter vinterns större klasser.
Några mer "gröna" hästar är mer här för att få erfarenhet. Så för vårt stall är det mest träning som är huvudsyftet här nere. I de större klasserna och finalerna gäller det mer tävling! Slow is fast.

Vi var ju i Oliva, Spanien, förra året det var också bra. Men det är en dag längre att köra och det blåste så himla mycket där då och var lite öppet. Så vi beslutade att åka hit istället. Vi gillar Arezzo! 

Ciao.

PS. Glöm inte att kolla bildspelet i toppen! Bland annat fick jag ett kärt återseende med Matrix. :-) 
 

Mys med Matrix. 


Läst 118501 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.