Lisen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej!

Nu är tre av våra ston dräktiga. Treåriga Presious Flip (Cabachon - Flips little Sparrow - Cardento) är dräktig med Cornet Obolensky. Carnation (Calino - Cortez) är dräktig med Gem Twists klon Gemeni och Donja (Cardento - Robin Z) är dräktig med Elvis ter Putte. Baccacha (Cardento - Naturel) fick sitt föl så sent så vi låter henne gå tom i år, så kan vi börja i god tid nästa år.

Vi har även börjat tävla stallets yngre hästar som Please be Careful "Pelle" som är fem år och har fått lite extra tid för att han är så känslig, Nareva "Räven" är fölsto på fem år och Capital är fyra år. Snart ska ännu en fyraåring ut på banan. Isabella Giegold har börjat hos oss och hon tävlar bebisarna i år.

Det är verkligen så kul att se unghästarna växa och utvecklas. I morgon ska vi löshoppa tvååringarna för första gången! Som att öppna en godispåse... Hoppas man blir glad. Kanske är det bara engelsk konfekt... Som man låtsas gilla. Vi får se!!!

/Lisen


Läst 128726 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Jag sitter och tittar på datorn på de intresseanmälningar som kommit in till SSHS-auktionen, bara några få dagar kvar nu till sista anmälningsdagen. Vi är fyra stycken som tycker till om hästarna.

En del skickar bara in ett språng! Det är ju omöjligt att göra en bra bedömning av hästen då. En del har förkärlek för slowmotion – det kan ju vara kul att se sin häst i slowmotion – men helt ointressant för oss som ska bedöma hästens kraft, kvickhet och reflexer. Så sluta gärna med det ;-)!
Sen ska vi se dem vi tagit ut till live-selektering. Det är alltid lika kul och man vill alltid ha många av dem man ser i sitt eget stall.

Dagarna lunkar på, jag blir mer och mer orörlig, har ont överallt och är trött. Tänk att en del kan rida samma dag som de föder barn, orättvist!!!

/Lisen


Läst 114048 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
22
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej!

Jag vankar, hasar och pustar mig fram ... tung och fylld med vatten. I Falsterbo höll jag mig mest i det hus vi hyrt, men åkte till tävlingarna för att se våra hästar. Jag har drygt tre veckor kvar till att bebis kommer – och för att göra det hela lite mer spännande ska Peder tävla de två helgerna innan, nere i Belgien. Gäller att bebisen inte vill ut för tidigt, annars får jag väl släpa med mig kidsen och stallpersonalen till BB. ;-)

/Lisen

PS. Missa inte bildspelet! 


Läst 113195 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
11
2014

Hej, nu testar jag ett nytt bloggverktyg mitt under nationshoppningen! Vilket drag på läktaren!


Läst 117700 ggr Kommentarer Kommentera

Hej nu är jag i Falsterbo!

Vi har sju hästar här nu och Peders tre kommer på tisdag kväll, så totalt tio stycken. I morgon börjar det på morgonen och Steffi ska hoppa Thriller i CSIO-kvalet. Sedan är det Stella Q:s tur i sjuårskvalet. På måndag har vi fem stycken sexåringar med HipStar, Main Road, Uncle Blue, Nabie och Carat Desire.

Till Falsterbo kommer även Fendi! Numera heter han ju Fibonacci, jag pratar ofta med Meredith och det är kul att höra om hennes upplägg, tankar osv. Eventuellt blir det nationshoppningsdebut för ekipaget. 


Meredith och Fibonacci. Ni som läser tidningen Show Jumping kan läsa en fin intervju med Meredith, där hon också berättar varför han är omdöpt.  
 
  
Snyggaste vinflaskorna på Systembolaget har Peder designat. Ute nu på systemet, men jag tror de är nästan slut:

  
Nu ligger alla ridpoddar uppe. Googla bara Ridpodden så hittar ni dem. Jättekul att träffa folk som har lyssnat och tyckt det varit inspirerande. Bra lyssnartips i bilen eller på tåget på väg till Falsterbo:

  
400 storbalar ensilage från http://www.katslosa-agro.se som specialiserat sig på att leverera riktigt bra ensilage. Vi får även småbal av dem som vi tar med på tävling. Bra att slippa byta foder på tävling:

  
Jag och Peder invigde en ny ridled på Österlen http://www.ystadosterlensridled.se, som startar från vår klubb Österlens Ridklubb i Borrby. Här rider ett premiärgäng ut en mil, utan att behöva korsa någon större väg:

  
Jag har cirka en månad kvar till bebis. Hasar mest runt på gården som en barbamamma och njuter av allt fint. Har ont i ryggen och är trött. Snart kommer jag inte att se rabatten, då är det mer fullt upp.


 

Tillökning har hönsgården fått. I 21 dagar ligger de och ruvar på äggen, sen kläcks de färdiga. Springer runt och äter och dricker själva:


Sitter i en stol här i Falsterbo nu och orkar inte ta mig upp. Zzz...
Hej så länge.
/Lisen


Läst 117456 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.