Lisen
OKT
24
2014
Hösten är här och långkalsongerna har redan varit på Peder sedan lång tid tillbaka. ;-) Är imponerad av dem som är flitiga långkalsong-användare och dem som kör dubbla strumpor. Det krävs helt enkelt mer planering.
  
Själv är jag dålig på att klä mig varmt, tar hellre en stor dunjacka och för varma skor över mina tunna strumpor och tunna tröja. I år ska jag vara bättre på att ha varma fötter. Tänker på att min mamma berättade om en man som ville skilja sig, för att hans fru hade så kalla fötter. Själv är jag rätt bra på att värma mina kalla fötter hos min man. Det är kärlek.
  
Min höst tillägnans bland annat att hitta och titta på hästar till oss. Jag kollar filmklipp och söker på nätet. Så har ni eller har ni sett en fin hopphäst ? hör gärna av er!!! Vi letar från fyraåringar och uppåt, men har ni något exceptionellt bra yngre är det också intressant. Fölkvoten är mer än väl full för året, så inga föl just nu.
  Det är framtida stjärnor vi letar efter, men även äldre som går 1,40-1,50 som passar Peder eller Steffi. Kanske finns det fina hästar i landet som vill pröva sina vingar lite mer internationellt?
  
Jag har ridit lite mer och det börjar kännas lättare. Har till och med hoppat 60 centimeter. Kom rätt alla gånger ;-)!!! Mejla mig angående häst, lisen@grevlunda.com. Nästa vecka ska jag till Uddevalla, Lidköping, Jönköping och titta på hästar.
På bilden är det vår nya 4 åring Costor e Calido - Irco Mena - Elberton - Ralme Z - Utrillo / Sweet Mahrhu xx
 
/Lisen Läst 101301 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
13
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Mitt inne i Barcelona ligger poloklubben där tävlingarna går. Här har man haft tävlingar i snart 100 år. På poloklubben kan medlemmarna ha sina hästar, spela tennis, bada, äta gott m.m, m.m. Gissar att det inte helt lätt att bli medlem här... Skulle det funka med en liknande klubb i Sverige?
  
I Super Leauge-finalen reds det om cirka 2 miljoner euro. Det svenska laget kom vidare till finalen efter första kvalet på torsdagen, där Peder och Sibon var felfria. I finalen var det åtta lag. Sibon hoppade väldigt fint och lätt i finalen, tyvärr ändrade Peder sin plan just innan start och gjorde ett extra steg in i trekombinationen, detta gjorde att han fick två följdfel.
  
Det som är svårt med att rida som nr 1 i ett lag är just att man inte hinner se någon, och är det lite ovissa distanser – som helt plötsligt rids på ett annat sätt än det man planerat – då kan det vara svårt att veta om man ska hålla planen eller ändra. Denna gången ändrade Peder sin plan. Ibland är det till det bättre och tyvärr ibland sämre.
Ofta kan man till exempel rida ett steg mer eller mindre, för det viktigaste är att man hör det fullt ut, även i huvudet mentalt. Lagets insats blev till slut väldigt bra, Sverige kom på en historisk tredjeplats i finalen efter Holland och Kanada! Detta innebär att vi kan välja Super Leauge-platser till 2015.
  
Vi tar en extra dag här i morgon då barnen har höstlov. För er som inte har så långt till Nyköping eller som har långt men ändå vill bli inspirerade och lära er mer. Åk till Tärnö i morgon måndag, där Henrik von Eckerman håller träning och clinic!
Från Tärnö: Det finns biljetter kvar som säljs i entrén så långt det räcker. Första gruppen av tre börjar kl 13. Kafeterian är igång, han kommer att skriva autografer och börjar sen själva clinicen kl 19 då han rider två olika hästar med headset. Plus att det är konferencier som ställer frågor medan han rider. Åk dit!!!
 
/Lisen 


Läst 110746 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
07
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej!


En väldigt intensiv Breeders-vecka är över. Alla här har jobbat som galningar i stallet och på Flyinge, men det blev också en bra utdelning! Det gör sig inte av sig själv.
För mig själv har det varit ganska tufft med väldigt lite sömn, Bill äter två gånger på natten, har ont i magen på kvällen. Jag har kört fram och tillbaka mellan Grevlunda och Flyinge, en timme enkel väg. Peder har varit iväg hela veckan, så man är ensam med att organisera allt. Har ju även Carsten och Hjalmar som ska till skola med gympapåsar, matsäckar, läxor och hembrev med mera.
Som tur är har jag fått hjälp av underbara Stina, barnens farmor och barnvakt! Hundarna har fått klara sig själva och hönsen har fått sin lucka stängt lite sent. Alla har överlevt.

Auktionen blev väldigt lyckad, fina priser för uppfödare och köpare tycker jag. Drivkraften är verkligen att se nöjda uppfödare och köpare, det blir många ringar på vattnet där ryttare får kontakt med uppfödare och fortsätter med olika samarbeten. (Se Olivia Lindbergs kommentar som bild från min Facebook, om auktionen i bildspelet ovan).
Det är nio år sedan jag frågade Royne, Erik och Pia om de ville göra detta med mig – nu är vi en väldigt sammansvetsad grupp som arbetar väldigt bra tillsammans. Sen några år tillbaka är SwedeHorse med och jobbar med auktionen. Nästa år är det 10-årsjubileum! Fram till dess har vi alltså sålt för omkring 30-35 miljoner SEK. Ska kolla siffran exakt.

Höjdpunkten för oss var förstås sexårsfinalen där Stephanie säkert lotsade Carat Desire till seger i championatet, och MainRoad och Uncle Blue var 5:a respektive 6:a i Breeders Trophy. De sist nämnda kom med till Lövsta Future Challange på Göteborg Horse Show. Vilket jättebra intiativ med denna morot för unghästryttarna!
Vi hade sju hästar med oss till Flyinge och sex av dem var finalister. Nu väntar en lång, skön hagsemester för flera av de unga hästarna i några veckor.

På söndagen vann även Peder en 2* GP med Sibon i Frankrike, sen var han hemma 1,5 dag och nu åkte han nyss igen till Barcelona och super leauge-finalen. Jag kommer efter på torsdag med hela familjen + super-Josefin. Josefin är ny här och ska hjälpa oss med barnen, men också hjälpa till i stallet med allt möjligt.
Jag skulle kunna berätta så mycket mer, men då blir det för långt och jobbigt att läsa. Måste börja kortblogga mer!!! Nu snarkar barnen, tvättmaskinen snurrar och snart sover jag … god natt.

/Lisen


Läst 111317 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.