Lisen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Snön har kommit till oss, i alla fall ett litet täcke på marken. Några minusgrader, då njuter vi av ett uppvärmt ridhus. Vi tänkte att vi skulle kunna ta emot någon som vill bli tävlingsgroom när vi har så många duktiga groomar här – vår stallchef Jenny Talinsson har ju också jobbat som professionell groom i många år – så här finns mycket kunskap att ta del av.

LÄRLING TÄVLINGSGROOM
En chans att få lära av de bästa i en inspirerande miljö, med målet att jobba som tävlingsgroom på elitnivå.
Du blir en i vårt arbetslag och kommer, förutom att jobba med oss och hästarna i vardagen, lära dig allt som har med skötsel av tävlingshästar att göra, förberedelser inför tävling och givetvis åka på tävling.
Du som söker ska vara minst 19 år, ha skinn på näsan och vara utåtriktad. Du gillar ordning, att ta ansvar, kunna växla tempo och är målmedvetet intresserad av att bli tävlingsgroom. Viktigast för dig är hästarnas välmående samt att du vill vara en god representant för teamet du jobbar i.
När det sedan är dags att prova dina vingar ute i arbetslivet hjälper vi dig vidare genom våra kontakter. Boende finns.
Egen häst kan ej medtagas, detta är en lärlingsplats för att bli tävlingsgroom, alltså inte ett jobb för dig som vill utveckla din ridning. Hör av dig till jenny@grevlunda.com


Läst 125702 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet. Hej. Igår var det club Showjumping event. Jag var där och lyssnade förra året och det var så bra och i år var jag själv föredragshållare med Jens ( min svåger Jens) . Vi berättade om hur viktigt det är att utvecklas och inspireras som uppfödare precis som vi som ryttare och stall måste ligga på och göra. Att ha rätt referenser mot målet. Tex rätt referenser om man siktar på toppen är att vara i tex Aachen och se den sporten på nära håll. För det är en annan sport än den man utöver på högsta nationella nivån här hemma. Den ridningen man får se, hindermatarialet, banbyggnadtionen, hästmaterialet. När man som ryttare hoppat en riktigt svår hoppning är det mycket lättare att Välja lämpliga hästar för den sporten. Vi pratade om mycket mer förstås. Det var otroligt intressant att lyssna på grundaren till horsetelex och Luc Henry framstående uppfödare. Det var bara så grymt. Hoppas ännu fler ryttare och uppfödare kommer nästa år. Det är en riktig vitamin boost för oss alla hopphäst nerdar.

Vi blev Årets Tävlingsplats på Dansarnas Gala fest. Otroligt glad över detta pris!!!!! Dansarna har lovat att komma i år och förgylla vår tävling som är v24 i år. Grevlunda Grand Prix vecka 24! Bara lägga in i kalendern. Tack Haidi Westring för bild.
Alla verkar vara magsjuka runt omkring mig så hoppas på att överleva denna pest!!

Läst 117873 ggr Kommentarer KommenteraHej!
  
Nu är det uppbyggnadsjobb som gäller. Januari är bästa tiden för det. Vi hoppar serier och tränar styrka och lydnad, vi lösgalopperar även en del hästar.
  
Här får man använda känslan, galoppera 2-3 varv och sedan skritta och hitta andningen igen. Därefter en galopp igen lite längre, skritt igen och så vidare. Innan de får vara lösa är de så klart uppvärmda.
Sjuårige Main Road (se film nedan) gillar att dra några repor och leka lite. Det är bra att träna lite mer kvick, vända, galoppera och så vidare. Det är lite som inne på banan.
  
Älskar när de får vara lösa, ni som såg Ryttareliten såg kanske att jag hade Matrix lös ofta, då hoppade han gärna själv. ;-)
  
Hej så länge!
/Lisen 
  


Läst 117041 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
04
2015

Nytt år, nya idéer, ny inspiration, nya möjligheter. Stäng dörren bakom er, stäng den till allt det där jobbiga, smutsiga, tröga! Stig in i det rena, trevliga framgångsrika 2015! Låter inte det bra?!

Här slängs det och städas. Garderoberna rensas. Släng släng släng. Jag har en samlare i mig och det är ett jävla skit att leva med. Var går gränsen? Nu slänger jag lite mer än jag vill och tror det blir bra. Kläder ges bort.

I slutet av förra året hyrde vi in en container och det var en sådan befrielse att slänga. Det är mitt nya. Städa och gör dig av med det som inte används. Hör och gör.

Nytt år innebär också hästplanering. Alla hästar har ett mål och en väg dit. Bäst att börja baklänges, det vill säga med målet, och sedan gå bakåt fram till nu. Ser så mycket fram emot de första hopp-passen med unghästarna. Karamellpåsen.

Det viktiga är att bara ana möjligheterna, se individen... Inte testa, då har du förlorat. Ge hästarna möjligheterna att växa och sedan blomstra när det väl är dags. 2015 är jag nyfiken på.


Läst 110190 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.