Lisen
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

I tisdags åkte jag, Peder och Bill upp med ena lastbilen till Borås. (Uppvärmningsklasserna började redan på onsdagen.) Där var det högt tempo hela långa veckan. Jag har skrivit lite till bilderna i bildspelet. Klicka! I morgon blir det att bjuda hela stallet på kalas. De är alla delaktiga! Teamwork!


Läst 114848 ggr Kommentarer Kommentera

Jag älskar vårt ridhus, det är underbart. Isolerat och varmt. Varje gång jag går in i det tänker jag att "det här är så underbart att jag knappt kan tala om det högt...". Men nu har många frågat om värmen med mera i ridhuset, så nu tänkte jag ändå visa er.
  

I ridhuset har vi en Sorptions-avfuktare. Den håller cirka 62 procents luftfuktighet. Om man har 70 procent eller mer börjar det växa mögel. Det är viktigt att det är just en Sorptions-avfuktare, den är även extra ljudisolerad så att den inte ska höras så mycket.
  

Längs med väggen går rören från avfuktaren som tar in fukten. Uppe i taket sitter aggregatet som varmluften kommer in i. De små tropikfläktarna hjälper varmluften att tryckas nedåt. Här kommer luften från avfuktaren ut.
  

Värmen kommer från två sådana här "luftvärme-historier"… Vi har cirka 8 till 10 grader varmt, varmare vill man nästan inte ha det. Man rider ju i tröja/väst.
  
  
Trevlig helg på er! Och tänk nu inte elaka tankar om vårt ridhus när ni fryser om tårna och fingrarna. Jag har frusit om tårna sedan jag guppade runt på min shettis. ;-)
  
/Lisen


Läst 123154 ggr Kommentarer Kommentera

Sparven kom till genom embryotransfer. Även hennes dotter Presious Flip kom till genom ET. Presious är nu fyra år och ska föla (om allt går som det ska) med Cornet Obolensky i vår. Butterfly Flip är blir då mormors mor!
  
  
Flips Little Sparrow kom till oss som färsk fyraåring, dotter till Butterfly Flip och Cardento som deltog i samma silverlag i OS i Aten. Hon har alltså alltid haft mycket att leva upp till – men med en svår galopp, snett kors och ett ganska svårt språng/teknik har vägen varit minst sagt krokig.
  
Peder Fredricson älskar dock att arbeta med henne då hon har en fantastisk inställning. Idag debuterade hon 1,60-Grand Prix i Amsterdam och blev placerad. 0/4. Ännu en Grand Prix-häst promenerar in i stallet när hon kommer hem!


Läst 128274 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.