Lisen

Hej! Jag sitter i Arezzo i Italien och tittar på två klasser samtidigt (två olika banor), så otroligt mycket hästar. Fina hästar. Bra ridning. Sämre ridning. Olika ridning.  Intressanta hästar. Ointressanta hästar. Det varvas här.
  
Mina tankar i dag har varit att framtidens hopphäst är en häst som inte behöver ridas ihop så mycket utan den är mer naturligt balanserad, lätt och kvick. Den travar med korta, energiska steg och har en galopp som inte tar för mycket på krafterna – utan den flyter mer.
Ju mer naturligt hästen kan göra jobbet desto mindre sliter det mentalt och fysiskt, vilket leder till att hästarna håller längre.
  
På tävlingarna här Arezzo har det under några år varit lite mer stillsamt, då mängder av liknande tävlingar har poppat upp i södra Europa. Men i år verkar intresset för Arezzo ha vaknat till liv igen. 200 hästar är på kö för den här veckan.
  
Vi tycker att den stora gräsbanan här i Arezzo är svårslagen, och bra för att ge de unga hästarna rutin och de äldre kondition. Och så är det vackert, och bra mat och vin.
 

Framhoppning i Arezzo. Det är trångt! Italienska temperamentet kommer fram ibland. 
 

Välkommen Carl-Walter Fox som är nyanställd beridare hos oss! Det känns bra och det känns som att vi tar företaget ytterligare ett steg i rätt riktning. Viktigt att ha kvalitet i alla led.

Carl har tidigare jobbat nere i Tyskland hos Rolf-Göran Bengtsson, han har lärt sig ett bra system och kommer hos oss – till att börja med – utbilda och tävla våra yngsta hästar.
 
Trevlig helg allihop!
/Lisen 

 


Läst 109756 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Hej!
  
Här packas det ofta, vi har alltid en ouppackad väska och en väska på G att bli packad. Flera necessärer, olika klädhögar och ett berg av tvätt! Så är det när man reser ofta – just nu är en sådan tid. Jag orkar bara inte ta i det!!!
  
Vi har varit på olika resor på samma gång. Jag, Carsten och Hjalmar åkte några dagar till Alperna och åkte skidor innan tävlingarna i Göteborg. Bra med lite tid med bara dem!

Väl i Göteborg hade vi en magisk helg då Peder vann Gothenburg Grand Prix på All In. Denna lilla "osynliga", ponnyliknande häst är fenomenal. Han är som en maratonlöpare som kan hoppa höjdhopp och vara en sprinter. Otroligt, men sant. Grattis till alla er som var där på plats och fick uppleva denna omhoppning! Vilken eufori!
 
Jag har skrivit mer till bildspelet så klicka upp fotona högst upp i inlägget. Angående speakern Ed som dyker upp bland bilderna – gå in på vår Youtube-kanal: Showjumpers Fredricson och hitta Canvas Plus Breeders. Försök översätta det han säger om den rundan på svenska, det går inte!!! Men på hans härliga engelska blir det så bra. Lyssna här:
   

För er som missade Peders omhoppning, ni kan se den här:


Läst 107761 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.