Lisen

Hej! Här kommer lite korta uppdateringar från vår stallchef Jenny Talinsson, hon har full koll på stallet och kan ge er en inblick i vad vi gör. /Lisen
  


Vi mockar på morgonen med dessa superkärror som vi sedan tömmer med traktorn. De rymmer 4-5 halmboxar. Några få hästar står på spån och där eftermiddagsmockar vi också.


Hoppdag! Då hjälps vi åt att bygga enligt banskiss från chefen.


Torkrummet, här torkar vi all tvätt!


A good day i tvättstugan.
  
Här har vi hunnit tvätta undan, tvätt och tork ligger bredvid groomen så det är lätt att ladda maskinen så fort tvätten innan är klar. Vi tvättar varje dag eftersom vi har så många hästar. Det är skönt att sortera smutstvätten, framför allt är det bra när något behöver prioriteras, slippa böka runt och leta.
   


A bad day (or week).
  
Sortering blev plötsligt inte prio ett. Så här kan det nämligen se ut då både Steffi och Peder kommer hem från en längre tävlingstur. Tur att vår maskin är en kämpe!
  


Putskroken får också det tungt efter tävling.


Varje dag rengör vi tränsen och annat läder som använts under dagen. Tvål och vatten, ibland ger vi lädret lite extra kärlek och då använder vi oftast läderolja.


Så här kan en dag se ut för Peders hästar.
  
Här ser du vad de ska ha på sig vid ridning, om det är något speciellt som ska göras vid till exempel skötsel (vilket det inte är med Peders hästar – excellent!) till exempel strålröta, mugg. Kvällsfodrar gör vi i snitt en gång i veckan.
Vi signar sedan vårt namn i rutan efter att vi skött om hästarna så att alla vet att det är gjort.
  


Plan för dagen är A och O för en effektiv och stressfri dag.
  
Här står Steffi och gör en plan för sina hästar. Ryttarna gör plan för ridningen och tillsammans bestämmer vi vad de mer ska göra under dagen.
  


Här ser ni vad alla färger betyder.Tårta äter vi när någon ramlat av, vunnit, fyller år, slutar... Och när vi behöver lite extra socker. 
Nästan varje dag med andra ord.
  


Harvar ridhus och bana gör vi så gott som varje dag.

Någon gång i veckan tar vi bort den lilla vallen som bildas mot sargen med denna sjukt braiga grej, man kan välja om man vill gå baklänges eller framlänges beroende på om man vill träna baksida lår eller mage. Who needs a gym?
  


Fodring!
  
Vi har fodringarna uppdelade på personalen och det tycker vi funkar bäst. Kan man inte fodra ser man bara till att fråga om någon annan kan göra det. Hos oss fodrar vi enligt följande schema:
  
6.30   Hösilage
7.15    Kraftfoder
11.00  Kraftfoder
16.00  Hösilage
16.30  Kraftfoder + tillskott
20.30  Hösilage + Kraftfoder
  


Hallå, du har sopat lite slarvigt där!
  
Japp, här sopar vi noggrant i alla hörn och vrår, morgon, lunch och em.
  
/Jenny
  


Läst 100651 ggr Kommentarer Kommentera

Hej alla!
  
Nu är det länge sedan jag red och tävlade själv. Söndag satt jag och kollade på Gina Tricot Grand Prix och jag måste säga att jag blev lite sugen. Har ju också vunnit Grand Prix där två gånger, så jag gillar arenan lite extra. Jobbar bara så mycket med annat nu att jag inte ens hinner rida lite. Men jag ska försöka göra det då och då.
   
Men i alla fall, det var så kul att se Helena Persson vinna på 16-årige Bonzai. Hela ekipaget är så samspelt och Bonzai hoppar bättre och bättre för varje år känns det som. Jag som känner Helena vet hur mycket jobb och eftertanke hon lägger på sina hästar. Hon är verkligen ett föredöme som på det sättet tar fram häst efter häst till högsta nivå.
   
Just jobb och eftertanke i all träning och i sitt upplägg är det som gör skillnaden på en vanlig ryttare och en framgångsrik ryttare som lyckas ta fram häst efter häst. Heja!
  
Stephanie var också på plats med fem stycken åttaåringar. Två fick hon ta över någon dag innan då Peder fått ont i ryggen och måste vila från ridning. Det är en fröjd att se Steffi rida alla hästar så fint och ta hästarna "ett steg till", två av dem fick debutera 1,45!
   
Tack Anna, Helen och alla andra på Gina Tricot Grand Prix som gör så fina tävlingar som vi andra får njuta av!  
  
/Lisen
  

Steffi och fina Carlo.
  

  

Bonzai. Så speciell och fin. Se på ögonen. FOTO: Lisa Hoff
  


Läst 103922 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.