Lisen

Hej. Bra lagstart som tog Sverige vidare till dag 2! Malin och Allan. Vilket team. #threehearts faktiskt (häst, groom, ryttare


  
Happy rider. I morgon sitter ni bänkade och håller tummarna!!! Så stolt över hur Peder genomför detta.
/Lisen


Läst 126605 ggr Kommentarer Kommentera

Hej alla, här kommer lite bilder från Rio!
  

Framme! Jag och Bo Kristoffersen (Rolf-Görans stallpartner/tränare) bor i ett hus uppe i bergen i Barra. Huset ligger i ett condo, det vill säga ett inhägnat område med vakter. Ägaren till huset är inte här men är i hästbranschen, och har bjudit in oss.
    
Första kvällen var jag själv, men det kom en kille och visade mig hur allt fungerade. Han berättade också hur man ska göra när man blir rånad i Rio, man ska ge dem allt och titta ner. Tack för den. Hundarna skäller och det är ett jädra drag på ett party nedanför. Somnade till sist…
 

Vaknade i alla fall till detta! Har inte haft någon jetlag alls. Men har å andra sidan varit i USA för inte så många dagar sedan, och har hemma gått och lagt mig 01.00 alla kvällar för att jobba av inför denna resa.
  

På väg till tävlingen för första träningen. Helt otroligt mycket soldater. Tänk vad varmt att ha så mycket skyddsutrustning på sig. Jag tycker att de ser ut som Ninja Turtles.
   

Träningsbanan. Man fick hoppa hur man ville. Peder ville till exempel inte hoppa nr 5 för han tyckte att de han hade sett hade hoppat dåligt på den. Gjorde en egen bana.
  

Ragnar är nöjd med hur Allan skötte sig.
  

Än så länge tomma läktare.
  

Press…
  

Jag och Bo har gått banan och avslutar med en bild.
   

Lussan och Tinne, och även Kyra som fattas på bilden, är alltid trogna supportrar på hoppningen. Kyra tycker att det är kul att se hur hoppryttarna värmer upp.
  

Peder och All In nolla i första kvalet. Allt stämde med planen på en teknisk bana som krävde att man gjorde flera beslut rätt. Peder valde att gå på ett extra språng till muren efter vattnet, trots att det blev mycket "vänta". Och även in i sista kombinationen. Det var enkelt sju språng, men Peder valde åtta och fick mer tid på sig att "sätta ihop" mer.
  

På väg hem från en middag och vid ett rödljus såg jag denna lilla åsna i en väldigt enkel hage mellan två höghus.
  
Vi hörs i morgon!
/Lisen Bratt Fredricson


Läst 128448 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Har haft lite semester, men nu är den slut och jag är på!
  

I några veckor har All In ätit sitt importerade hö från USA, han ska ha samma i Rio så han har fått vänja in sig.  
  

Inte alla stall som får så här snygg leverans! Pål från Litovet 100% GOPO kommer på vespa med en jättehink!
  

  
Jag funderar på robotgräsklippare, men tänker också att de bara får jobba på nätterna eftersom vi har så många hästar på gården. Kan föreställa mig kaoset som kan uppstå i mötet mellan häst och en superläskig, krypande svart robot? Någon som har erfarenhet av detta, är det värt att ha robotgräsklippare?
  

Så här gör vi när hästen är på turné. Låter boxarna andas lite och drar på med Stalosan.
  

  
Peder har haft problem med ryggen länge, men får väldigt bra hjälp av bland andra Johanna som kommer och masserar. Sist intog Bill massagebänken själv innan pappa hann på. Han ligger även på gym-mattan och gör Peders övningar.
Bill har vuxit upp bredvid Peders gymnastik varje morgon, från sprattlande stillaliggande bebis till fartfylld tvååring som vill vara med och göra likadant.
  

  
Scandinavian Horse Show på Elmia i Jönköping närmar sig! Den 26-30 oktober är det premiär. Här har vi reklammöte. Jag, Jana Wannius, Ulf och Appel – de sista är reklamgurus från Malmö.  
   

 
Ridpodden från Sveriges Radio är i gång med nya program! Vad vill ni ha för avsnitt?
   

  
Jag och de stora killarna åkte en vecka till USA och hälsade på en kompis. Härligt att bara vara vi tre ibland! Peder och Bill fick stanna hemma!
  

Nya böcker, gissa till vem? ;-)
  

I USA passade jag på att reka coola grejer till vår webshop getthegallop.com. Ni har väl inte missat den?! ;-)

  

Peder vann i Varberg! Vi följde i webb-tv, så bra att kunna.
  

God, sund mat i USA!!! Ska fortsätta så här nu.
  

Peder är i Rio nu, på fredag åker jag! Lovar att blogga lite varje dag!

  
/Lisen


Läst 132516 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.