Lisen

I dag har Grevlundagårdens stallchef Jenny Talinsson ”kapat” Lisens blogg. Här nedan skriver hon det senaste från stallet – och visar fina bilder!


Aprilväder! Från nakna hästar i hagar till att leta fram vinterutstyrseln igen, olika årstider varje dag.
  
Men vår är det och efter att Crusader Ice, eller ”Sigge” som han kallas, gjort en hingstvisning i Helsingborg körde jag upp honom till Stjärnborg där han ska stå på station. Han var även med på hingstvisningen där förra helgen. Sigge verkar vara populär bland damerna så han får nog fullt upp på jobbet!  
 

  

Lockig efter hingstvisning.
  

Levererad till Stjärnborg.
 
Annars jobbar vi på för fullt, ja vi tvåbenta lite mer än andra, hår rasar av på unghästarna som fortfarande har "täckjackan" på. Man får lite flashbacks till "sköta-shettis-tiden" när man skrapar frenetiskt med skrapan över de lurviga kropparna, hår överallt men hästarna njuter tack och lov. 
  


 
Med ledig och influensasjuk personal är det bra att Lisen skickar ut Bill till undsättning, han har kört lunchfodring med sin polare. 
  

    
Påsklov betyder att vår ponny Danny får massor av uppmärksamhet och omvårdnad, Majken har lektion för syster Lovisa och Bill hoppar över träd i skogen. 
  

 
Bill är väldigt inne på fälttävlan nu. Väntar med spänning på när han ska komma till dressyrmomentet. Liksom inget tjat om det so far... 
  

 
För er som älskar Sibon, who doesn't?!, kan jag hälsa att han har en liten tävling i sikte så allt går åt rätt håll! Det finns ingen i stallet som Sibon, han tjuter glatt när han ska få mat (och tjuter högre och högre om man är långsam), han pussas och är alltid glad. I love Sibon.
  

  
Den här däremot... I do no not love her när hon ska tas in från hage och bestämmer sig för att visa den här sidan till. Man liksom ser att, nope, det kommer inte att gå i dag. Trots det närmar man sig henne förhoppningsfull och låtsas-nonchalant varpå hon vänder rumpan mot en och...piper. Ok, är det så du vill ha det, jag går och gör något annat på agendan!
  

 
5 minuter senare ser det ut så här. "Det passar mig bra att komma in nu så vill du skynda dig lite." Men ibland får vi bara inte in henne och ibland kanske vi vill gå hem för dagen. Då får husse komma och jollra lite och då går det sååå bra att gå in. En riktig personlighet är hon och rolig att lära känna.
  

 
På påskafton drog vi stallknektar och åt på vårt lyxiga "pizza-hak" Friden. Har ni inte varit där, åk dit! Men kom inte stressad, väntan kan bli lång men åh så värd det. Du kanske till och med lyckas få en pizza uppkallad efter dig. Eller så lyckas nån annan få sitt namn på pizzan du kämpat med att få tillbaka på menyn. Min favorit heter Fox. Men jag är inte bitter.
  


Tillbaka till vardagen (är det röd dag i dag?!) och vi vinkar av Malin som åkte till Antwerpen i morse med Sparven och Carat. Kör försiktigt!
  

  
/Stallchef Jenny Talinsson, Grevlunda


Läst 187360 ggr Kommentarer Kommentera




Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.