Lisen

Hej!
 
Min största fiende mot att börja rida är tiden. Flera gånger både den här veckan och förra har jag tagit på mig ridbyxor men har inte hamnat i stallet. Jag tror jag måste lägga in RIDA i kalendern. Men när jag väl är i sadeln är det kul! Kan inte tänka mig ett bättre sätt att träna min kropp på, det är så skönt att få ha lite träningsvärk!

Den här veckan var jag inbjuden att prata om min syn på sporthästar, avel och framtid på ett seminarium om embryotransfer. Jag berättade bland annat lite om de embryotransferhästar vi har hos oss. Flip's Little Sparrow är ju ett ET och hon i sin tur är mamma till Precious Flip via ET. Precious fick däremot själv bära fram sin dotter Flip n Fly som nu är tre år och henne kommer vi försöka göra ET på.
  
Vi har även gjort andra, Duenna (F2) e Robin Z – Koncertz xx tog vi ET på, då hon inte själv kunde bära fölen utan kastade hela tiden. Första avkomman bars fram av en rätt knasig travare och den avkomman blev lite svår, andra avkomman bars fram av ett halvblod och duktig mamma och det blev trevliga Donja som bara har ett öga och därför är avelssto på Bollerup.
  
Även Carma som var tvåa i Grand Prix-hoppningen i Göteborg nu senast har en tvåårig avkomma i Bollerups Believer, som vi löshoppade häromdagen och han hoppade super. Läs mer om Believer i ett tidigare inlägg.


Bollerups Believer.
  
Embryoauktioner växer i världen, snart är det Zangersheide som har en auktion. Och som ni ser är det en syster till Flip's Little Sparrow som är mamma här som man kan ropa in. Vi får nu förfrågningar om att sälja embryos på våra ston i denna linje och vi ser vad som händer framåt!

 

Jag har ridit lite mer, här kommer en liten film där vi lär Nora att rygga!


Läst 110098 ggr Kommentarer Kommentera

Hej,

Nedan kommer min första videoblogg:

Mvh Lisen


Läst 141344 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.