Saras vardag

Tävling; Trollhättan, Adventshoppet

Hoppla hejsan kamrater! Idag har vi varit i Trollhättan igen, och det gick så bra så! Hoppade 120cm med Hedda och var dubbelnolla och fick pris :) Kom på 16:e plats och det var 21 som fick pris. Trevligt! Har varit en bra tävlingshelg för min del.
Detta var nog årets sista tävling, så fick ju ett bra avslut på tävlingsterminen. Laholm ska kanske ha en tävling innan nyår, men det är inget bestämt än. Man kan ju hoppas :)
Den vita rosetten var också jättefin.

Läst 9792 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
27
2009

Tävling; Trollhättan, Adventshoppet

Idag har jag varit i Trollhättan och tävlat med Hedda. Hoppade först 120cm som var bedömning A:0. Där gick hon superbra och vi var felfria. När vi gick ut från banan låg vi 5:a, och då var det cirka 20 ryttare kvar i klassen, så jag var rätt säker på att vi skulle få pris, men jag trodde att vi skulle bli nedputtade. Men icke! Det höll i sig hela vägen och vi kom alltså 5:a av cirka 90 starter (det var 22 stycken som fick pris). Kändes jätteroligt :)
Sedan hoppade vi 125cm också, men då var Hedda jättepigg, så då var hon faktiskt lite slarvig. Vi kom bra på alla hinder, men trots det så petade hon ner hela tre hinder. Det var ju lite synd, men hon var lite väl ivrig, så benen hann inte riktigt med ;) Men hon kändes fin annars, och det är huvudsaken.
Ska till Trollhättan imorgon igen och hoppa en 120cm, så måste åka hemifrån 06:15. Tidigt som satan, så ska faktiskt sova nu.

Läst 10035 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
21
2009

Tävling; Laholm

Go'kväll, gott folk.
Idag har jag och mamma varit i Laholm, för jag och Hedda har tävlat. Hoppade en klass, 120cm. Var felfria, men tiden räckte tyvärr inte till placering. Det var 27 stycken som fick pris och jag och Hedda kom på 28:e plats. Rackarns otur, men jag är nöjd ändå. Hon hoppade jättefint :)
Var skönt att bara hoppa en klass också. I vanliga fall hoppar vi ju alltid två klasser, och då går ju hela dagen åt. Men idag när vi bara hoppade en så gick det ju fort. Åkte ner, lärde mig banan, veterinärbesiktigade, värmde upp, hoppade, åkte hem. Perfekt :)
Men nu ska jag snart gå och lägga mig, för imorgon blir det att gå upp tidigt, för då ska jag åka med mamma när hon ska tävla dressyr :)

Läst 9506 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
07
2009

När jag släppte ut Hedda i hagen förra söndagen så haltade hon. Tog upp henne till paddocken och longerade. Hon haltade tydligt på vänsterfram ben. Ner och kratsa hovarna. Hittade inget. Aningen varmare på hoven.

Ringde hovslagaren och mamma fick komma dit med henne på kvällen. Han tog av skon och verkade hoven och letade efter en hovböld. Hon var väldigt öm i sulan när han tryckte med tummen på den.

Det kom inget var ur hoven men blod när han skar i tån. På med jodopax, sula och skon igen. Nu bara fäst med söm i bakre delen. Rådet att hon ska gå i en torr hage.

Tillbaka på onsdagen då hon var bättre men inte bra. Haltade i traven när vi sprang med henne. Av med skon och klämma på sulan igen. Det kom vätska när han tryckte med tummen. På med ny jodopax och så sulan och skon igen.

Idag lördag så såg hon ok ut när jag släppte ut henne. Upp i paddocken och longerade. Knappt märkbart att hon markerade. Äntligen bra.

Red en liten stund i skritt och lite trav för att känna efter. Kändes bra.

Ringde hovslagaren igen. Får komma dit imorgon och sätta på skon ordentligt samt sätta på en sula på den andra fram också. Måste ju vara lika.

Nu får vi komma ihåg detta till nästa år att hon behöver sulor när det blir blött ute. Tredje hovbölden på tre år. Det börjar bli en ovana.


Läst 12508 ggr Kommentarer Kommentera

Tävling; Göteborg

Har varit på Göteborgs nationella hopptävlingar idag med Hedda och hoppat en 120cm. Var dubbelnolla och kom på 18e plats och det var 24 som fick pris, så det var jättekul! :) Hon kändes så himla fin!! :)


Läst 9634 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.