Saras vardag
SEP
29
2012

Ingen har väl missat videon med Kaj som simmar ur bild? (Har ni mot förmodan gjort det så rekommenderar jag er att gå in och söka på "Kaj simmar ur bild" på YouTube, det ger ett gott skratt). Fredrik och jag gjorde i alla fall vår egna version idag i poolen i Palm Springs. Dock simmar jag inte ur bild, jag har lyxen att flyta ur bild!Läst 10137 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
26
2012

Kommer ligga lite lågt med uppdateringen här nu, eftersom jag inte vill trycka upp sol- och badbilder i ansiktet på er varje dag. Mamma har ju berättat att vädret hemma är regn och rusk dag ut och dag in, så jag vill inte strö salt i såren, så att säga. Ska bara vara lite jävlig och säga att vi lämnat ett 40-gradigt Phoenix för att nu vara i ett 40-gradigt Palm Springs fram till på söndag. Strålande sol, värme och dessutom svala vindar vid poolen så att man inte behöver gå i och doppa sig var och varannan minut. Låter inte så dumt va?

Svalkande pool, skvallerblaska och frozen smoothie. Kunde inte låta bli att lägga upp den..


Läst 10413 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har vi hunnit med en del! Lämnade Santa Fe tidigt i morse och begav oss mot Four Corners Monument. Det enda stället i hela USA där fyra delstater gränser till varandra. Rätt häftigt! Mitt ute i ingenstans alltså, där gränserna är dragna, dit åkte vi :)

Colorado, New Mexico, Arizona och Utah. Alla gränsar till varandra :)

Inte alla som kan säga att de varit på FYRA ställen samtidigt! Jiiihaaa! :)


Efteråt åkte vi vidare i Arizona till Horseshoe Bend. Ett av naturens underverk. Så himla fint! :)

Floden med berget i formar en hästsko :)

Nu har vi bilat runt här i USA i tre veckor, och har hunnit med 11 delstater! Vi har två veckor kvar, och de kommer bara bestå ut av sol, bad och relax! :) Vi är framme på vårt hotell i Phoenix nu, här kommer vi att vara i tre dagar. Ett riktigt lyxigt Hilton-hotell med fantastiskt poolområde! Här ska brännan börja jobbas på! 37 grader här ikväll! :)Läst 11895 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
22
2012

Nu ska jag faktiskt skriva något hästigt här i min hästdagbok och inte tråka ut er med massa härliga semesterbilder (ska bara tillägga snabbt att jag befinner mig i Santa Fe, New Mexico för tillfället :)).


Igår kväll, i Denver, hade jag jättesvårt för att somna på kvällen, för jag visste att mamma bara några timmar senare skulle till veterinären med Hedda. Hon skulle skriva på Facebook efteråt hur det gick, och orolig som jag var så tog det ett tag innan jag somnade, men till slut sov jag som ett barn.


Klockan två på natten RINGER mobilen. "Mamma" står det på displayen. Klarvaken och med en halv hjärtattack är jag helt övertygad om att hon ringer för att meddela att Hedda ska avlivas. Varför skulle hon annars ringa och inte bara skicka ett sms? Allt det hinner jag tänka på en signal, men vad händer sedan? Tanten lägger på?! Får ett sms där det står att det gick bra hos vet. och att jag ska gå in och läsa mer på Facebook.


Mamma var alltså själv så glad över att Heddas vet.besök gick bra, så hon var tvungen att ringa en signal till USA för att väcka mig, så att jag kunde få reda på de underbara nyheterna. Mycket god tanke, men jag höll ju som sagt på att dö på kuppen! Och efteråt var jag så lycklig så jag var tvungen att väcka Fredrik och berätta för honom! Och sedan kunde jag inte somna om, förrän någon timma senare.


Men i vilket fall som helst så är jag så himla glad att Hedda var så mycket bättre hos veterinären! På rakt spår vid böjprov såg han ingenting och bara pyttelite på lite volt, så nu ska hon skrittas en vecka till och sedan börja travas lite smått. Jag kommer hem om två veckor (gud vad jag längtar efter mina hästar), så jag föreslog till mamma att hon kan skritta två veckor istället för en. Bättre att ta det säkra före det osäkra :)

Hedda och Marco. Så söta så man blir tårögd!


Läst 10499 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
20
2012

Idag skulle vi köra från South Dakota, genom Nebraska, till Denver, Colorado. När vi kör där på landet i South Dakota händer plötsligt det märkligaste. Mängder av buffalos dyker upp och ska gå över vägen där bilarna kör! Det var ju bara att snällt stanna och låta dem passera. När vi bara kört en liten bit till ser vi en hel dal med buffalos och flera går längs vägen. Helt sjukt ju!! :) Man får se bra mycket när man bilar runt här i USA, så mycket häftigt!


Jag filmade så klart! Check it out! Såg även massa söta sorkar!! :)Varsågoda, bara att traska över!Precis vid vägkanten!Närmre än så här vågade jag inte gå ;)Såg massor av söta sorkar! Hoppas bara de inte bär på smittan som de i Yosemite Park i Kalifornien...


Läst 10700 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
19
2012

Hej Sverige! Idag har vi besökt Mount Rushmore. Ni vet berget där de skulpterat ut ansiktena av fyra presidenter? Låt oss ha en liten historielektion!


Mount Rushmore ligger i Keystone (som ligger i delstaten South Dakota). I det 18 meter höga berget i Mount Rushmore National Memorial har fyra presidenters ansikten skulpterats ut; Washington, Jefferson, Roosevelt och Lincoln. Det är så bra gjort att till och med jag såg vem som var vem!


Det var skulptören Gutzon Borglum, som tillsammans med 400 andra, påbörjade detta karvande. 1927 började de att skulptera i berget och 1941 blev de klara.


Riktigt häftigt!
Tjusigt, va? :) Men visst ser det ut som en elefant bredvid Lincoln (längst till höger)?:)Läst 12575 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
17
2012

Här går vi fort fram! Igår var vi i staden Twin Falls, i delstaten Idaho, och idag är vi i Salt Lake City, i delstaten Utah. Har haft 37 grader i skuggan idag och nästan smält bort! Men vi har ändå lyckats gå på lite sightseeing här i Saltis, som jag nu kallar denna stad :) Riktigt fint här! :)Hello Utah!Svårt att tro att de faktiskt haft vinter-OS så varmt som det är här nu!Temple SquareFontäner och vattenfall överallt i staden :)


Läst 10273 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
15
2012

Lite tjusiga pics som jag tog på kvällen i Seattle :) Är på väg till Idaho nu :)
Strax efter att solen gått ner, då det fortfarande var blått på himlen :)Bara några minuter senare var det kolsvart :)Nere vid hamnen låg ett pariserhjul som vi så klart åkte :)


Läst 9993 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
15
2012

En sak som jag hade bestämt sedan länge var att vi skulle besöka Post Alley i Seattle, där Gum Wall ligger! :) En liten gränd där väggarna är fyllda med tuggummin i alla regnbågens färger. Så jäkla häftigt! Vem startade det liksom? Och så kul att det blivit värsta grejen så att "alla" åker dit och sätter sitt egna avtryck. Självklart satte jag upp ett rosa tuggummi på ena väggen :)
Det är ju några stycken, så att säga..!Den jättelånga gröna som hänger där satte Fredrik så fint upp :)Blåser lite bubblor innan tuggummit ska upp på väggen!Grymt häftigt, samtidigt som det är lite småäckligt. Och för den som undrar kan jag berätta att det luktade ingenting. Det var nämligen något jag själv funderade på innan vi kom dit, hur det skulle lukta med tusentals gamla tuggummin uppklistrade.


Här har ni filmbevis när jag klistrar på mitt tuggummi!

 

! :)


Läst 11306 ggr Kommentarer Kommentera

God morgon från Seattle! Denna stad är helt fantastisk, min nya favorit! :) Igår åkte Fredrik och jag upp i Space Needle och åt lyxlunch i deras snurrande restaurang, så att vi hade utsikt över hela staden. Massa bilder kommer, men först bjuder jag på denna coola video. Fredriks efterrätt var nämligen en riktig specialeffekt! :)
Hur häftig?!


Läst 10466 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.