Saras vardag
APR
02
2013

Här är filmen från 115 cm igår med bästa Marco! Glädjeskrik efter sista hindret som sagt, så välj själva om ni vill ha ljud på eller inte. Det låter inte helt vackert, men äkta glädje, det var det! :)

Supernöjd med rundan och jag tycker att han hoppade kanonbra! Så fokuserad och med på noterna, med fina språng. Duktig, duktig, duktig!!! :)Några bilder också :)Hinder 1Hinder 2Hinder 4Hinder 5Hinder 8


Läst 6345 ggr Kommentarer Kommentera

APR
01
2013

I eftermiddags åkte vi tillbaka till Billdal, den här gången med Marco i transporten. Skönt när man bor så nära så att man kan åka hem mellan klasserna :)

Marco skulle gå dagens sista klass, 115 cm, avdelning B. Det var hans andra start i 115 och som vanligt var jag skitnervös och spyfärdig. Mr Lennart Lindelöw var banbyggare och han bygger alltid lite trixigt och fixigt, med maxade hinder. Dagens bana tycker jag var svår, och speciellt från hinder 5, en oxer, till hinder 6, också en oxer. Direkt när man landade från femman så var man tvungen att svänga snabbt för att komma innanför ett annat hinder fram till sexan.

Marco kändes kanonfin på framhoppningen och hoppade luftiga språng. Inne på banan var han sååå fin och hoppade superbra! Som jag redan visste innan så skulle vägen från femman till sexan vara klurig, speciellt om han skulle hoppa stort på femman. Han hoppade luftigt och fint, och då kom jag inte helt i balans så fort som jag skulle, men jag är en fighter och lyckades få svängt till sexan ändå, med en samarbetsvillig Marco som var väldigt fokuserad. 

Vi kom i mål felfritt, inom tid, och utan att ha varit i en bom. Tur att det inte var så mycket publik kvar, för när vi landade efter sista hindret, kombinationen, skrek jag "Braaaaa!!!! Duuuktiiiiig!!!" som om vi precis vunnit OS. Marco fick så mycket beröm så för hans del så trodde han nog att han precis vunnit största tävlingen någonsin, och för mig kändes det så. Jag var och är helt enkelt kanonglad!!! Min fine, lille häst, så bra han hoppade! :)

Filmen håller på att ladda upp i snigelfart, men lite bilder kanske går bra så länge? :)Puss på dig min älskling, du hoppar alltid bra, men idag var bästa någonsin!Myyyyycket nöjda!


Läst 5611 ggr Kommentarer Kommentera

APR
01
2013

Åkte till Billdal i morse för att tävla med Rivica. Hoppade 100 cm och 110 cm, med blandade resultat. I 100 cm hoppade hon fint på framhoppningen, och inne på banan hade vi ett jämnt flyt och bra distanser till alla hinder. Dock verkade det som att Rivica fortfarande sov, för hela tre (!!!!!!!!) räcken for i backen! Förstår inte alls hur detta kom sig. Kom som sagt bra på hinder och hon brukar i vanliga fall vara ganska rädd om sig. Kanske börjar hon tycka att 100 cm är för lågt? Inte bra i så fall, för 110 cm är maxhöjden för oss än så länge när det kommer till banor. 

I 110 cm gick det bättre. Fick väcka henne ordentligt på framhoppningen och se så att hon var med på noterna. Vi var felfria i grundomgången och i omhoppningen blev det tyvärr en rivning på sista hindret. Det var böjt spår från näst sista till sista hindret och jag lät henne galoppera på, men såg att vi låg alldeles för stort. Fick försöka bromsa upp henne, men då blev det istället lite för nära och hon rev. Jag är i alla fall nöjd, och vi hade en bra tid i omhoppningen såg jag i resultatlistan. Vi var snabbaste fyrfelarna, vilket var skoj eftersom jag varken svängde snävt eller red speciellt fort. Hon har en vägvinnande galopp!Rivica i 110 cm. 

När vi kom hem plockade jag in Hedda från hagen och gjorde i ordning henne. Paddocken är helt bra nu, så det blev ett dressyrpass hemma. Hon kändes väldigt mjuk och fin i traven, men i galoppen var det kämpigare. Då blev hon stum i munnen och jag fick sitta och lirka och lirka och försöka få kontakt. Blev bättre, men tyckte inte att det släppte helt. 

Ska ta det lugnt en stund nu, sedan gå ut och göra i ordning Marco. Hans svans ska få sig ett bad :)


Läst 5445 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar
Övergångar stärker hästens bakdel
Jessica Nordin svarar
Tips på ridövning för häst med stora gångarter
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.