Saras vardag
JUN
22
2013

Igår på eftermiddagen upptäckte jag att Marco hade dragit av sig en sko i hagen. Som tur var så hade han tid hos Dennis idag för helrenovering och Hedda ska dit imorgon för att få nya skor. Dock blev jag väldigt nojig när jag skulle leda ut Marco till hagen i morse. Först stapplade han på asfalten och när jag tog honom på linan uppe i paddocken för att kolla så såg han oren ut. Jag tyckte dessutom att han verkade markera på ett annat ben än det som han hade trampat av sig skon på, men jag blir så nojig så jag ser väl allt och inget. Benen var i alla fall väldigt torra och fina, inget varmt eller svullet.

När vi kom till Dennis började han med att fixa i ordning hovarna och byta skor. Han tyckte också att han kändes väldigt fin i benen. När han var färdig tog vi ut honom i deras paddock och jag fick longera honom i båda varv, och gissa vad? Han såg ut precis som vanligt! Hoppades så klart att han bara var öm efter att skon hade åkt av, men som den jäkla hönsmamma jag är så inbillar jag mig all möjlig skit.

Jag var borta med Marco i Bunketorp ikväll och red ut en lugn promenad, och då kändes han också som vanligt. Puuuh! :)

 

Marco fick syn på något spännande efter promenaden

Hedda red jag markarbete med i paddocken i morse. Hon gick superbra och det märks att hon inte är brunstig längre, lilla kärringa! Nu koncentrerar hon sig på mig och är mycket lugnare. Hon kändes riktigt fin och liksidig, och i galoppen bara gungade hon på. 


Läst 6550 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2013

Glad Midsommar till er mina kära vänner, bekanta, läsare och ja, alla helt enkelt! :) Mamma och jag gick upp tidigt i morse och åkte till Bunketorp med Rivica och Hedda. Vi körde samma klättring som jag gjorde med Marco i onsdags; fem gånger skritt, fem gånger trav och fem gånger galopp. Fastän det var tidigt så var det verkligen jättevarmt och kvavt. Sätter min lillebror på att det kommer åska senare idag, och ösregna. Det är trots allt midsommar! :)

Hedda såg spöken i klätterbacken idag. De två första gångerna som vi skrittade upp och ner var inga konstigheter, men tredje gången upp så tyckte hon att en gran, som stått där i alla år, plötsligt var jätteläskig och gick så långt ut på kanten hon bara kunde. När vi skrittade ner för backen reagerade hon inte, men varje gång i uppförsbacken var hon löjlig och sprang på sidan. Det var inte förrän i intervallerna i galopp som hon slutade titta på granen. Då tänkte hon bara framåt, så då fanns ingen tid till att springa på sidan.

Både Rivica och Hedda var rejält svettiga efteråt, så när vi kom hem fick de bada innan de gick ut i hagen. Nu jobbar jag fram till klockan tre, sedan blir det midsommarfirande hemma med familjen och ikväll ska Fredrik och jag umgås med Lissan, Martin, barnen och hennes familj :)Glad midsommar önskar jag :) Blomkrans på huvudet är givet idag :)


Läst 6387 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
20
2013

Sista delen av hästarna i mitt liv handlar om hästen som jag köpte sist; världens finaste Marco :) Jag har alltid haft två hästar att rida och tävla, men efter att jag sålde Hella bestämde jag mig för att bara ha Hedda. Jag hade bara henne i ganska många år och hon har alltid varit en stark häst och frisk som en nötkärna, men i slutet av november 2011 gick det för vilt till i hagen och en blödning på gaffelbandet på höger bak uppstod. Veterinären sa att gaffelbandsskador alltid är allvarliga, men som tur var så var Heddas blödning väldigt liten. Jag var jätteledsen och trodde som vanligt det värsta, men hade ingen tanke på att köpa en till häst. Dock var det något som mamma och pappa hade funderat på och i januari berättade de att de hade en sen julklapp till mig. Hur snälla?!?!

Började leta runt på Hästnet och ganska snabbt hittade jag Marcos annons. Tyckte allt lät bra och filmerna från treårstestet fanns med. Dessutom kostade han precis så mycket som jag skulle få köpa en häst för. Dock stod han så långt bort, så jag kollade på massor av andra hästar i närheten. Ingen passade och jag kom alltid tillbaka till Marcos annons. I mars bestämde jag mig för att åka och titta på honom, efter många provridningar där inget kändes rätt. När vi kom fram gick vi in i stallet, mamma och jag, och där stod han. Redan då visste jag att det var hästen jag skulle köpa. Precis samma känsla som när jag köpte Hedda. Jag bara visste.

Provridning


Själva provridningen gick sådär. Först red och visade Louise honom, och han såg jättetrevlig ut. När jag själv red fick jag honom inte ens att fatta galopp. Jag försökte och försökte, men det blev bara slängtrav. Jag ropade till Louise och frågade hur jag skulle göra, och hon sa "tryck på bara". Till slut fick vi galopp och hoppade lite hinder också. Efteråt fick jag skritta honom en liten sväng i skogen. Han var jättesnäll och det hade egentligen inte spelat någon roll hur det hade gått. Han hade kunnat slänga av mig och jag hade velat ha honom ändå, haha!Glad och lycklig på väg hem med Marco i transporten! :)

Natten innan Marco skulle besiktigas kunde jag knappt sova en blund. På jobbet mådde jag illa och trodde jag skulle kräkas mest hela tiden. Till slut på eftermiddagen fick jag veta att han hade gått igenom. Vilken lättnad!!

Nu har jag haft Marco i ett år och några månader. Han utvecklas hela tiden och är en häst med mycket personlighet och en räv bakom varje öra. Hedda är en häst som gnäggar hela tiden, medan Marco är tyst och pratar med sina uttryck istället. Han kommer alltid springandes när jag ropar på honom i hagen och han tycker om att mysa en liten stund, innan han tröttnar och vill busa istället.Han nafsar och tuggar på allt han kommer åt!

Förra året, när han var fyra, hoppade vi rundor på 90, 95 och 100 cm med felfria resultat. Han har hela tiden varit väldigt cool och hoppar allt man styr på. I år, som femåring, har han hoppat 105, 110, 115 och 120 cm felfritt. Han är fantastiskt rolig att rida och väldigt samarbetsvillig. Han hade sin trotsfas i vintras. Det var egentligen inget trots, för han gjorde aldrig något dumt, men han hade en fruktansvärt överskottsenergi och bockade som värsta rodeohästen!

I början av året var mitt mål att rida både Falsterbo i sommar och Breeders i Flyinge i höst. Dock har jag tänkt om under resans gång och det blir inget av det. När vi gjorde vår debut i 120 cm för ett tag sedan tyckte jag att det blev för tight om tid och för tufft att försöka kvala till Falsterbo. Jag vill inte bara hoppa massor av 120 cm för att kvala, utan jag vill gå ner och hoppa 110 cm typ varannan/var tredje gång så att det ska kännas enkelt. Så Falsterboplanerna slopade jag snabbt. Jag var inställd på Flyinge i höst istället, men nu har jag börjat tänka om där också.. Jag har inte löst in några kvalpapper än, så nu börjar det bli tight om tid igen (dålig planering av mig bara), då kvaltiden slutar 22 september. Marco ska få vila hela juli, så jag har inte många tävlingar på mig innan och efter vilan om vi ska försöka kvala. Dessutom är det så sjukt dyrt och Flyinge är 1-6 oktober, så om vi kvalar måste jag alltså ta ledigt från jobbet och fixa både box till Marco och boende åt mig själv. Mucho money alltså.. Nä, jag tror nog att jag just i detta nu har bestämt mig för att strunta i det och istället åka på "vanliga" tävlingar där jag kan ta med Hedda och Rivica också :)
Felfria i 120 cm i söndags :)

Marco är min lille prins och tanken är så klart att han ska få stanna hos mig livet ut :)


Läst 6009 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
19
2013

Hej hej! Idag var jag först med Marco i Bunketorp och sedan blev det markarbete med Hedda hemma. Det blev klättring för Marco idag i långa klätterbacken. Fem gånger i skritt upp och ner, fem gånger i trav upp och fem gånger i galopp upp. Skrittade av på plant underlag. Han fick jobba på ordentligt och var ganska svettig efteråt. Har förresten glömt att berätta vilken grym skillnad det var på tävlingen i helgen. Jag har försökt undvika att hoppa två klasser med honom eftersom hans kondis inte har varit tillräcklig. De få gånger han har hoppat två klasser har han känts väldigt trött i andra klassen, men nu i söndags var han minst lika pigg och stark i 120 cm som i 110 cm. Så härligt när man märker resultat av konditions- och styrketräning! Jippie :)

Här nedan är en video från Marcos och min allra första hoppträning :)

 
Min duktige lille prins :)


Läst 5417 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
18
2013

Sörplar te och kommer somna så sjukt gott ikväll. Tre hästar ridna. Tre hästar duktiga. Ryttare trött tre gånger. Alla goda ting är tre, eller?

Låt oss ta det från början. Therese och jag hade bestämt att vi skulle rida ut i morse. Eftersom jag skulle hem till Lissan klockan tio och hon på möte halv nio så hade vi bestämt träff i Bunketorp redan klockan sju. Okristligt tidigt! Klockan ringde vid sex, jag kände mig som en zombie, och det var faktiskt lite av en lättnad att kolla på telefonen och se att Therese inte mådde bra och ställde in. Inte kul för Therese, så klart, men jag ljuger om jag säger att det inte var skönt att somna om en timma. Istället blev det markarbete med Marco i paddocken när jag hade vaknat till liv, och han var så duktig. Tänk att för cirka sex månader sedan hade han sin psychofas då jag direkt när jag hade hoppat upp fick börja med att galoppera så att han fick göra av med all överskottsenergi. Det är ett minne blott och nu skrittar vi runt både på lång och kort tygel i hundraelva år utan att energin samlas ihop för att sedan sprängas ut. Är så kul att se tillbaka och vilken utveckling han har gjort hittills. Inom kort ska jag skriva den sista delen av Hästarna i mitt liv, och den handlar då så klart om prinsen i mitt liv (sorry Fredrik, du är mannen, men Marco är prinsen).

På eftermiddagen var det dags för dressyrträning med Hedda uppe hos dressyr-Eva. Vet att någon frågade någon gång om jag hade samma dressyr- och hopptränare, eftersom båda heter Eva, men det stämmer alltså inte. Dressyr-Eva med V och hopp-Ewa med W :) I vilket fall som helst så var det ett tag sedan Hedda var där i och med skadan. Jag har ridit henne med Equiband under magen hemma när jag har ridit markarbete sedan jag satte igång henne och idag satte jag även på det inför träningen. Eva tror att det mesta är bluff och båg och bara ett sätt att tjäna pengar. Equiband hade hon inte hört talas om och aldrig sett tidigare. Jag har tränat Hedda för Eva sedan dag ett, alltså i snart sex år, så hon känner henne väl. Det var riktigt kul att höra att Eva tyckte att hon rörde sig mycket fräschare och fick en luftigare trav. Jag känner själv hur hon jobbar bättre med Equiband, men jag har ju aldrig sett någon skillnad, med tanke på att jag sitter på. Mycket kul att höra, och dessutom av en som var skeptisk och som alltid är ärlig med sina åsikter!

Snabbt hem och göra i ordning Rivica för hoppträning hos hopp-Ewa. Vi var ute på gräset idag och det var jag, Nina och Thomas som tränade. Thomas har aldrig sett Rivica förut och frågade vad det var för en häst. Mammas dressyrhäst svarade jag. När vi hade hoppat några språng säger Thomas: "Du, den där dressyrhästen verkar rätt bra". Det betyder typ att han tycker den har OS-kvaliteter. Nej, skämt å sido, men bra ord från Thomas sitter jäkligt gött!

Rivica kändes sjukt fin och detta var första gången jag hoppade henne på gräs. Hon har en grym galopp, det vet jag sedan innan, men shit pommes vad den kom till sin rätt där  ute på gräsbanan. Kändes fint!! Ta er en titt på filmen här nedan som är från kvällens hoppträning. Nu har jag nämligen kramp i fingrarna efter allt detta knapprande på tangenterna.


 

Goppetigopp - hopp!


Läst 5754 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
17
2013

Hej! Här kommer filmerna från Heddas och Marcos rundor i 120 cm igår. Jag har filmerna från 110 cm också om någon vill se? Båda hästarna kändes väldigt bra och Hedda tycker det är superkul att gå på gräs, vilket märks. Marco fokuserade bättre i 120 cm än i 110 och även om han hoppade fint i 110 cm också så var 120 cm så mycket bättre. Det kändes som en klockren runda, och jag är extra glad att vi var felfria med tanke på regnet och att jag egentligen inte ville starta.

Marcos rundaHeddas runda

Igår på kvällen testade vi att löshoppa Maui för första gången. Det gick lite mindre bra.. Först ledde jag henne över bommarna, och det var inga problem. Vi la sedan upp sista hindret till ett lågt räcke. Inställningen var det inget fel på i alla fall, för varje gång vi släppte henne tog hon världens fart och brassade igenom den lilla serien. Dock gick det lite väl fort så hon rev det sista lilla hindret flera gånger. Hon backade inte av själv eller rättade sig förrän sista gången. Då kom hon fortfarande i flygande fart men innan sista hindret bromsade hon upp och hoppade fint över utan att riva. Efter det språnget avslutade vi. Nästa vecka ska vi lämna henne på sommarbete, så det blir ingen mer löshoppning innan dess. Till hösten kommer vi ta henne till Tord på löshoppning. Har varit på löshoppning hos honom med både Rivica och Hedda och han är väldigt bra tycker jag :) Hade varit kul att ta dit Marco någon gång och få höra vad han tycker.


Läst 6049 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
16
2013

Klockan fem i morse ringde alarmet på mobilen och strax efter sex satt mamma och jag i bilen med Marco och Hedda i transporten. Munka Ljungby skulle dagen spenderas i, och enligt väderprognosen skulle det regna hela dagen. Jippie!

Vi hade räknat med två och en halv timma ner till tävlingen, men eftersom det var motorväg hela vägen och bara en liten snutt på vanlig väg så gick det snabbare och tog bara drygt två timmar. Var framme i god tid och jag kunde lugnt gå banan. Än så länge inget regn, utan helt perfekt tävlingsväder egentligen. Vindstilla, molnigt och varken för varmt eller för kallt.

Detta var Heddas första tävlingen sedan Kungsbacka hade sin stora tävling med Grand Prix inomhus. Hon fick idag hoppa 110 och 120, och likaså Marco. När jag kom in på framhoppningen och precis hade börjat galoppera så hör man ett vrål inifrån banan. Det var  en bekant som red och som hade trillat av. Jag har aldrig hört någon skrika så av smärta, och ambulans fick tillkallas. Stackaren hade brutit vristen!! :(

Efteråt flöt tävlingarna på bra. Hedda var supertaggad och tyckte det var skitkul att vara ute på tävling igen. På framhoppningen drog hon järnet mot hindren. Inne på banan hoppade hon väldigt fint, men på ett räcke på slutet blev hon för ivrig och gjorde ett konstigt språng, så då åkte översta bommen i backen. Hade hoppats på att få rida omhoppning då jag hade kikat ut lite smarta vägar, men fick helt enkelt ladda om till 120.

För Marco var det typ debut på grästävling. Han levde rövare på framridningen och undrade var Hedda hade tagit vägen. Inne på framhoppningen gick det bättre, men när vi kom in på gräsbanan spände han till. Jag skrittade omkring och visade hindren för honom, och då kändes han rätt lugn, men när vi började galoppera var han väldigt spänd.. Aj aj.. Han hoppade ettan och drog sedan iväg ner mot tvåan, men smet på sidan. Det var jag inte alls beredd på, eftersom det inte var något konstigt hinder och inget i närheten att titta på. Dåligt av mig att sitta och sova på hästryggen.. Vaknade i alla fall till liv och gjorde bara en volt och hoppade sedan resten av banan felfritt. Fyra fel och ett tidsfel. Klappade om honom ordentligt när vi kom i mål och under rundans gång försökte jag prata lite med honom så att han skulle slappna av. Väldigt spänt som sagt, men jag hoppades på att det skulle vara bättre i 120 eftersom han varit på banan en gång nu.

120 cm var bedömning A:0 och Hedda startade ganska tidigt i klassen. Hon var taggad igen och jag tänkte att det är lika bra att hon får gå på. Inga snäva vägar, men bra galopp. Det blev en felfri runda och när klassen var slut hamnade vi på en åttonde plats av totalt 54 starter, så en rosett fick vi :)

Lagom till vi skulle gå och ta ut Marco började det dugga.. Jag var redan nervös och tyckte att banan var ganska svår, så regn ville jag inte oroa mig för också. När jag kom in på framhoppningen öppnade sig himlen och regnet bara vräkte ner! Jag skojar inte när jag säger att det gjorde ont på huden för att regnet var så hårt. Det kändes som istappar som föll på händerna och benen. Dessutom regnade det snett, så man kunde inte titta upp som vanligt utan att få stenhårt regn i ansiktet.. Fy farao!

Jag var INTE sugen på att hoppa 120 cm med Marco i ösregn, och frågade mamma om vi inte skulle stryka? "Nä, nu går du in och rider". Jahopp.. Har hon kört mig enda ner till Ängelholm var det väl bara att gå in på banan då. Det var bara det att jag knappt kom in på banan. Alla som hade paraplyer med sig hade självklart fällt upp dem, och de var livsfarliga enligt Marco! Precis vid ingången stod en gubbe med sitt paraply och Marco kastade sig bort så fort han såg det. Mamma hade traskat bort för att göra sig redo att filma, men en snäll tant kom och ledde in Marco på banan. Tusen tack! 

Väl inne på banan stod några funktionärer med två paraplyer precis vid ett hinder. Jag passade på att rida omkring där när ryttaren innan hoppade.. När vi sedan fick startsignal tänkte jag bara på en sak: rid på framåt med bra galopp! Jag berättade för Dennis en gång att jag inte gillar att hoppa på gräs när det regnar, för då blir jag så försiktig och är rädd att hästarna ska halka. Han sa då till mig att när det regnar/är blött ska jag galoppera på ordentligt så att broddarna verkligen går ner i gräset, och inte mesrida för då är risken större att de halkar. Så pang på rödbetan var det bara och Marco hoppade superbra och var inte i en bom! Felfritt och inom tiden. Jag blev kanonglad! 

Summan av kardemumman: En lite sämre start på dagen men med en mycket bra avslutning. Mycket nöjd med båda hästarna!! :) Videos kommer!

 

Nöjda, glada och pisseblöta efter 120 cm! Det nya, fina schabraket är så klart på, men helt genomblött det också..

 

En vit rosett till Hedda och en rödvit till Marco :) 


Läst 6355 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
15
2013

Go'kväll! Fredrik fyller 25 på måndag, men eftersom han är i Stockholm och jobbar då så har jag passat på att fira honom idag. Vi började med att åka till Börjes! Det ingick inte i födelsedagsplanen från början, men jag behövde köpa nya gräsbroddar till imorgon, så första stoppet fick helt enkelt bli där. Det var supermycket folk och lång kö. Precis bredvid kön hängde en himla massa schabrak. Inte bra när man står stilla länge och börjar se saker och ting som man gillar.. Det hängde ett grått schabrak med en glittrig silverkant från Eskadron precis där jag stod. Kikade lite på det från håll, men när kön fortfarande inte hade rört sig på ett tag så var jag bara tvungen att ta en närmre titt och känna på det. Jag är jättesnål med sådana prylar och köper hellre billigt på typ Ullareds Hästavdelning, men just detta var så fint. Tänkte att det skulle passa bra på gråa Marco, så jag slog helt enkelt till! Jag har aldrig i hela mitt liv köpt ett så dyrt schabrak, men det var väl på tiden att unna sig det då :)

 

En liten sneak peek på schabraket. Ska inviga det på tävlingen imorgon, så då kommer en bild med sadel o allt :)

Efteråt åkte vi till Askim och spelade minigolf och vid sextiden åkte vi till Restaurang Ester i Kungsbacka för middag. Fredrik var ovanligt hästintresserad idag och ställde en hel del frågor. Jag berättade att jag vill betäcka Hedda när hon inte ska tävla mer, och Fredrik undrade om man kan välja själv om man vill ha en kille eller tjej... Han skyllde senare på att han tyckte att jag sa "det kommer bli världens bästa hingst", fast jag i själva verket sa "världens bästa häst".

Vi har varit tillsammans i drygt sex år, och han ville att jag skulle förhöra honom lite på hans hästkunskap. Jag började med något som jag var övertygad om att han skulle klara.

Fråga: Vad heter det man sätter runt hästens huvud när man leder ut den till hagen?
Fredriks svar: Träns.

Det kunde ju ha varit rätt om man vill vara lite overkill, men själv använder jag grimma..

Fråga: Vad heter det man sätter under magen på hästen när man sadlar?
Fredriks svar: Stigbygel.

Jag var allvarligt orolig där en stund och undrade var han varit de senaste åren.. Som tur var briljerade han själv lite med att berätta att det jag hade köpt idag var broddar och schabrak. Och så berättade han att hackamore är ett bett fast utan bett i munnen. Där var jag riktigt imponerad och bestämde mig för att styra in på ett annat ämne nu när han hade flaggan i topp.Vi tog varsin tallrik desserttapas till efterrätt och jag åt upp allt. Så om hästarna river imorgon så skyller jag helt enkelt på att jag vägde lite mer än vanligt.


Läst 6757 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
15
2013

Igår ösregnade det igen, men idag är det sol! :) Jag red Marco igår i paddocken på morgonen. Genomblöta blev vi och jag försökte vänta ut regnet, men det var ingen idé. Hedda skulle jag rida ut med på kvällen igår, men när jag sitter på jobbet så får jag ett sms av mamma med en bild på Hedda ute i skogen. Då hade hon lånat henne och åkt bort till ridspåren för en tur.

I morse var det dags för genrep med Marco inför morgondagens tävling. Det är som sagt på gräs imorgon och han har bara gått på gräs en enda gång, och det var på en tävling förra året. Thomas och jag skulle träna klockan nio för Ewa på den stora, fina gräsbanan, men jag åkte bort lite innan så jag kunde rida fram själv på gräset. Marco blir lätt spänd och stissig när det är andra hästar runt omkring, så nu fick jag rida honom i både skritt, trav och galopp innan Thomas kom ut på gräset med sin häst. Då brydde han sig inte eftersom han redan var igång. Han kändes jättefin på gräset och galopperade på bra och tog för sig. Vi hoppade sedan lite hinder på max 100 cm och det kändes också väldigt bra. Han tyckte det var skoj och låg på och var stabil i alla svängar. Avslutade med att hoppa en liten bana på 100 cm. Känner mig jättenöjd och taggad inför imorgon! Alltid en annan atmosfär på tävling, men det känns ändå bra :)

Hedda har jag precis ridit markarbete med i paddocken och gett ett bad. Nu är det bara all utrustning som ska göras i ordning och packas in i transporten.


Läst 5896 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
13
2013

Efter cirka två veckor med strålande solsken och värme så var det dags för ösregn. Riktigt jäkla ösregn så man knappt såg när man körde bil. När jag vaknade i morse och hörde smattret mot rutan så var det ganska mysigt. Sedan kom jag på att jag var tvungen att gå upp och inte kunde ligga under täcket hela dagen. Damn..

Mamma brukar släppa ut hästarna innan hon åker till jobbet vid sju, men de fick hö inne på grund av allt regn, så släppte jag ut dem vid nio. Det ösregnade fortfarande, men roligare för dem att gå ut i hagen än att stå inne i boxen. Dock gjorde det lite ont i hjärtat när jag kom ut till stallet och skulle släppa ut dem och lilla Maui låg ner och sov i sin box. Ville så gärna låta henne ligga kvar där och mysa.. Dessutom fick alla hästarna tunna regntäcken på sig, men inte Maui, för vi har inget som är så litet att det passar henne. Nu har hon massor med päls ändå och kallt var det ju inte direkt, men lite sjåpig blir jag ändå..

Marco fick vila idag och Hedda red jag nu ikväll efter jobbet. Hon är så jäkla brunstig nu så hon kissar ner sig bara hon ser en annan häst. När jag gjorde i ordning henne på stallgången stod hon och spillde hela tiden och hon stod till och med och föltuggade mot Maui och underkastade sig. Suck.. Blir kul den dag jag ska betäcka henne. Hon lär väl ta sig bara hon ser sperman, haha!En bild för några år sedan på Hedda och mig i paddocken 


Läst 6650 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Lär hästen byta för hjälpen
Jessica Nordin svarar
Föräldrarollen som tränare?
Jessica Nordin svarar
Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.