Saras vardag
JUL
31
2013

Hej mitt i natten! Idag har vi haft regn på förmiddagen. Passade på att strosa runt på Oxford Street och däromkring i butikerna. Lite shopping blev det allt och vi besökte det rätt så nya Victoria's Secretbutiken i London. Till pappas stora lycka! Eller ja. Lyckan var väl att det fanns både soffor och fåtöljer som han kunde vila i medan jag kikade omkring.

 

På våning 1. Ser ganska nöjd ut i fåtöljen :)

 

På våning 3 (fanns ingen soffa/fåtölj på tvåan). Lite mer ansträngt leende.På våning 4. Helt utslagen!

Åkte sedan till Harrods och gick igenom i princip hela varuhuset. Utan att köpa någonting! Vi skulle nämligen på afternoon tea, så vi åkte dit lite innan för att kika. Där finns verkligen allt. Hittade till och med en hästavdelning.

Efter att vi hade ätit åkte vi till Tottenham Court Road och Dominion Theatre för att gå på musikalen We Will Rock You, med massor av låtar av Queen. Det var fullt ös medvetslös!! Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon och inte missar planet till Brasilien. Glöm inte att ni finner fler bilder/text/onödig fakta på min instagram aamaziingsara och aamaziing.blogg.se :)

God natt! 


Läst 10762 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
30
2013

Farao! Hade skrivit klart hela inlägget när jag råkar trycka på "uppdatera"-pilen. Allt försvann. Gah! Gör ett nytt försök, som blir mer kortfattat, för nu vill jag sova.

Dagen här i London har gått i ett, inte en lugn stund! Åkte direkt ifrån flygplatsen till Dorchester för afternoon tea. Supergott och bra service, så kan varmt rekommendera det stället om ni ska på afternoon tea i London någon gång. Åkte sedan till hotellet och lämpade av väskorna för att direkt ge oss av in till London igen (bor ute vid Heathrow). Det var dags för Phantom of the Opera, och den var mäktig! Tänk om man kunda sjunga hälften så bra som dem..!

Förresten fick mamma tid hos veterinären redan idag med Marco. Gick nog ganska bra. Inget halt på rakt spår eller volt, men markerade vid böjprov, men så pass lite så att veterinären skulle ha släppt igenom vid besiktning. Hade tydligen sagt att vissa hästar behöver några extra steg vid böjprov än andra. Fattade jag det som. Jag hade sagt att jag både ville ha ultraljud och röntgen men veterinären tyckte vi skulle avvakta med det och mamma fick nog tjata lite för att ens få metacam. Han ska äta det i tio dagar och sedan ska mamma tillbaka om två veckor. Håll tummarna! God natt!
Fler bilder på http://aamaziing.blogg.se och min Instagram aamaziingsara :)


Läst 10450 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
28
2013

Semesterfirare efter kl 18 idag och började med att åka till Dennis och böja Marco. Hade hoppats på bra nyheter, men vid böjprov så var han fortfarande halt. Nu blir det alltså en tur till veterinären ändå. Hade hoppats att det skulle läka av sig självt (vad det nu är), med tanke på att han har vilat i fyra veckor. Visst, det är bättre än vad det var då, men fortfarande inte bra. Nu får det helt enkelt utredas så att vad det än är kan behandlas. Jag åker utomlands imorgon, så mamma får ringa Johan och se om han har någon tid snabbt. Himla skumt detta, och även Dennis säger att det är en konstig hälta. Kanske sitter det någon annanstans? Vem vet.. Ställer in alla planer för resten av året med Marco och hoppas att han kryar på sig och att vi kan komma igen 2014 istället. Han är ändå bara fem år och jag tror på honom och han har framtiden för sig. Håll nu tummarna att det går bra hos veterinären och att han hittar något, men inget allvarligt, som går att behandla.

Nästa gång vi hörs befinner jag mig i London. Har sett fram emot den här resan väldigt mycket. Jag har betalat den med mina vinstpengar från Falsterbo och har alltså längtat i drygt ett år. Ärligt talat så är jag just i detta nu inte allt för pepp, men imorgon när vi åker ska jag börja njuta av semestern och det kommer förmodligen bli ett grymt äventyr. Mamma får bara höra av sig om hästarna om det är goda nyheter!

 


Läst 10334 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
28
2013

Alltså den övnngen igår var fett jobbig! De tre små hindren var knappt hinder, låg på liggande sockerbitar och var bara precis upphöjda över marken. Ändå var det sjukt jobbigt, då de dök upp så himla fort, och jag fick verkligen rida långsamt för att hinna med att svänga, haha! En mycket bra övning i alla fall, den kommer jag göra fler gånger, för igår var det långt ifrån perfekt. Jag märkte att båda Rivica och Hedda hade lättare att forma sig till vänster. När jag skulle forma till höger, över kuben och sedan till vänster, så var båda hästarna mer raka och det fuskades lite med att hoppa över kuben snett istället för rakt. Det har förmodligen med mig att göra också då, eftersom det var likadant med båda hästarna. Hade hackamore på Hedda, vilket kanske inte var ultimat, men det gick bra ändå. Tragglade inte runt på kuberna allt för många gånger, då jag märkte att det var jobbigt både för hästarna och mig. En bra övning som jag tycker man kan göra då och då, men inte hålla på med för länge när man gör den :) Hade även en studs på tre hinder som jag varierade med att hoppa också (se filmen). Vill framföra ett tack till Hippson som så ofta lägger ut bra övningar. Ibland orkar hjärnan inte tänka ut något själv, och då är det perfekt att gräva runt på Hippson för att få inspiration. Ni är bäst!

I filmen här nedan är först en snutt med Rivica och sedan en snutt med Hedda. Satte ihop dem eftersom de är så korta :)I morse regnade det när jag gick ut till stallet, så jag bestämde mig för att longera Hedda. Tog henne bara i grimma och longerlina. Hon har verkligen blivit mycket lugnare, vilar på steget, men samtidigt lätt och luftig. Traven märks det mest på! Fantastiskt vad Equiband har gjort för henne. Hon har alltid varit snäll och lydig, men när man har longerat tidigare utan någon hjälptygel så har hon gärna satt upp ett högt tempo och sprungit lite som hon känt för, och gärna kikat på stjärnorna. Nu däremot sänker hon sig och kommer upp med ryggen, fastän hon kan välja att gå precis som hon vill, men nu är detta rörelsemönster inprintat. I början hade jag Equiband hela tiden när jag red markarbete och jobbade för hand. Märkte skillnad och har det senaste bara använt det någon gång då och då. Nu sitter det och kommer inte behöva användas på ett tag! :)

Idag jobbar jag min sista dag innan semestern. Ska ikväll åka till Dennis med Marco och checka honom, för förhoppningsvis sista gången. Har ridit honom en vecka nu, ganska mycket och i alla gångarter. Har ridit markarbete en dag i paddocken samt att mamma tömkörde honom igår. De andra dagarna har vi varit ute och flöjtat i skogen i alla gångarter, på olika underlag och både upp och ner. Han har inte visat något och inte känts konstig. Håll tummarna att det ser bra ut ikväll :)

Här är några bilder på Bullen i konstig ställning när han vilar på spånsäckarna utanför stallet :)


Läst 9973 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
27
2013

Hej! Jag jobbar till klockan sex idag, men ikväll har jag tänkt hoppa lite med både Hedda och Rivica. Hippson la ut en markarbetsövning av Niklas Haking för ett tag sedan med tre små låga hinder. Tänkte ställa upp den och även någon studsserie :) Eftersom jag ska hoppa Rivica erbjöd sig mamma att tömköra Marco nu på dagen.

Det har varit både åska, blixtar och spöregn på morgonen och förmiddagen, men vet inte riktigt hur det ser ut nu. Hoppas i alla fall att det spricker upp till ikväll.Övningen! Forma ordentligt! :)

Här nedan är förresten en video på Rivica och mig när vi hoppade 110 cm i Björbäck andra dagen. Hade inte lagt upp den, men bättre sent än aldrig :)


Läst 10704 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
26
2013

Nu är båda hästarna ridna och klara för idag. Nu jobbar jag resten av denna fredag, till klockan åtta ikväll, och sedan blir det grillning hemma. Mamma och jag började med att åka bort till Bunketorp med Hedda och Rivica och red i klätterbacken några vändor i både skritt, trav och galopp. Rivica lät som om hon skulle dö på slutet och Hedda var plaskblöt av svett. Jag brukar gå först med Hedda, för hon är snabbast, men en av gångerna när vi galopperade fick Rivica gå först. Hedda låg precis bakom och tryckte på, och gruset skvätte från Rivicas hovar så jag fick titta ner i marken för att inte få det i ansiktet.

När vi kom hem med dem badade vi av dem och sedan gjorde vi i ordning Natalie och Marco och åkte till Bunketorp igen. Ingen klätterbacke för dem, utan vi red en runda i skogen och bredvid golfbanorna i både skritt, trav och galopp :)Läst 9959 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
25
2013

Ikväll red mamma och jag ut på Rivica och Hedda i Strekered. Red först inne på ridspåren och höll igång med trav och galopp. Red sedan tillbaka på den hårda grusvägen och skrittade och travade på den. Avslutade med en lång och jobbig klätterbacke innan vi skrittade tillbaka till transporten. Hedda var alldels gräddig mellan bakbenen. Såg förresten två andra bilar med transporter som hade parkerat i skogen. Vi red mellan klockan nio och tio ikväll, så det var lite udda att se fler transporter i skogen vid den tiden. Vi mötte ingen på ridspåren heller.. Dessutom var det lite mysko, för när vi passerade transporterna så såg vi att ena dörren på en av bilarna stod öppen. Det var väl lite skumt?

Förresten så red mamma ut på Marco igår. Utan min tillåtelse. Hon är en sådan rebell! Det är nämligen så att när jag är bortrest så ska hon hålla igång honom lite lätt, och vi hade kommit överens om att hon skulle tömköra honom några gånger i paddocken. Hux flux börjar hon prata om att hon ska rida ut på honom när jag är borta, vilket jag inte alls tycker låter som en bra idé. Rider hon ut på Hedda gör det mig inget, men ska hon ut och flänga i skogen på Marco blir jag nervös! För det första så är hon inte van vid honom och hans små busstreck. Får han för sig att bocka är det alltså inte säkert att hon sitter kvar (no offense, men hon är inte purung längre).  För det andra vill jag därför inte att hon rider ut själv, om det skulle hända något. Nu tänker ni säkert att åh vad jag är gullig som är så mån om min mamma och inte vill att hon ska trilla av och skada sig. Nja, inte direkt. Eller okej, det är inte kul om hon trillar av och absolut inte kul om hon skadar sig, men det jag är mest orolig för är om hon trillar av ute i skogen själv och Marco springer iväg och typ blir påkörd av en bil eller vad som helst. Hon kan få rida honom i paddocken hur mycket hon vill och då kan han gärna slänga av henne, för då är han i alla fall kvar i paddocken och kommer ingenstans. Så tänker jag alltid. Jag är inte rädd för själva grejen att trilla av och slå mig, men jag är rädd att efter avfallningen inte hålla kvar i hästen så att den springer iväg och råkar skada sig. Okej, känner att jag bara svamlar nu, men klockan är snart tolv. Läggdags för hundra år sedan. I vilket fall som helst så gick det bra när hon red ut på honom igår. Hon hade skrittat och travat och han hade skött sig även om han varit lite tittig. Jag har förbjudit henne att galoppera ute i skogen eftersom det är då han kan göra sina glädjesprång. Så vig som han är så är det inga fjuttiga små hopp han gör, utan man flyger en bit ovanför marken. Hon kommer garanterat gå ut och galoppera ändå. Rebellen! 

 

Peace..!


Läst 11001 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
24
2013

Hej! Har sjuk huvudvärk idag och har tagit en redig alvedon och dricker vatten som bara rinner genom kroppen. Får hoppas det går över snart..

Igår kväll åkte mamma och jag till Strekered med Marco och Natalie. Han är så knäpp Marco, för om Natalie går först så travar han snällt på och litar helt på att hon inte passerar några farligheter. Är han däremot själv i täten så känner jag hur han liksom är "beredd" på att varje stock eller sten plötsligt ska hoppa upp och bita honom. Han var sådan innan också, men ju mer jag har ridit ut på honom, desto bättre har det blivit. Vissa ridturer har han inte reagerat på någonting, men nu har han haft sommarlov i en månad, och då är det som att han har glömt bort att han har gått på dessa stigar och vägar en miljon gånger innan. Igår turades vi om att gå först så att ibland fick Marco ta täten och ibland Natalie. Jag vill ju att han ska ta för sig och våga gå på fram även när han är först. Han var förresten lite yster igår också. Vi skulle ta galopp upp för en backe och just då gick Natalie först. Han brukar alltid vara jättesnäll att gå sist och har inga problem med det, men i den här backen började han bralla som bara den och jag fick verkligen hålla i mig! När vi kom upp för backen var det plan mark och vi fortsatte galoppera, och Marco fick gå först. När vi passerade en stor vattenpöl på sidan av vägen så hoppade Fia ner i den och skulle bada. När Marco hörde plasket blev han rädd och flög i luften. Höll mig kvar den gången också och sedan gick det lugnt och sansat resten av turen.Suddig bild..

Hedda red jag ut på i morse i Bunketorp. Pappa, Fredrik och Henrik hängde med och sprang i löparspåren medan jag red. Tog det lugnt och skrittade och travade bara, men det var så varmt och kvavt, så både Hedda och jag blev svettiga ändå. När jag kom in från stallet började jag packa lite inför resan. Bara fem dagar kvar nu! Är alltid lika svårt att packa tycker jag. Känns som att man alltid tar med för mycket och knappt hinner använda hälften, men samtidigt vill man ju ha med lite olika kläder och även säkra upp om det skulle vara dåligt väder..


Läst 10946 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
23
2013

Nyvaccinerad och dötuff! På riktigt, jag gick och tänkte på den där sprutan hela kvällen igår. Sist jag vaccinerade mig var för tio år sedan, mot stelkramp. När pappa och jag anlände till husläkarna fick vi dessutom veta att vi inte bara skulle vaccinera oss mot Gula febern, utan även mot Hepatit A! Två sprutor för mig alltså!! Pappa fick tre, för han behövde en ny stelkramp. Hon som vaccinerade oss var skitbra, och jag började skratta för det var så löjligt. Det kändes knappt och gjorde absolut inte ont. Tänk vad töntig man kan vara. Jag fick dessutom ett jättefint grönt plåster med fästingar på på ena armen. Hoppas vi slipper biverkningar förresten. Man kan få feber av gula febernvaccinet efter tre dagar om man har otur.

Här nedan är en film från när vi vaccinerade oss. Allt dokumenteras vettni!

 
Badass!!

Nu är vi på väg till Töreboda och farmor. Hon fyllde år igår så nu ska vi dit och fira henne :) Har inte hunnit rida nu på morgonen, så ska göra det ikväll. Igår kväll red jag Marco hemma i paddocken. Kändes bra och han var väldigt framåt och kändes jämn. Han tycker nog det är kul att få motioneras igen. Ikväll tänkte jag rida ut :)


Läst 11411 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
22
2013

Herregud säger jag bara! Idag är det en vecka kvar till pappa och jag åker till London, nio dagar kvar till Rio och 17 dagar kvar till Foz do Iguazu. Jag ska börja packa så smått och trodde att jag fixat allt annat. Jag menar, vi har våra pass, biljetter, växlat pengar, skrivit packlista osv. osv. osv. Jag har flera gånger suttit och googlat runt på grejer som är bra att veta om just Rio. Typ, behöver vi ansöka om något visum? Behöver vi vaccinera oss? Nej och nej. Gött att slippa vaccinera sig tänkte jag. 

Idag hade pappa suttit och kollat runt lite på nätet, och det var en himla tur, för vet ni vad han får veta? Att när man åker till Iguazu måste man vaccinera sig mot gula febern!! Där finns nämligen myggorna som sprider den jäkla febern. Vaccinet måste tas minst tio dagar innan, så det var ju en helt sjuk tur att vi fick reda på det nu. Vi har fått tid imorgon för att spruta in vaccin i armen. Thank God att det inte var i skinkan..

En sådan här miss har aldrig tidigare skett. Har jämt haft stenkoll på allt. Tänkte väl att Brasilien som Brasilien. Vi ska ju bara flyga några timmar in i landet, säkert samma där som i Rio. Tji fick vi! Tänk om vi åkte dit utan att vaccinera oss och fått myggbett. Jag hade ju bara kliat som vanligt och tänkt jäkla myggjäklar. Tack Gud i alla fall att vi hinner vaccinera oss. Är inte redo att dö än!Jag ska försöka att vara i alla fall hälften så tuff imorgon! Det är bara en spruta.. Det är bara en spruta..


Läst 12624 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.