Saras vardag

Marco stapplade i morse också när jag ledde ut honom ur stallet. Ledde honom en stund i paddocken innan han fick gå ut i sin grushage. Längtar till tisdag, då vi ska till veterinären. Hoppas verkligen att han hittar något, så vi åker därifrån lite klokare och vet hur vi ska rehabilitera honom..

Hedda red jag markarbete med i paddocken. Hade två galoppbommar framme, som var något upphöjda. Galopperade över dem några gånger i varje varv, vilket hon tyckte var kul. Hon börjar bli riktigt lurvig i pälsen nu, så är väl snart dags att boka in en klippning :)

Fredrik och jag håller på och inreder för fullt i vår lägenhet. Jag går loss inne på Dimoda, som har så himla mycket fint. Speciellt mycket fina ljuslyktor och ljusarrangemang, vilket är mysigt nu på hösten :) Jag håller även på att göra om ett rum till walk-in closet. Hade hur mycket grejer som helst där inne som jag fick rensa ut och väggarna var rosa och taket blått. Nu ska allt bli vitt och jag ska sätta in klädställningar, några hyllor, byrå och hänga en fin lampa med kristalldroppar i taket. Skitkul med inredning, dock inte lika kul för plånboken ;)



Buddha-staty med ljuslykta



Vackert arrangemang :)



Här inne håller jag på och målar om nu, snart är allt färdigmålat och då blir det klädkammare :)



Klädställningarna ska sedan in i klädkammaren, men får stå i vardagsrummet så länge



En vacker ljuslykta har jag ställt bredvid kaminen i vardagsrummet :)


Läst 11351 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
10
2013

På tisdag ska jag åka till veterinären med Marco. Det är något som spökar med honom. Han varken reagerar eller markerar när han böjs, men när han går ut till hagen på morgonen så stapplar han de första stegen. Även om man vänder honom tvärt stapplar han. Gissar på någon muskelbristning uppe vid bogen, men vill nu åka till veterinären för att utesluta annat. Pratade länge med Ewa igår och hon tyckte det var jättekonstigt. Så fint som han gick i tisdags har hon aldrig sett honom. Dessutom är han i bra form, har väldigt lätt för sig i allt han gör och när Vivi har gett honom BioLight och massage har hon alltid sagt att han är jättefin i kroppen och aldrig öm eller stel, utan ett skolexempel på hur en häst ska kännas. Orkar inte spekulera mer i detta nu, men i vilket fall som helst så är det väldigt tråkigt. Han är en ung häst, fem år gammal, och jag vill ju att han ska hålla hela livet. Blir att ta det lugnt resten av året och förhoppningsvis komma igen nästa år. Vill att han ska vara frisk och kry!


Okej, nu låter det som att jag har varit olycklig i 40 år, men så är det så klart inte. Var dock väldigt glad över att båda mina hästar var igång och kändes pigga, glada och fräscha.


Läst 9698 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
09
2013

Igår kväll var det ytterligare en hoppträning, denna gång med Marco för Ewa. Skrittade fram honom länge och jobbade mycket i skritten. Kändes bra! När vi sedan började jobba med lite bommar och kuber blev han lite spänd/taggad första gången och studsade och vinglade, men efter den gången slappnade han av. Både mamma och Ewa tyckte att jag red honom helt annorlunda (på ett bra sätt) och Ewa sa hela tiden hur imponerad hon var och att hon skulle gå in och berätta för Thomas sedan. Hon tyckte dessutom att Marco hade utvecklats mycket. Kul! Han kändes väldigt fin, men det märktes på slutet att han blev trött, med tanke på att han fick jobba mer eftersom jag var noggrannare i min ridning. Han kommer säkert vara lite öm i kroppen idag, så vi ska bara ta det lugnt.

Är väldigt nöjd med kvällens hoppträning och nu ska jag fortsätta vara så här noggrann när jag rider hemma också. Tycker det har blivit skillnad sedan jag hoppade Marco för Thomas sist, så det är kul när man märker resultat :)

 


Läst 8330 ggr Kommentarer Kommentera

I förmiddags var det dags för Rivicas första Thomas-träning, och det gick jättebra! Han gillade henne och fick även prova att rida henne en stund i början för att känna på henne och sedan kunna ge mig bättre feedback. Hon fick en jäkla trav och det var skitkul att sitta upp sedan och ha så himla mycket tryck i henne. Jag har aldrig haft någon med mig på Thomas-träning tidigare, men idag var mamma med och filmade, så ni får även höra mycket av vad han säger. Bland annat säger han att Rivica är perfekt för mig att rida, för så som det känns när jag rider henne, det är så jag ska sträva efter att det ska kännas när jag rider Marco. Jag ska hoppträna Marco ikväll och är verkligen taggad nu! Vi jobbade väldigt mycket markarbete idag och hoppade inte alls många språng. Det blev så jäkla bra när vi började hoppa så vi kände inte att vi behövde göra mer. Kändes skitbra och jag ska ta Rivica för Thomas nästa vecka också! Är så himla bra att träna för honom, han är noga och man känner verkligen att man får ut något av det!



Läst 7565 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
07
2013

Vilken seg helg det blev, och inte alls som planerat! Vaknade upp igår morse med magont och det kändes precis som när jag var magsjuk sist (vilket var några år sedan, som tur är). En av mina chefer var magsjuk i slutet på veckan, så jag trodde ett tag att jag blivit smittad. Gick till jobbet i alla fall och jobbade hela dagen. Kändes lite skumt i magen, men inget hände som tur var och när jag kom hem tog jag det bara lugnt hela kvällen. Tur att man har en snäll mamma som kan hjälpa en att motionera hästarna när man själv inte känner sig fit for fight. Läste minsann på hennes blogg att hon hade skrivit, jag citerar, "Inser att Marco är en trevlig häst att rida. Får nog fortsätta med det emellanåt". Nämen hoppsan! Hon föreslog till och med att hon skulle rida honom på dressyrlektionen imorgon, men det blir inget med det, för imorgon ska jag hoppträna. Först ska jag hoppträna Rivica för Thomas på förmiddagen och sedan ska jag hoppträna Marco för Ewa på kvällen. Det blir första gången jag hoppar Rivica för Thomas, så det ska bli intressant. Jag har tränat tillsammans med Thomas för Ewa när jag har ridit Rivica och då sa han att hon såg fin ut. Imorgon lär det låta annorlunda ;) Skämt å sido, tror att Rivica är lite Thomas typ av häst. Får se hur det går imorgon!

Köpte en mat- och vattenskål till kissemissan igår. Söt va?


Läst 7286 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
04
2013

Har haft så mycket att jag till och med glömt berätta om vår nya kattunge! Skrållan heter hon och har nog bott hos oss i en vecka nu. Hittade henne under min bil hemma en kväll, alldeles jätterädd, liten och mager. Vi har inte direkt några grannar där vi bor, och närmsta grannen dog för ett tag sedan, så gissar på att hon eventuellt kommer därifrån. Nu bor hon i alla fall hemma hos oss och trivs jättebra. Äter som om hon aldrig sett mat tidigare (vilket säkert var ett tag sedan, så benig och smal som hon var) och börjar få lite hull i alla fall. Mammas kompis trodde uppskattningsvis att hon var runt åtta veckor. Såg en katt överkörd nere på vägen för ett tag sedan, kanske var det hennes mamma? Stackars liten..

Skrållan och Fia trivs jättebra ihop och Fia är nog glad med lite sällskap inomhus. Köpte dessutom en leksaksmus till henne som hon leker med :)


Läst 7980 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
03
2013

Fullt ös medvetslös! Rida, jobba, inreda, sova. Massor som händer på jobbet nu i och med renoveringen och nya ägarna. Superkul! När jag inte är där så är jag hemma och rider innan jobbet för att efteråt fixa i lyan. Vi bor ju i ett väldigt stort hus med stallet utanför dörren och nu ska vi bygga om huset till två lägenheter, så Fredrik flyttar in hit i helgen. Mycket grejer som händer för tillfället alltså! Förresten, igår på jobbet hjälpte jag till att slå en kofot, med all min kraft, in i en av de stora speglarna. Det var grymt kul! Sju års olycka sägs det, men jag tror tvärtom, att det kommer bli sju toppenår :)

Hästarna går bra och både igår och idag har jag bara hunnit med att rida i paddocken. Får ta mig bort till skogen i helgen, när det är lite lugnare. Jag provade att longera Maui igår innan jag skulle åka till jobbet, och det gick faktiskt jättebra! Tog bara några varv i trav åt både höger och vänster, men hon travade på så fint och visste precis vad jag ville att hon skulle göra. Vi longerade henne lite i våras när hon var hemma, och hon kom ihåg hur man gjorde :)


Här nedan är två bilder från tävlingen i Borås på Hedda och mig :)

 

Inhoppet i kombinationen

 

Oxer 


Läst 7460 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
01
2013

Nu är jag bra trött. Är egentligen min lediga dag på tisdagar, men var på jobbet klockan ni, för nu ska hela salongen renoveras, så idag röjde vi ut allt och flyttade ner till den lokalen vi ska vara i provisoriskt. Kommer ta mellan fyra till sex veckor och det kommer verkligen bli sååå fint när allt är klart! Superkul!

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco för dressyrträning för Eva. Han har inte varit där sedan i början på sommaren, men nu var det dags igen. Han gick kanonbra i travarbetet och gjorde jättefina skänkelvikningar och öppnor. Hade bra stöd i handen och tryck i honom. Började sedan med vänstergaloppen som också gick bra. När vi gick över till högergaloppen däremot märktes det att han både var lite trött och att det var hans svaga sida. Han protesterade lite genom att bryta av till trav några gånger. Fick galoppera på framåt några varv innan jag kunde samla upp igen och arbeta mer, och då gick det bättre. Mycket nöjd med dagens lektion, och Eva frågade igen när vi ska tävla dressyr. Vi kommer inte hinna starta något i år, eftersom jag är uppbokad varje helg med antingen jobb eller hopptävling. Får ha som mål att starta några dressyrtävlingar 2014 med honom. Kommer bli både nyttigt och (förhoppningsvis) kul!

När vi kom hem från träningen fick jag direkt göra i ordning Hedda för hoppträning för andra Ewa. Hade lyxen att vara själv idag. Privatlektion är aldrig fel! Började med lite bommar och travhopp. Hade sedan en studs fram till en oxer. Skulle vara fyra galoppsprång, men i början när det var lägre sa Ewa att vi kunde ta fem också. Första gången blev det fem jämna. Nästa gång testade vi fyra och då fick jag släppa på henne ganska mycket framåt. Ewa höjde hindret och kortade in avståndet och det var 16 meter och skulle vara fyra galoppsprång. Vi kom lugnt in i studsen och eftersom jag hade avvaktat såg jag att det skulle bli för långt på fyra, så det fick helt enkelt bli fem galoppsprång. Hedda är verkligen duktig på att både korta och länga sig snabbt!

Är jättenöjd med hoppträningen också och Hedda hoppade fint och jag var lugn och stilla. Vi gick igenom rundan som vi gjorde i helgen och var båda överrens om att det var jämnt och bra avstånd, men lite för taggat.  Det är bara för oss att gå ut och fortsätta hoppa 130 cm till det sitter lika fint som i 120 cm. Jag måste bli lika "kall" och lugn som jag är på den höjden och som jag är på träning när det är högre hinder. På tävling, när det är högre, blir det lite för högt tempo, då jag tror att vi behöver det, fastän vi visar på träning att vi inte alls behöver ha så högt tempo, så länge vi har trycket. På träning är det alltid lättare, för då vet jag att vi kan göra om hundra gånger (okej, inte hundra..) om det skulle bli kasst. På tävling har man en chans. Men nu ska jag verkligen försöka överföra det här lugnet från träning till tävling, på både Hedda och mig. Vi blir båda så taggade på tävling. Visst är vi taggade när vi hoppar 120 cm också, men då känner jag mig mycket säkrare och rider på ett annat sätt. Ja ja, nog babblat nu.. Det ger sig till slut! 

 





Film från hoppträningen ikväll :) Första språnget, när vi travhoppade, kändes verkligen lovande inför resten av träningen. Haha, vi behövde bara vakna lite!


Läst 9701 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.