Saras vardag

På eftermiddagen idag var Vivi här och gav Hedda BioLight och massage. Allt såg fint ut, hon hade lite träningsvärk i rumpan och tyckte det var skönt när Vivi klämde och tryckte :) 

Lite senare var det dags för dressyrträning uppe hos Eva. Alltid skönt att rida efter att hon fått BioLight då hon är så himla lugn, både i kropp och knopp! Allt gick bra idag och till och med när vi gjorde några byten så höll hon sig på mattan utan att bli överexalterad.

Ikväll blev det ingen hoppträning för mig. Däremot för mamma! Jag har nämligen kommit på att hon ska delta i Klubbmästerskapen i hoppning på Kungsbacka om två veckor! Jag själv jobbar den dagen och kan inte vara med, så då tycker jag absolut att mamma och Rivica ska ställa upp. De tränade för Ewa ikväll och det gick jättefint. KM för mamma och Rivica blir 100cm, och de hoppade flera hinder som säkert var 100cm idag utan problem. Skoj, va?

Behöver jag ens säga att jag har träningen på film? Ni vet väl vid det här laget hur jag älskar att dokumentera både det ena och det andra!

 



Läst 6947 ggr Kommentarer Kommentera

I förra inlägget fick ni se en liten video när jag red ut en promenad på Maui igår. Här kommer nu en film på när mamma red Maui i paddocken häromdagen. Visst är hon ganska modig morsan? Utan lina och allt! Både skritt och trav! Jag red före med Hedda, men det hade nog inte behövts, vi råkade ju komma ifrån varandra ändå där i traven.

Hedda är en ganska liten häst tycker jag med sina 162cm. Dock ser hon ju enorm ut här på filmen när lilla Maui går bakom. Lilla ponnyn :)





Mamma rider på Maui, två år :)


Läst 7361 ggr Kommentarer Kommentera

Igår innan tävlingen lastade mamma och jag in Maui och Rivica och åkte bort till Strekered. Dags för Maui att få komma ut i skogen! Mamma tog Rivica och jag fick rida på Maui. Hon var jättesnäll och skrittade på bakom Rivica utan problem. Skrittade en bit på nya ridspåret och vände sedan tillbaka. Hon gick även på transporten utan problem både hemma och i skogen :)
   



En liten filmsnutt från skogen :)


Läst 6201 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var det Heddas tur att tävla. Det blev 130cm som var bedömning Ackumulator med Joker. Jag brukar sällan hoppa den bedömningen då jag tycker att den är lite "orättvis", med tanke på poängen. Till exempel; när jag satt och tittade på några ryttare i början så var det först ett ekipage som gjorde en jättefin runda men tyvärr rev hinder nio och jokerhindret. Två nedslag och de hamnade på 16 ynka poäng. Nästa ryttare hade ett stopp och sedan tre (eller till och med fyra) rivningar och fick 34 poäng. Fler poäng, men egentligen en "sämre" runda med fler fel. Strunt samma, för att vinna eller bli placerad krävs nästan ändå alltid att man har full pott :) 

Hedda kändes väldigt fin, men vi rev hinder fem och åtta, men klarade Jokern, och landade på 52 poäng. Hinder fem var ett vanligt räcke. Vi kom bra och jag tycker min ridning var bra, så lite slarv helt enkelt. Hinder åtta däremot var det jag som inte blev klar i tid. Efter hinder sju kom åttan väldigt fort, och det var en stor oxer som kom jättefort efter att man vänt ifrån väggen. Jag visste redan när jag gick banan att den svängen skulle bli knivig. Hedda drar gärna till vänster, och här var vi tvungna att komma helt rakt. Jag fick tillbaka henne bra efter sjuan, men fick inte med yttersidan i svängen och tappade trycket i galoppen. Hedda kämpade väl men räckte inte över bakbommen.

Jag är jättenöjd med rundan och det var skoj att vi klarade Jokern utan att nudda, då den låg på 140cm. Hedda hoppade fina språng och jag gillar hur hon bara tryckte i från på hinder nummer fyra, en oxer, där vi kom för stort och jag bara smackade på henne. Plankor kan hon ibland vara lite nonchalant på, men plankhindret idag, som dessutom var naturfärgat, hoppade hon jättefint på. Jag är som sagt jättenöjd, det var en lite klurig bana på sina ställen :)

Efter att jag hade travat av henne inne i manegen och gick ut för att skritta av henne så kände jag att hon gick lite konstigt och liksom smög sig fram. Tänkte genast att hon gjort något konstigt inne på banan och blev supernojig. Som tur var så var förklaringen enkel; hon hade trampat av sig ena framskon inne på banan. Puh! Får åka och slå på den imorgon :)


 





130cm idag. Hedda kämpar som vanligt väl :)


Läst 11393 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
16
2013

Ibland har jag inget intressant att skriva om, och ibland, som till exempel idag, händer det tusen olika roliga saker! Började förmiddagen med att rida Marco i paddocken. Samma som igår; skritt på lång tygel, skritta och jobba i form, trava runt på spåret och sedan skritta av. Han skötte sig fint idag igen och det var bara någon gång i början som han brallade till.

Gjorde sedan i ordning Hedda för lite hoppning uppe i paddocken. Vi har inte hoppat sedan tävlingen i Göteborg, så det var ett tag sedan. Satte upp en grind och en kombination med ett galoppsprång med räcke och oxer som gick att hoppa från båda håll. Hedda var taggad och hoppade fint (film kommer). Hoppas hon går lika fint på tävlingen imorgon :)

Medan jag travade av gick mamma ner  och gjorde i ordning Maui och kom upp med henne. Mamma skrittade på henne häromdagen och ville rida på henne idag igen, så hon hoppade upp och skrittade bakom Hedda. Ingen lina i Maui alltså, utan de red helt själva! Vi travade till och med några varv :) Film på detta kommer givetvis också!

Sedan var det dags för tävling med Rivica på Kungsbacka RK. Tävlingen började inte förrän klockan ett, då de har ridskolelektioner innan. Hoppade först 110cm och hade ett riv i omhoppningen. Rivica kändes bra, vet inte riktigt varför vi rev. Det var en oxer ur sväng och vi kom bra, men hon damp ner på bakbommen. Kanske lite för dåligt tryck, vad vet jag?

Efteråt var det dags för hennes debut i 115 cm. Spännande! Rivica kändes jättebra här också och hoppade fint. Det blev en dubbelnolla och fastän vi gick utanför överallt så knep vi faktiskt den sista placeringen. Superkul!! Hade varken förväntat mig pris eller en felfri ritt, så det var skoj :)

 





Debuten i 115cm :)







110 cm :)


Läst 5164 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
15
2013

Idag har det gått tio dagar sedan återbesöket hos veterinären med Marco, så idag blev det lite trav! :) Skrittade först fram honom länge på lång tygel och jobbade honom sedan i skritten en stund. Väldigt lugn och avslappnad idag. Travade sedan några minuter i varje varv runt på fyrkanten. Jättekul och det kändes bra!


Läst 7113 ggr Kommentarer Kommentera

Hoppas ni är mätta nu, för här kommer bilder från igår när vi åt mumsig middag på Thörnströms Kök! :)



Parmaskinka med någon boll med ostfyllning :)



Massor med gott bröd som Håkan hade bakat :)



Segraren i Kockarnas Kamp, Håkan Thörnström, och jag! :) Supertrevlig!!



Gravad ryggbiff med gräslöksmajonäs, mandel och brödsmulor :)



Bakad havskräfta med brynt hasselnötssmör, blomkål och syltad saltört



Halstrad pilgrimsmussla i lättrökt musselskum med äpple och fänkål



Piggvar med friterat slag, picklade grönsaker och mandelpotatiscrème



Råkade visst äta upp denna rätt innan jag tog kort, men innan var det på denna tallrik vaktel med smörad brysselkål, krokett och ankleverbuljong



Kryddstekt renkalv med persiljerotscrème och lingonsky



Vinbrässerad oxkind med rökt märg, råstekt jordärtskocka och persilja



Jürss granbarksost med kumminpäron



Hallonsorbet med äppleskum och kanelsmul



Chokladmousse med havtorn, kristalliserad choklad och salt jordnötsglass



Flamberad citruskaka med rostad vit chokladsorbet och citrusgräddpudding





Den sista efterrätten flamberades!

Allting var supergott! Riktig lyxmiddag, kan varmt rekommendera denna restaurang :)


Läst 8831 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
12
2013

Go'kväll! Precis hemkommen från en utsökt niorättersmiddag på Thörnströms Kök. Fantastiskt gott och Håkan Thörnström himself kom ut och pratade med oss i säkert tio minuter. Jättetrevligt! Bilder på all mat har jag givetvis tagit och det kommer jag lägga ut här imorgon, för att läskas :)

Mamma och jag åkte bort till Strekered med Hedda och Rivica idag för att rida ut. Red först på gamla ridspåret och sedan tillbaka på det nya. Hedda var jättepigg och jag red på hackamoret, så hade svårt att hålla henne ibland. På slutet av det nya ridspåret hade ett träd trillat ner rätt över, så det fick vi hoppa över. Det var lågt och inga problem för Hedda och mig som har ridit tvåstjärnig fälttävlan. Inga problem för mamma och Rivica heller, som galopperade över tre gånger. Modig tant ute i skogen! Filmbevis har jag så klart fixat!!

 


Läst 6906 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
11
2013

Riktigt kallt i morse!! När jag var klar med Hedda och hon var lite varm blev det som frost i pälsen på henne.

Jobbar till åtta ikväll och sedan blir det Dessertmästarna på TV!


Läst 7063 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
10
2013

Supergod middag igår på Restaurang Ester i Kungsbacka! Blev först ett vitlöksbröd med aioli, sedan oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng och till sist en desserttapas med creme brulée, chokladfondant, två olika glassar, en sorbet, camembert, ett karamelliserat päron med kanel, tryffel och lite bär. Yummy!

I morse gick jag ut och skrittade Marco i paddocken innan det var dags för Fars Dag-frukost. Jobbar honom i skritten, gör lite skänkelvikningar, tar något varv på volten osv. Gick bra! Efteråt gav jag honom BioLight. Vi har hyrt en BioLight-maskin av Vivi i en vecka som mamma har använt på sin onda arm och som jag har använt på Marco från bogen och ned på hovarna. Kostade 500 kr för en vecka och vi fick en lapp med vilka program vi skulle köra för olika saker. Superbra verkligen!! :)

Hedda har dessutom varit hos hovis idag och fått mani-pedi :)



Vitlöksbröd med aioli



Oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng



Mumsig desserttapas :)


Läst 6198 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.