Saras vardag

I morse var jag uppe tidigt för att rida dressyr i paddocken med Hedda innan jobbet. Eftersom det är så varmt nu så har de gått utan täcke de senaste dagarna, så hon var riktigt lerig. Borstade henne ordentligt och red sedan ett pass i paddocken. Mycket tempoväxlingar och övergångar. Gick bra! Släppte sedan ut henne igen. Några timmar senare skickar mamma en bild på henne. Om möjligt ännu skitigare än innan! Till och med så skitig att mamma valde att bada henne. Då är det illa..

Här är förresten videon när mamma travar med Maui över en cavaletti i paddocken. Detta var första gången hon gjorde något liknande med ryttare på ryggen. Superduktig!!

 


Läst 12183 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
30
2014

I eftermiddags red jag Marco i paddocken, i stålande solsken :) Samma övningar som jag gjorde med Hedda häromdagen, men jag hade lagt ner cavalettin på lägsta och även gjort studsen och räcket lite lägre. Marco skötte sig bra och jag ville att han skulle vänta när vi har landat och få tillbaka balansen snabbare och inte bli hängandes i munnen. Detta blir bättre och bättre ju starkare han blir.

Tycker detta är en bra övning då "hindren" kommer ganska fort, så de måste vara med. Bra att forma dem runt och kunna byta om volt som man vill och känna att hästen är med. Haha, efter avfallningen förra helgen ville jag bygga upp något där det skulle vara lika naturligt att vända höger som vänster efter hindret, så att vi fick träna på att verkligen vara på väg åt samma håll. Gick bra alla gånger!

 
Vid fyratiden åkte vi till vackra Tjolöholms Slott för afternoon tea. Riktigt smarrigt och jag är fortfarande helt proppmätt. Tack för en bra födelsedag!

 

Ett gulligt litet paket från min närmsta vän med ett ännu sötare innehåll! 


Läst 11961 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
30
2014

Idag fyller jag år! :) Ska duscha nu och sedan åka till Tjolöholms Slott för afternoon tea. Kommer lägga upp lite filmer sedan från dagens ridning. Jobbade med samma övningar som med Hedda häromdagen med Marco, fast på lite lägre höjd. Mamma red Maui och galopperade rätt mycket och travade även över en av de låga kuberna också! :)

 


Läst 11906 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
29
2014

Idag var det dags för första omgången av Div 1 i Halmstad. Mamma, jag, Petter, Linda och Gunilla åkte tillsammans ner. Lagklassen skulle börja kvart i sex och veterinären skulle gå hem kvart i fem, så vi åkte hemifrån halv tre. Tur det, för trots att vi allihopa varit i Halmstad flera gånger så körde vi fel!! Vi skulle svänga av vid avfart 45, och när vi passerar avfart 43 upptäcker vi att vi åkt för långt. Nästa avfart var inte förrän 17 kilometer senare.. Lite smått stressade kom vi fram till anläggningen strax efter halv och kastade oss iväg till besiktningen. 

Vi i laget var taggade och banan var bra. Linda började med att hoppa felfritt på 110cm. Vi andra skulle sedan göra samma sak på 120cm. Nästa tjej i laget fick dock 13 fel. Pressen ökade på Maja och mig, eftersom vi nu var tvungna att rida felfritt. När jag var inne på framhoppningen hörde jag tyvärr att Maja fick två nedslag, och då var det kört. Hedda kändes taggad, men även vi fick två nedslag. I första kombinationen kom vi i korsgalopp, så då fick vi med oss inhoppet med bak, och i nästa kombinationen kom vi för snabbt in och rev uthoppet. Kombinationer är ju som bekant vår svaghet. Nu får vi ladda om till nästa omgång :)

Här är några bilder på Marco från förra helgen :)

 


Läst 10523 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
27
2014

I söndags efter tävlingen vaccinerades Marco, så han har fått vila måndag och tisdag, och igår longerade jag honom i paddocken. Hedda fick vila i måndags, i tisdags lånade mamma henne för en uteritt och igår longerade jag även henne.

I morse gick jag upp strax före halv sju. Vi skulle ha möte på jobbet klockan nio, så behövde rida en av hästarna innan dess. Eftersom mamma alltid börjar jobba tidigt så ger hon hästarna mat på morgonen och släpper ut, men idag var jag ute först och fodrade. Gjorde sedan i ordning Hedda och gick upp till paddocken. När jag skrittar fram ringer mamma (som tror att jag ligger inne och sover) i panik och säger att Hedda är borta. "Eh, nej, jag rider på henne...". Hon reagerade inte på att det var tänt i stallet och att de andra hästarna mumsade hö.. Hm, detta talar för att jag endast morgonfodrar när mamma är på semester.

Igår förberedde jag och ställde upp små kuber i varje hörn runt spåret och en studs i mitten av paddocken. Jobbade mycket med dessa och böjda spår, hade träningen för Jörgen Larsson i åtanke. Hedda kändes jättebra och mjuk!

Nu är jag hemma från mötet igen och ska rida Marco i paddocken. För honom blir det dock inga kuber och studs, utan det sparar jag till lördag med honom. Idag ska vi dressyra!

 

Hedda 130cm :) 


Läst 12634 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
24
2014

Ni kommer väl ihåg när Meredith och Shutterfly hoppade ett hinder i världscupen och efteråt svängde Meredith åt höger och Shutterfly åt vänster? Det hände mig och Marco igår i 120cm. Efter tredje sista hindret skulle vi svänga höger, men Marco svänger vänster i landningen, och jag som var så inställd på höger hamnade så klart på sniskan och lyckades inte ta mig tillbaka i sadeln, utan trillade av! Haha, den hade jag inte räknat med! Vi fick i alla fall hoppa nio hinder, elva språng, innan jag damp i backen. Han var inte alls spänd, utan taggad och på. Rev ett räcke där vi kom lite fort, men annars kändes han bra, och trekombinationen hoppade han fint.

Inte Marcos fel att jag visade vägen för dåligt efter hindret där vi svängde åt olika håll. Jag tror att han var så inställd på att svänga vänster då ni ser på filmen att vi på hindret innan svänger ganska skarpt till vänster, fastän den vägen kanske inte var helt naturlig, utan man skulle snarare vilja fortsätta rätt ner eller åt höger.

Ingen skada skedd mer än en uppskrapad armbåge som jag drog i sargen. Tur att inte kavajen gick sönder!

 

Läst 14124 ggr Kommentarer Kommentera

Fina Hedda klämde till med en felfri runda i 130cm idag igen! :) Idag var det bedömning två faser och Hedda var lika på hugget som igår. Startade ungefär i mitten och gick in på en fjärdeplats efter rundan och det var den placeringen vi knep när klassen var slut. Lyckades även med detta även idag bli bästa Kungsbacka-ryttaren och fick ännu en behandling av Vivi, Care of Ewards. Jippie!!! Känns skönt att ha avslutat meetinget med Hedda så här bra. Nu är tråkstarten i fredags glömd ;) Får tänka att det var bra att hon tog alla tre rivningarna i första klassen och sedan gick felfritt de två andra klasserna, istället för att ta ett ner i varje. 


 

Läst 13840 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
22
2014

Där satt den! Det blev en felfri runda med Hedda i dagens 130cm, bedömning Ackumulator. Såå skönt att få till en felfri ritt efter en tråkig start på det här meetinget. Har inte varit katastrofrundor, men när jag kom hem idag efter att jag hade hoppat Marco så räknade jag ut att jag på de tre rundor jag gjort hittills fått ihop totalt 31 fel. Kändes upplyftande.. 

När Hedda och jag fått startsignal säger domaren att vi vunnit huntingen i Falsterbo, så vi kan rida riktigt snabbt. "Fasen Robert, tyst!!!", tänkte jag, nu river vi väl halva banan bara för det, men nej då, idag var hovarna med på noterna! Hedda var bara i ett hinder, ett räcke, men turen var på vår sida idag. Jokerhindret bara flög hon över! Jippie!

Inte nog med att vi var felfria, vi var ganska snabba också. Av totalt 21 placerade knep vi nionde platsen. Det var en bonus, jag var bara glad att vi samlade ihop maxpoäng i denna ackumulatorhoppning och att Hedda kändes riktigt fin :)

En annan bonus var också att bästa Kungsbacka-ryttaren i klassen fick hyra en BioLight-maskin gratis i en vecka av bästa Vivi, och det blev Hedda och jag. Jag fick dock lov att byta ut detta mot en behandling istället. Känns säkrare när Vivi håller i maskinen :)

 


Läst 11802 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
22
2014

Har varit och hoppat Marco 120cm nu på morgonen. Inte alls spänd på framhoppningen idag och inne på banan bjöd han på bra framåt utan att spänna sig. Allt gick bra fram till hinder sju, kombinationen. När jag vände upp ur svängen tog jag en liten förhållning och framme vid inhoppet, en oxer, tittar han till och hoppar tveksamt över oxern och smiter sedan på sidan av räcket. Här skulle jag själv varit med bättre och smackat på och klämt om med skänklarna, eftersom det nu blev långt till utsprånget. Red bara an på nytt och han hoppade resten av banan fint.

Det stör mig så mycket att jag inte var med mer själv i kombinationen. Han kändes mycket bättre och mer taggad idag, hoppade fint och var inte i några hinder. Måste släppa detta nu och fokusera om. Blir ju lätt att man fokuserar på det som gick dåligt, och inte det som gick bra, fastän det var många fler saker som kändes bra idag...

 


Läst 10817 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
22
2014

Tusan också, det gick inget bra med Hedda igår heller. Hon kändes på hugget på framhoppningen och var laddad. Det var bedömning A:0, 130cm. Började bra på hinder ett och två. Sedan var det kort väg in i en kombination med oxer in, räcke ut. Tyckte vi kom bra in, men rev tyvärr inhoppet. Hade sedan väldig tur på fyran, en oxer. Kom lite nära och hon hoppade mer upp än fram, och bakbommen hoppade upp ur skållan, men tillbaka. Hoppade sedan femman och nästa kombination bra. Gjorde sedan likadant som i Varberg ner till hinder sju, såg helt enkelt inget framåtläge och tog tillbaka för sent, så då åkte frambommen. Hoppade hinder åtta och nio bra och kom fint på sista räcket, hinder tio, men precis som för många andra trillade det ner. Attans..

Ingen bra start på helgens tävling med andra ord. Hoppas jag rider bättre idag! :)

 


Läst 9520 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.